Sony introduceert de XAV-AX6050 en XAV-AX4050

Nieuwe DAB-mediareceivers voor in de auto met volledig draadloze connectiviteit voor smartphones

XAV-AX4050_Navigation_AA_2-Large.jpg
  • XAV-AX6050 heeft een 17,6 cm (6,95") capacitief touchscreen, HDMI-uitgang en 5V pre-out
  • XAV-AX4050 heeft een 17,6 cm (6,95") resistief aanraakscherm

Beide DAB-media-ontvangers voor in de auto beschikken nu over een volledig draadloze smartphoneverbinding voor een probleemloze en veiligere rijervaring.

 

Volledig draadloze smartphoneverbinding

Dankzij een Wi-Fi-verbinding van de smartphone van de gebruiker, samen met de meegeleverde GPS-antenne, kan er draadloos verbinding worden gemaakt met Apple CarPlay of AndroidAuto, zelfs als het toestel in een zak zit.

Met Apple CarPlay kunnen iPhone-gebruikers bellen, naar muziek luisteren, berichten versturen en ontvangen, toegang krijgen tot hun favoriete apps, een routebeschrijving met real-time verkeersinformatie opvragen - inclusief navigatie-apps van derden - en nog veel meer rechtstreeks vanaf het dashboard, terwijl de bestuurder zich op de weg kan blijven concentreren.

Android Auto is ontworpen met veiligheid en gebruiksgemak in het achterhoofd en is een eenvoudigere manier om een smartphone te gebruiken met het display van de autoradio. Bestuurders kunnen praten met Google Assistant op Android Auto en verbonden, vermaakt en geïnformeerd blijven terwijl ze hun ogen op de weg gericht houden. Zeg gewoon "Hey Google" of druk op de stembedieningsknop om aan de slag te gaan.

 

 

 

Verbeterd ontspiegeld touchscreen

De AX6050 heeft een 17,6 cm scherm zonder rand met capacitief aanraakscherm. Het gebruik van een verzonken touchscreen zorgt voor een verbluffend vlak scherm, zonder randen, dat elegant past bij het interieur van de auto van de gebruiker. De AX6050 is ook voorzien van HDMI-aansluiting, zodat externe audio- en videobronnen kunnen worden aangesloten voor weergave tijdens het parkeren.

De AX4050 heeft een 17,6 cm ontspiegeld, slank touchscreen. Voor beide modellen is een nieuw ontworpen gebruikersinterface beschikbaar, verbeterd voor eenvoudige, snelle en intuïtieve bediening. Het is ontwikkeld met Sony's expertise en jarenlange technische ervaring met GUI-ontwerp.

 

Verbeterd DAB-radioscherm

De nieuwe gebruikersinterface van DAB-radio bevat nu diavoorstellingen voor albumillustraties of programma-info, afhankelijk van je land of regio.

 

Geluid en aanpassing

Geniet van het gemak van draadloze Bluetooth-audio en uitzonderlijke geluidskwaliteit dankzij LDAC op de AX6050 en AX4050. Sluit compatibele apparaten aan om audio te streamen met 96 kHz / 24-bits sampling met bitrates die tot 3x hoger liggen (990 kbps) dan bij een conventionele Bluetooth-verbinding.

Beide modellen zijn ook compatibel met FLAC. FLAC (Free Lossless Audio Codec) is een audioformaat dat vergelijkbaar is met MP3, maar dan verliesvrij, wat betekent dat audiosignalen worden gecomprimeerd zonder kwaliteitsverlies. Nu kan de gebruiker FLAC-bestanden afspelen met een diepte tot 24 bits en een bemonsteringsfrequentie van 384 kHz4.

Om het geluid aan te passen biedt de ingebouwde DSP geluidsverwerking en tijdaliniëring - tot een opmerkelijke 1 cm voor elk van de 5 adresseerbare kanalen (4 luidsprekers + subwoofer via pre-out). Met een 14-bands EQ kunnen gebruikers het algemene geluid aanpassen aan hun muziek of smaak. Samen met de 3-zone cross-over kunnen ze de perfecte combinatie van voor-, achter- en subwoofers instellen.

 

Verbeterd gebruik

De nieuwe modellen zijn uitgerust met “quick wake-up”, wat betekent dat ze onmiddellijk starten nadat het contact is ingeschakeld. Ze zijn ook uitgerust met een achteruitkijkcamera en instelbare parkeerrichtlijnen. De ergonomisch ontworpen knoppenbediening zorgt voor een veiligere bediening. Ook zijn er aanpasbare achtergronden en pictogrammen beschikbaar. De USB Type-C aansluiting ondersteunt een voeding van 5V 3A. ​

Voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden zijn de AX6050 en de AX4050 voorzien van 3 pre-out aansluitingen. Hierdoor kan de gebruiker een volledig akoestisch systeem bouwen, bijvoorbeeld met een subwoofer, een mono versterker en een 4-kanaals versterker voor een nog luidere en krachtigere geluidsweergave. De aansluitstekkers zijn verguld om veroudering en signaaldegradatie te voorkomen.

Op de AX6050 levert de pre-out functie voor hoogspanning bovendien een signaal van 5 volt, wat een helderder geluid met minder vervorming oplevert.

De AX6050 en AX4050 hebben een installatievriendelijk ontwerp. Het achterste chassis is ontworpen met single-DIN afmetingen die voldoende ruimte bieden onder de radio voor kabelbomen, stuurwielbediening en integratiedozen, enz. Dit biedt ook de mogelijkheid om de radio te installeren in voertuigen die obstakels kunnen hebben achter het montagegedeelte.

 

Beschikbaarheid

De XAV-AX6050 en XAV-AX4050 zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2023.

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.