ILME-FR7

Sony lanceert de FR7, 's werelds eerste PTZ-camera die een full-frame beeldsensor, uitwisselbare lenzen en functionaliteit voor opnamen op afstand combineert

06 sep., 2022

Sony’s nieuwe Cinema Line PTZ-camera komt met nieuwe creatieve en filmische mogelijkheden voor content creators, van filmmakers tot producenten, van live evenementen of muziekvideo’s

 

Sony kondigt vandaag de nieuwste toevoeging aan de Cinema Line aan, de ILME-FR7, een camera met E-mount bevestiging, een full-frame beeldsensor en ingebouwde pan/tilt/zoom (PTZ)-functionaliteit. De veelzijdige afstandsbediening en filmische functies bieden creatieve mogelijkheden in studio-, live-productie- en filmomgevingen.

Een krachtige full-frame beeldsensor en de expressieve reikwijdte van Sony’s uitgebreide E-mount lens[1] line-up werken met remote pan/tilt/zoom control, hoge flexibiliteit in zoommogelijkheden en groothoekopnamen om locatie- en ruimtebeperkingen te doorbreken. Het biedt ook de filmische look en de bediening waarmee Sony’s digitale cinemacamera’s de grenzen van de filmindustrie hebben verlegd, met veelzijdige connectiviteit en efficiënte workflowondersteuning voor meerdere camera’s.

Norbert Paquet, Head of Live Production, Sony Europe: “De filmische look en feel wordt snel de norm in uitzendingen en live productie, omdat het nieuwe manieren biedt om een ​​verhaal te vertellen. Tegelijkertijd hebben we, vooral in de afgelopen 2 jaar, een sterke stijging gezien van inhoud die op afstand is gemaakt of op kleine locaties waar toegang moeilijk is. Deze nieuwe camera, de FR7, zal beide trends in de markt beantwoorden met zijn PTZ- en filmische-functies.”

 

Beeldkwaliteit zonder compromis in een PTZ-vormfactor

De FR7 is voor het voorzien van een 35 mm full-frame CMOS-beeldsensor Exmor R™ met verlichting van 35 mm met ongeveer 10,3 effectieve megapixels en een brede 15+ stop dynamisch bereik[2] in een pan-tilt zoom (PTZ)-camera. Naast een groot dynamisch bereik, weinig ruis en filmische full-frame bokeh, levert deze verbazingwekkende sensor ook een hoge gevoeligheid waarmee ISO kan worden uitgebreid tot 409600[3] bij opnamen met weinig licht.

De FR7 is voorzien van Sony’s E-mount en kan een breed scala aan E-mount lenzen[4] monteren, waaronder de G Master™-serie met verbluffende resolutie en bokeh-effect. Een keuze aan brandpuntsafstanden variërend van 12 mm tot 1200 mm[5] geeft gebruikers uitgebreide creatieve controle.

Een aantal Cinema Line-functies zijn in de camera ingebouwd om een ​​filmische look en feel te geven, waaronder:

 

Eenvoudige bediening voor het vertellen van verhalen vanuit nieuwe hoeken

Met een nieuwe speciale webtoepassing kunnen pannen, kantelen, zoomen, scherpstellen, opnemen, afspelen en alle camera-instellingen intuïtief worden bediend vanaf een tablet of een webbrowser op een computer. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd FR7-beelden op afstand bekijken. Het bekijken van meerdere camera’s is ook ingeschakeld, waardoor meerdere camera’s op afstand op één apparaat kunnen worden bekeken. Met zijn geïntegreerde op afstand bedienbare pan/tilt-mechanisme kan de FR7 worden gemonteerd op een statief, aan een plafond met de speciale CIB-PCM1, of op andere locaties met beperkte toegang, zodat onderwerpen onopvallend kunnen worden gevolgd en vastgelegd vanuit unieke gezichtspunten. Het is ook compatibel met Sony’s RM-IP500-afstandsbediening[9] voor productie met meerdere camera’s, waardoor het creatieve potentieel wordt vergroot en er minder behoefte is aan toegewijd personeel in productiestudio’s en andere opnamesituaties. Een enkele RM-IP500-eenheid kan tot 100 PTZ-camera’s op afstand bedienen en kostbare joystick-gestuurde pan-, tilt- en zoombediening bieden.

De meegeleverde infrarood afstandsbediening ondersteunt ook de eenvoudige bediening van de FR7.

 

De pan- en kantelsnelheid kan traploos worden gevarieerd van 0,02 graden per seconde tot 60 graden per seconde, waardoor een breed scala aan stabiele en soepele camerabewegingen wordt ondersteund. Het pan bereik is van -170° tot +170° en het kantel bereik is van -30° tot +195°.

 

De FR7 kan maximaal 100 voorinstellingen voor de camerapositie onthouden. Met de ingebouwde webapplicatie en optionele afstandsbediening RM-IP500 kunnen maximaal 100 voorinstellingen voor cameraposities worden opgeroepen. Voorinstellingen omvatten camerarichting, zoom en focus, en kunnen met een druk op de knop worden teruggehaald.

De FR7 ondersteunt ook het S700-protocol via Ethernet, waardoor bediening van dit product mogelijk is vanaf Sony’s Remote Control Panel (RCP) en Master Setup Unit (MSU) met een firmware-update[10].

 

De combinatie van snelle hybride AF en pan/tilt/zoom-functies zorgt ervoor dat statische of snel bewegende onderwerpen nauwkeurig en soepel over een groot gebied worden scherpgesteld, om wazige beelden te voorkomen, zelfs als er een kleine scherptediepte wordt gebruikt.

De geïntegreerde BIONZ XR™-processor realiseert detectieprestaties voor haarscherpe focus op het oog, zelfs wanneer onderwerpen vanuit steile hoeken kijken, zodat de operator zich kan concentreren op het samenstellen van de beste opname. Touch Focus kan worden gebruikt om scherp te stellen met Realtime Tracking op het gewenste onderwerp bij gebruik van de webtoepassing van de FR7, met Realtime Eye AF als een oog wordt gedetecteerd.

 

Het ingebouwde elektronische variabele ND-filter maakt naadloze ND-aanpassing mogelijk. Een Auto ND-functie houdt de belichting constant door het ND-filter automatisch aan te passen aan veranderend licht. Afstandsbediening is ook mogelijk, waardoor de belichting op afstand van de camera kan worden geregeld.

 

 

ILME-FR7

Veelzijdige interfaces voor verschillende productieworkflows

De FR7 is gebouwd om te integreren en aan te passen aan vele workflowscenario’s, van eenvoudige plug-and-play tot complexere high-end producties, dankzij een uitgebreide selectie van video-ingangen en -uitgangen, IP-streaming, voeding en synchronisatie met andere apparaten.

 

Een speciale functie in een PTZ-camera, de FR7 beschikt ook over dubbele mediasleuven die CFexpress Type A- en SDXC-geheugenkaarten ondersteunen. De mogelijkheid om XAVC-I-beelden van hoge kwaliteit met metadata op te nemen, maakt de FR7 een uitstekende keuze voor een breed scala aan videoproductietoepassingen.

CFexpress Type A-kaarten zijn bijzonder geschikt voor de productie van 4K-films met een hoge bitsnelheid, met een hoge schrijfcapaciteit die een stabiele opname van gegevens met een hoog volume en een hoge framesnelheid garandeert. Gelijktijdige opname, relay-opname, intervalopname en proxy-opname worden ook ondersteund.

De SDI-uitgang kan een 16-bits RAW-signaal leveren aan een compatibele externe recorder (apart verkrijgbaar).

 

HDMI Type A- en 12G-SDI-connectoren zijn voorzien voor video-uitgang en optische uitgang[11] voor lange transmissie.

De AUDIO IN (XLR type 5-pins) connector ontvangt het signaal van een externe microfoon of audioapparaat. AUDIO CH-1 en CH-2 gebruiken een enkele connector.

 

Camerabesturing, video- en audio-overdracht en stroomvoorziening kunnen ook worden uitgevoerd via een enkele LAN-kabel, waardoor de bekabelingsvereisten worden vereenvoudigd.

De FR7 LAN (netwerk)-connector ondersteunt een verscheidenheid aan streamingprotocollen, waaronder RTSP, SRT en NDI ® |HX[12], perfect voor het werken in een IP-gebaseerde omgeving.

De FR7 kan worden gevoed vanaf een extern PoE++ (Power over Ethernet Plus Plus)[13]-apparaat via een standaard netwerkkabel, waardoor er geen aparte voedingskabels nodig zijn.

 

De Timecode IN-connector ontvangt de tijdcode voor synchronisatie met een extern apparaat, terwijl de GENLOCK synchronisatiesignalen ontvangt in opstellingen met meerdere camera’s.

Bovendien zijn er rode/groene tally-lichten aangebracht op de zijpanelen van de camera, zodat artiesten en personeel gemakkelijk de on-air en preview-camera’s kunnen identificeren in opstellingen met meerdere camera’s in de studio of op locatie.

De FR7 wordt van 9 tot 12 september voor het eerst tentoongesteld op de stand van Sony op IBC 2022 in Amsterdam.

 

Cinema Line

Cinema Line is een serie nieuwe cameraproducten voor contentmakers die Sony’s expertise op het gebied van beeldkwaliteit, aandacht voor detail, technologie en passie in digitale cinema samenbrengt.

Cinema Line levert niet alleen de felbegeerde cinematografische look die is gecultiveerd door uitgebreide ervaring in digitale bioscoopproductie, maar ook de verbeterde bediening en betrouwbaarheid die voldoen aan de verschillende behoeften van veeleisende makers.

Cinema Line omvat de digitale bioscoopcamera VENICE en het nieuwste model VENICE 2, dat zeer geprezen is in de film- en episodische productie-industrie, de professionele camera FX9, die populair is geweest voor documentaires en dramaproducties, de FX6, voor grijp- en schietactie en contentcreatie, en de FX3, het kleinste en lichtste model[14].

 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

 

Voor meer informatie

Neem contact op met Sony Professional Solutions Europe press office via: press.europe@sony.com

[1] When using the SEL100400GM, SEL200600G, SEL400F28GM, and SEL600F40GM, please use after fixing the pan/tilt with the locking mechanism of the camera.

 

[2] S-Log3 recording. Sony measurement.

[3] Custom mode.

[4] When using the SEL100400GM, SEL200600G, SEL400F28GM, and SEL600F40GM, please use after fixing the pan/tilt with the locking mechanism of the camera

[5] SEL20TC teleconverter is required

[6] Custom mode.

[7] S-Log3 recording. Sony measurement.

[8] 10% crop, approximately.

[9] Sold separately.

[10] Update in early of 2023.

[11] Optical output requires SFP+ module (sold separately).

[12] NDI® is a registered trademark of NewTek, Inc. NDI®|HX is a technology of NewTek, Inc. An NDI®|HX Upgrade must be purchased from NewTek

[13] Conforms to IEEE802.3bt (Type 4, Class 8). Internal recording and playback are not available when PoE++ power is used

[14] Within the Cinema Line series. As of Sep. 2022

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres