Bravia_Core_Home_Screen

Sony lanceert BRAVIA CORE Pure Stream service in de Benelux

07 apr., 2021

Sony introduceert vandaag de BRAVIA CORE streaming service in de Benelux. BRAVIA CORE biedt een brede selectie van de nieuwste filmreleases, blockbusters en filmklassiekers in de allerhoogste beeldkwaliteit. Deze service biedt het beste op het gebied van streamen en wordt exclusief gelanceerd voor de nieuwe BRAVIA XR-tv’s.

BRAVIA CORE komt voort uit een samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE) en brengt entertainment en technologie samen. Deze service is speciaal ontwikkeld om Sony tv consumenten speelfilms en andere content in ultieme beeldkwaliteit te bieden.

Een aantal speelfilms worden standaard meegeleverd op alle nieuwe BRAVIA XR-modellen. Dit voor onder meer de MASTER Series A90J4K HDR OLED-tv’s en de X90J4K HDR Full Array LED-tv’s. Consumenten van deze tv’s kunnen genieten van een selectie van enkele van nieuwe en klassieke SPE titels en de grootste IMAX Enhanced-collectie. BRAVIA CORE is de eerste tv met Pure Stream technologie voor een vrijwel lossless, UHD BD-equivalente kwaliteit met streamingsnelheden tot 80 Mbps.

Keith Le Goy, President van Worldwide Distribution and Networks, Sony Pictures Television: “We brengen ons entertainmentaanbod in de hoogste kwaliteit naar de consumenten via de Sony-technologie van onze televisies. De BRAVIA CORE-videodienst is inbegrepen bij iedere BRAVIA XR-tv en biedt de ultieme thuiskijkervaring

Met een BRAVIA XR-tv kan BRAVIA CORE-krediet worden gebruikt om te kiezen uit minstens 300 titels, waaronder VenomPeter RabbitGhostbustersBlade Runner 2049 en Jumanji: The Next Level.

De A90J en Z9J worden geleverd met 10 filmcredits en de andere BRAVIA XR-modellen met 5 filmcredits. Deze credits kunnen worden gebruikt voor het premium filmaanbod van BRAVIA CORE. Bovendien is standaard een selectie films beschikbaar voor consumenten van een BRAVIA CORE TV. Deze content kan zo vaak als gewenst worden bekeken de hoogste beeldkwaliteit.

Pete Wood, SVP, New Media Distribution, Sony Pictures Entertainment: “We hebben ongeveer vier jaar lang nagedacht hoe we de thuiservaring opnieuw konden uitvinden en hoe we de technologie die we uit de bioscoop kennen, thuis konden bieden. “BRAVIA CORE is een geweldige out-of-box-ervaring. Je krijgt de beste content die de studio in huis heeft, van enkele van onze beste en nieuwste releases tot enkele van de bekende Sonyklassiekers.”

Voor een echt hoogwaardige kijkervaring biedt BRAVIA CORE toegang tot de IMAX Enhanced-filmcollectie. IMAX Enhanced is geoptimaliseerd voor BRAVIA XR en biedt geremasterd IMAX-beeld en meeslepende audio van DTS.

Bruce Markoe, Hoofd van IMAX Post, IMAX Corporation: “IMAX Enhanced is de beste manier om van blockbusteramusement te genieten buiten de bioscoop. We hebben nauw samengewerkt met Sony Pictures en DTS om 50 IMAX Enhanced-titels te remasteren, die de beste kwaliteit op een Sony BRAVIA XR-apparaat leveren. We gaan door met het uitbreiden van de IMAX Enhanced-collectie op BRAVIA CORE en kunnen niet wachten om consumenten meer IMAX content aan te bieden.”

Content opgenomen met IMAX-film of -gecertificeerde camera’s, zoals Spider-man: Far from Home, biedt een uitgebreide aspectratio die specifiek is ontworpen voor IMAX. Kijkers kunnen thuis genieten van een bijzondere bioscoopervaring van prijswinnende films zoals Little Women, A Beautiful Day in the NeighborhoodBad Boys For Life, Baby DriverHotel Transylvania en Smurfs: The Lost Village.

Met Studio Access, dat deel uitmaakt van het BRAVIA CORE-pakket, krijgen kijkers toegang tot allerlei extra beelden van achter de schermen, interviews en nog veel meer.

Cognitive Processor XR

BRAVIA CORE is nu beschikbaar op alle BRAVIA XR-tv’s. De BRAVIA XR-serie tv’s zijn voorzien van de nieuwe Cognitive Processor XR. Deze processor werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: de tv bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de tv detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

De Cognitive Processor XR kan ook de geluidspositie in het signaal analyseren, zodat het geluid exact overeenstemt met wat er zich op het scherm afspeelt. Daarnaast tovert de A90J elk geluid om tot 3D surround sound voor schitterend realisme en een geluidsveld waar je helemaal in opgaat. De processor leert, analyseert en begrijpt ongekende hoeveelheden data en optimaliseert op slimme wijze elke pixel, elk frame en elke scène – met het meest levensechte beeld en geluid dat Sony ooit heeft geleverd.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres