HT-A3000

Sony introduceert de HT-A3000 Soundbar die perfect aansluit bij de optionele achterluidsprekers en zo een indrukwekkende 360°-geluidservaring garandeert

30 aug., 2022

 

Sony heeft vandaag de HT-A3000-soundbar geïntroduceerd, die een veelgeprezen 360 Spatial Sound-ervaring biedt. Deze technologie plaatst je middenin je favoriete film of muziek en is daardoor perfect geschikt voor een breed scala gebruikers. Sony Europe bevestigt ook de beschikbaarheid van de langverwachte HT-A5000-soundbar.

 

Surround sound binnen handbereik

De HT-A3000 beschikt over 3.1-kanalen, drie speakers aan de voorkant, waaronder een specifieke centrale luidspreker voor heldere dialogen en een ingebouwde dubbele subwoofer voor de diepe bastonen. Met behulp van de Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround produceert de A3000 een virtuele surround sound ervaring vanuit verschillende richtingen, zodat je optimaal kan genieten van de kracht van Dolby Atmos® en DTS:X®.

 

360 Spatial Sound Mapping

De A3000 biedt toegang tot Sony’s revolutionaire 360 Spatial Sound Mapping-technologie, indien verbonden met Sony’s draadloze achterspeakers SA-RS5 en SA-RS3S[2].

Met de 360 Spatial Sound Mapping-technologie ervaar je geluid vanuit elke richting en afstand. Sound Field Optimisation gebruikt ingebouwde microfoons om zo op ingenieuze wijze de relatieve hoogte en positie van de soundbar en de achterspeakers te meten. Op basis van die positie-informatie worden dan verschillende fantoomluidsprekers aangemaakt door geluidsgolven te synthetiseren[3]. Dankzij de combinatie van deze technologieën wordt een bioscoopwaardige surround ervaring gecreëerd, speciaal afgestemd op jouw omgeving.

 

Optionele luidsprekers, zoals jij het wilt[4]

Door voor de lage frequenties een optionele draadloze subwoofer aan je systeem toe te voegen stel je het in staat om klanken voort te brengen met een ongeëvenaarde impact en kracht. Er zijn twee modellen verkrijgbaar die diepere bassen, helderdere stemmen en extra natuurgetrouwheid laten horen in elke luisterervaring.

Je kunt de SA-SW5-subwoofer toevoegen die 300 W aan diepe, rijke bassen in huis heeft, met zijn 180 mm-driver met passieve radiator, óf je kunt kiezen voor de SA-SW3-subwoofer, die goed is voor 200 W aan klank met zijn compacte basreflexsubwoofer met 160 mm-driver.

Om jouw thuisbioscoop-ervaring een upgrade te kunnen geven kun je met de draadloze SA-RS5-achterluidsprekers een totaal van 180 W aan ruimere 3D-klank toevoegen. Daarentegen heeft de SA-RS5, met ingebouwde batterij, omhoog gerichte luidsprekers die een rijkere, meeslepende 360 Spatial Sound voortbrengen. Een andere optie is de draadloze SA-RS3S-achterspeakers die in totaal 100W bevatten.

 

Het beste met Sony tv’s

Met de A3000 kun je je thuisbioscoop-ervaring nog krachtiger maken door er een compatibele BRAVIA XR-tv aan te koppelen. Via de Acoustic Center Sync[5]-functie gaan soundbar en BRAVIA XR TV fungeren als centrale luidspreker in het thuisbioscoopsysteem. Actie en geluid zijn precies op elkaar afgestemd, wat zorgt voor een overtuigende belevenis. Je hoort de dialogen exact komen van waar de personages zich bevinden in de scene.

Acoustic Center Sync werkt bovendien met de 360 Spatial Sound Mapping-opstelling, om zo duidelijkere dialogen voort te brengen en een kijkervaring te verwerkelijken die meeslepender is dan ooit tevoren.

 

Stream je favoriete muziek

Met de A3000 komt muziek pas écht tot leven. 360 Reality Audio[6] realiseert een onwaarschijnlijke ervaring van live concerten en studiosessies. 360 Reality Audio wordt ondersteund door Amazon Music HD, nugs.net en TIDAL.

Op de A3000 heb je gemakkelijk toegang tot populaire muziekdiensten zoals Spotify, om je favoriete albums en afspeellijsten te streamen via Chromecast, Spotify Connect™, of Apple AirPlay 2. Je kunt ook draadloos streamen vanaf je smartphone met Bluetooth🄬-technologie of via je eigen apparatuur door middel van ingebouwde Wi-Fi.

De A3000 bevat ook DSEE Extreme™, dat Edge-AI gebruikt om je gecomprimeerde digitale muziekbestanden in real-time te herstellen. Bij het decomprimeren wordt het ruime klankbereik hersteld dat verloren ging bij de compressie, voor een rijkere luisterervaring.

 

Stembediening

De soundbar werkt met Google Assistant, met ingebouwde Chromecast, of met Amazon-verenigbare apparatuur[7][8]. Voeg simpelweg met de Google Home-app de A3000 toe aan je luidsprekergroep, om met je stem het afspelen van je muziek te starten, het volume te wijzigen en tal van andere functies te activeren.

 

Slank ontwerp

De A3000 en de optionele luidsprekers zijn ontworpen volgens het bekende Omnidirectional Block-concept. De verfijnde afgeronde randen vertegenwoordigen een enkel massief blok dat een wijdverspreid geluid levert, terwijl de combinatie van rijke materiaalstructuren een affiniteit met elke woonkameromgeving benadrukken.

 

Vlotte aansluiting

De A3000 is na het uitpakken zo goed als gereed voor gebruik. Je hoeft slechts je televisie aan te sluiten met de HDMI eARC-connectie en aan te zetten. Met USB, optische ingang, maar ook HDMI-uitgang (eARC) en S-CENTER OUT voor ondersteunde BRAVIA-televisies heb je alle vereiste connecties voor een adembenemende 3D-klankervaring.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De A3000 is vanaf begin oktober 2022 verkrijgbaar en zal € 699 gaan kosten.

Klik hier voor meer informatie over de HT-A3000.

 

Sony bevestigt de verkrijgbaarheid van de HT-A5000-soundbar in Europa.

Volgend op de lancering van de A3000, bevestigt Sony ook de beschikbaarheid in Europa van de langverwachte A5000-soundbar. Deze 5.1.2-kanaals A5000 brengt de sensatie van de bioscoop naar je eigen huis, dankzij Dolby Atmos, DTS:X en de befaamde audiotechnologie van Sony, met onder meer Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround. De A5000 is ook nog eens uitgerust met Sony’s revolutionaire 360 Spatial Sound Mapping-technologie, die je surround sound thuis naar nieuwe hoogtes tilt. De 360 Spatial Sound-setup is toegankelijk wanneer je de soundbar aansluit op de SA-RS3S-achterspeakers of de nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers .

 

Het A5000 -model zal in Europa vanaf begin oktober 2022 verkrijgbaar zijn en € 999 gaan kosten.

De draadloze SA-RS5-achterspeakers zijn nu te koop bij erkende retailers, voor een prijs van € 799.

De draadloze SA-RS3S-achterspeakers zijn nu te koop bij de erkende retailers, voor een prijs van € 499.

 

Neem voor meer informatie contact op met uw lokale PR-manager of:

Loic Malroux, Corporate Communications, Sony Europe loic.malroux@sony.com

 

About Sony Corporation

Sony Corporation is responsible for the Entertainment, Technology & Services (ET&S) business in the Sony Group. With the vision of “continuing to deliver Kando and Anshin* to people and society across the world through the pursuit of technology and new challenges,” Sony will create products and services in areas such as home entertainment & sound, imaging, and mobile communications.

For more information, visit: www.sony.nl

* Both Japanese words, Kando means emotion and Anshin has various meanings such as peace of mind, reassurance, reliability and trust.

 

[1] Compatible rear speakers (SARS3S, SA-RS5) are required

[2] Achterspeakers worden separaat verkocht en zijn mogelijk niet verkrijgbaar in alle landen.

[4] The products may not be available in all countries/regions. Beschikbaarheid van de producten is afhankelijk per land.

[5] BRAVIA Acoustic Center Sync mode works with the following models: Z9K series, A95K series, A90K series, A80K series, A75K series, X95K series, X90K series, Z9J series, A90J series, A80J series and X95J series. Product availability varies by countries / regions.

[6] Requires download of Sony | Music Center app. Subscription to compatible online music service and third party terms, conditions, account and fees may apply. Compatible services may not be available in certain countries/regions. Please visit www.sony.net/360RA/ to check compatibility of the application and the service.

[7] Google, Google Home and Chromecast built-in are trademark of Google LLC. Google Assistant is not available in certain languages and countries.

[8] Amazon.com, Inc. or its affiliated. Amazon, Alexa, Echo, and all related marks are trademarks of Amazon.com, Inc. or its affiliates.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres