Creators cloud

Sony's Creators Cloud: waar creativiteit en connectiviteit samenkomen

23 feb., 2023

Sony kondigt vandaag de volgende generatie van zijn Creators’ Cloud-platform aan. Dit platform is speciaal ontworpen om aan de behoeften professionele content creators te voldoen. Met de lancering van Sony’s Creators’ Cloud wordt het nu nog makkelijker om hoogwaardige content te creëren, te delen en te beheren.

Sony introduceert een op AI gebaseerd cloud-ecosysteem dat camera en opslag samenbrengt om te voorzien in de behoeften van ondernemingen en professionals. Dit gaat van pre-editing tot networking en biedt een naadloze integratie van alle aspecten van het werk van content creators.

Sony ziet cloud als een fundamenteel onderdeel van de gereedschapskist van professionals. De grenzen tussen hardware en software, online en offline, vervagen steeds meer dankzij de mogelijkheden die de cloud biedt. Creators’ Cloud biedt een unieke omgeving waarin alle aspecten van het werk van content creators naadloos samenkomen.

Het Creators’ Cloud-platform bestaat uit cloud-opslag en is altijd en overal beschikbaar. Tevens is “Discover” beschikbaar, een community waar content creators hun eigen content kunnen posten, ontdekken en contact kunnen leggen met andere professionals. Ook biedt dit platform “Master Cut” , een online videobewerkingsdienst (bij lancering alleen beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk). Het Creators’ Cloud-platform is gericht op zelfstandige professionals en is tevens uitgerust met de “Creators’ App”, een applicatie voor het overzetten van content van camera naar de cloud.

Directe toegang tot content op meerdere apparaten

Content creators willen efficiënt en veilig content bekijken en delen. Creators’ Cloud maakt het mogelijk om afbeeldingen en video’s van Sony-camera’s onmiddellijk naar de cloud over te zetten. Dit heeft als voordeel dat creators direct content kunnen delen met de community. Creators’ App is de opvolger van Imaging Edge Mobile en fungeert als een verlengstuk van een camera om content (video en foto) in de cloud te uploaden, bekijken en beheren. Enkele belangrijke functies:

Wereldwijde community van content creators

Binnen Creators’ Cloud wordt een opvallende functie genaamd “Discover” gelanceerd. Gebruikers kunnen hun portfolio en bijbehorende content delen met andere professionals in de gemeenschap. Dit beidt kansen voor wereldwijde netwerken en samenwerkingen. Discover biedt afbeeldingen en video’s met informatie over onder andere de locatie van de cameraman, camera- en lensmodellen, instellingen en genre. Het is een omgeving van leren en uitwisselen met andere gebruikers. Discover is toegankelijk via de Creators-app en webbrowser. Met Discover krijgen creators een speciale ruimte om hun werk te laten zien, inspiratie te vinden en interactie aan te gaan met elkaars content. Sony heeft als doel de grootste community content creators te creëren.

Pre-productie versnellen met Master Cut

Als onderdeel van de Creators’ Cloud introduceert Sony vandaag ook Master Cut (Beta), een op AI gebaseerde cloudtoepassing. Deze versnelt de pre-editing door gebruik te maken van camerametadata. Bij de lancering zal Master Cut (Beta) alleen beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Master Cut biedt gebruikers snel, gemakkelijk en hoogwaardig pre-editing van videomateriaal voordat het wordt overgedragen naar een NLE (Non-linear Editing Software) tool. Bij de lancering wordt Master Cut (Beta) aangeboden als een bètaversie die gratis toegankelijk is via de webbrowser en zal worden doorontwikkeld.

Enkele functies van Master Cut zijn:

Creators cloud

Creators’ Cloud blijven groeien met nieuwe diensten en functies die regelmatig worden toegevoegd op basis van feedback van gebruikers. Voor meer informatie over Creators ‘Cloud, ga naar: https://www.sony.net/cc/

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres