A95K

Sony kondigt A95K OLED TV met QD-OLED paneel aan

06 jan., 2022

Sony introduceert de A95K OLED Tv’s met QD-OLED technologie in een 55- en 65 inch beeldformaat. Deze innovatieve beeldtechnologie garandeert een groter kleurbereik en een hogere helderheid in vergelijking met traditionele OLED tv’s.

QD-OLED
De combinatie van het nieuwe OLED-scherm (QD-OLED) en de Cognitive Processor XR biedt een breder scala aan kleuren. De unieke processor geeft kleuren die er levendig uitzien voor het menselijk oog. Het scherm geeft kleuren consistent weer en garandeert realistische texturen op elk helderheidsniveau. De A95K is uitgerust met XR OLED Contrast Pro om de kleurhelderheid tot 200% te verhogen ten opzichte van normale tv’s.

Dit model wordt aangedreven door de Cognitive Processor XR. Deze processor gebruikt een verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI). De processor bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten

Ook het geluid is uitstekend bij de A95K. De Acoustic Surface Audio Audio+-technologie zorgt voor een nauwkeurige geluidsweergave en uitgekiende geluidspositionering. Beeld en geluid zijn in perfecte. De subwoofers links en rechts zorgen voor krachtige bastonen voor een adembenemend geluid.

BRAVIA CORE
De BRAVIA A95K tv’s zijn voorzien van de exclusieve BRAVIA CORE-service. Deze content service is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE). Entertainment en technologie komen hier samen voor een unieke Sony ervaring. Alle nieuwe BRAVIA XR modellen zijn uitgerust met BRAVIA CORE, zodat entertainmentfans kunnen genieten van de nieuwste SPE Premium titels en klassiekers, evenals de grootste IMAX Enhanced collectie. BRAVIA CORE is de eerste content service met Pure Stream technologie voor een vrijwel lossless, UHD BD-equivalente kwaliteit met streamingsnelheden tot 80 Mbps.

Ultiem voor gaming
Sony lanceerde onlangs twee gloednieuwe functies voor de PS5. Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode. De A95K biedt onder meer een beeldsnelheid tot wel 120fps met superscherpe 4K resolutie, voor HDMI 2.1 compatibele games. Dit zorgt voor een uitzonderlijk soepele game-ervaring en uitstekende response bij schiet-, sport- en andere veeleisende actiegames.

BRAVIA CAM
Dit jaar introduceert Sony een nieuwe camera accessoire voor BRAVIA tv’s. BRAVIA CAM analyseert via de Ambient Optimization Pro functie waar de gebruiker zit en optimaliseert het beeld en geluid. Deze functie kan naar wens van de gebruiker in- of uitgeschakeld worden. Tevens zijn gebarenbediening, videochat en allerlei andere extra toepassingen beschikbaar. De A95K wordt geleverd met BRAVIA CAM.

A95K

Google TV
De A95K is eenvoudig te bedienen via de handsfree spraakbesturing van Google TV. Gebruikers kunnen via stembediening de tv aansturen. Google TV biedt meer dan 700.000 films, series, live-tv en meer van apps en abonnementen.

Premium afstandsbediening
De A95K wordt geleverd met een hoogwaardige verlichte afstandsbediening van aluminium. Deze slimme remote control biedt tijdens een spannende filmavond eenvoudige besturing in de donkere woonkamer.

Prijzen en beschikbaarheid
Adviesprijzen en beschikbaarheid in de Benelux worden later bekendgemaakt.

A95K

Speciale kenmerken van de MASTER-serie A95K 65” en 55” OLED-tv:

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres