Sony BRAVIA XR line-up

Sony introduceert volledig vernieuwde BRAVIA XR line-up in de Benelux

04 jan., 2022

Met onder meer XR Backlight Master Drive voor Mini LED en XR Triluminos Max voor de nieuwe OLED

Sony Benelux kondigt vandaag de nieuwe BRAVIA XR line-up aan. Sony pakt uit met onder meer de MASTER Series Z9K 8K, X95K 4K Mini LED, de MASTER Serie A95K, de MASTER Serie A90K, A80K 4K OLED en X90K 4K LED. Met dit nieuwe assortiment wil Sony de meest meeslepende belevenis op de markt aanbieden. Dit door middel van toonaangevende beeldkwaliteit, innovatief geluid en een prettige gebruikservaring verpakt in premium modellen.

De XR Backlight Master Drive wordt aangedreven door de Cognitive Processor XR. Deze processor gebruikt een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI). De processor bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten.

Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de TV automatisch detecteert waar deze ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

De Cognitive Processor XR stuurt de mini-led-backlight van de Z9K– en X95K-series nauwkeurig aan en biedt een uitstekende helderheid, dynamisch bereik en diepe zwarttinten. Dit geldt ook voor de het nieuwe OLED-paneel van de A95K met XR Triluminos Max. Met miljoenen individuele zelf-oplichtende pixels levert de A95K meer kleuren dan ooit tevoren.

De nieuwe BRAVIA XR line-up is uitgerust met Acoustic Surface Audio+ voor OLED-modellen en Acoustic Multi-Audio voor LED-modellen. Hierbij wordt de positie van het geluid nauwkeurig afgestemd op de beelden op het scherm voor een echt meeslepende audiovisuele ervaring. Sony garandeert een Sound-from-Picture Reality ervaring. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn.

Voor de BRAVIA XR-series biedt Sony samen met Netflix, de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix. Bovendien past Sony’s nieuwe BRAVIA CORE Calibrated Mode de beeldkwaliteit op het scherm automatisch aan om deze af te stemmen op de originele visie van de videomaker.

Sony garandeert de ultieme game-ervaring voor BRAVIA XR tv’s met twee innovaties exclusief voor  de PS5: Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode. Met Auto HDR Tone Mapping worden de HDR-instellingen tijdens de eerste PS5-set-up onmiddellijk geoptimaliseerd. PS5 herkent individuele BRAVIA tv-modellen automatisch en selecteert de beste HDR-instellingen voor de tv. De geoptimaliseerde HDR Tone Mapping zorgt voor een weergave van alle cruciale details en kleuren, ook in contrastrijke scènes.

Met Auto Genre Picture Mode schakelt de tv automatisch in Game Mode wanneer een game gespeelt wordt. Dit minimaliseert de invoervertraging voor een betere actierespons. Wanneer een film via een streamingservice of vanaf een Ultra HD Blu-ray schijf op de PS5 wordt afgespeeld, dan schakelt de tv automatisch naar Standard Mode. Dit verschuift de focus naar beeldverwerking voor een expressiever beeld.

De nieuwe XR modellen ondersteunen een beeldsnelheid tot wel 120fps met superscherpe 4K resolutie, voor HDMI 2.1 compatibele games. Dit zorgt voor een uitzonderlijk soepele game-ervaring en uitstekende response bij schiet-, sport- en andere veeleisende actiegames.

Dit jaar introduceert Sony een innovatieve camera accessoire voor BRAVIA tv’s. Deze analyseert waar de gebruiker zit en optimaliseert beeld en geluid op basis van de positie. Deze functie kan naar wens van de gebruiker in- of uitgeschakeld worden. Tevens zijn gebarenbediening, videochat en allerlei andere extra toepassingen beschikbaar.

Sony zet zich in voor duurzaamheid vanaf het ontwikkelingsproces tot aan de kijkervaring in de woonkamer. Sony’s “Road to Zero”-milieuplan richt zich op een duurzame samenleving. Sony streeft er naar om rond het jaar 2050 een ecologische voetafdruk van nul te bereiken. Met het oog op deze doelstellingen wordt de RAVIA XR 2022 tv line-up geproduceerd met een hoog gehalte aan gerecycled plastic in de vorm van het door Sony ontwikkelde SORPLAS. Dankzij SORPLAS is het gebruik van gerecycled materiaal vergroot zonder in te leveren op design en duurzaamheid. De totale consumptie van nieuw plastic is met 60% gereduceerd.

Hoogtepunten BRAVIA XR assortiment 2022:

Prijzen en beschikbaarheid
Adviesprijzen en beschikbaarheid in de Benelux worden later bekendgemaakt.

MASTER-serie Z9K

MASTER-serie Z9K

Speciale kenmerken van de MASTER-serie Z9K 85” en 75” 8K Mini LED-tv:

MASTER-serie A95K

MASTER-serie A95K

Speciale kenmerken van de MASTER-serie A95K 65” en 55” OLED-tv:

X95K

X95K

Speciale kenmerken van de X95K 85”, 75” en 65” 4K Mini LED-tv:

MASTER Serie A90K

MASTER Serie A90K

Speciale kenmerken van de MASTER Serie A90K 48” en 42” OLED-tv

A80K

A80K

Speciale kenmerken van de A80K 77” class, 65” en 55” OLED-tv:

X90K

X90K

Speciale kenmerken X90K 85”, 75”, 65” en 55” 4K LED-tv:

X85K

X85K

Speciale kenmerken X85K 85”, 75”, 65”, 55”, 50” en 43” 4K LED-tv:

X80K

X80K

Speciale kenmerken X80K 75”, 65”, 55”, 50” en 43” 4K LED-tv:

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres