360 Spatial Sound Experience

Spatial Sound Experience voor HT-A7000 premium soundbar na firmware-update

04 jan., 2022

Sony kondigt een firmware-update aan voor de HT-A7000 premium soundbar. Na deze update zal 360 Spatial Sound Mapping beschikbaar zijn. Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van de audiobron worden meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof men midden in de actie zit. Gebruikers van de HT-A7000 krijgen toegang tot deze innovatieve functie door deze aan te sluiten op Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers en SA-RS3S draadloze achterspeakers.

Via Sound Field Optimization wordt op ingenieuze wijze de hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Vervolgens procedeert het systeem de geluidgolven en creëert het ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. Met de ‘fantoomluidsprekers’ binnen een geoptimaliseerd geluidsveld zijn bijvoorbeeld windvlagen of dierengeluiden met een hoge intensiteit te horen. Het is alsof de kijker zelf deel uitmaakt van de actie. Dankzij de ‘fantoomluidsprekers’ wordt het ruimtelijke geluidsveld breder.

In combinatie met een compatibele BRAVIA XR-televisie is Acoustic Center Sync beschikbaar voor de HT-A7000 soundbar. Deze functie optimaliseert de geluidsoutput van de tv en soundbar voor een betere audio-ervaring. Dialogen, stemgeluiden en instrumenten zijn direct vanuit het scherm hoorbaar met hoogwaardig surroundgeluid.

SA-RS5

Lancering zomer 2022: Sony SA-RS5 optionele draadloze achterspeakers
Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers leveren een optimale geluidskwaliteit en 360 Spatial Sound in combinatie met een compatibele soundbar. Ze zijn voorzien van up-firing luidsprekers voor een rijker en meer meeslepend 360 Spatial Sound en een ingebouwde batterij voor maximaal 10 uur afspeeltijd.

Belangrijkste kenmerken van de SA-RS5 draadloze achterspeakers:

Prijzen en beschikbaarheid
De SA-RS5 is vanaf de zomer van 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor € 800.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres