Sony lanceert een abonnementsdienst op AITRIOS — een nieuw Edge AI ​ ​ ​ Sensing Platform — wat een breed scala aan partners in staat stelt om visuele AI-oplossingen op schaal te democratiseren en implementeren ​ ​ ​

ucrhw72gR

Vandaag kondigd Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS) delaunch van een abonnementsdienst op haar Edge AI Sensing platform AITRIOS in Europa aan. Dit is onderdeel van een wereldwijde expansie van dit platform.De service is ontworpen om de ontwikkeling en implementatie van detectieoplossingen te stroomlijnen met behulp van edge-apparaten zoals AI-camera's. 

De twee betaalde abonnementen waaruit AITRIOS bestaat, zijn: (1) Console Developer Edition en (2) Console Enterprise Edition. Console Developer Edition is voornamelijk ontworpen om applicatie- en AI-ontwikkelaars te ondersteunen. Console Enterprise Edition is vooral ontworpen om systeemintegrators te ondersteunen. Met systeemintegrators doelen we op ​ groepen die werken aan het bouwen van visuele AI-oplossingen.  

AITRIOS biedt partners en klanten de tools, SDK's (Software Development Kits) en een ontwikkelomgeving. Dit platform dient kosten te verlagen, complexiteit te verminderen, time-to-market te optimaliseren en meetbare ROI te verhogen. Tegelijkertijd kan dit platform geavanceerde privacycontroles bieden. De diensten zijn nu beschikbaar in Europa, te beginnen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en Engeland. Er zijn plannen om dit platform uiteindelijk in heel Europa uit te rollen. 

Sinds de Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS) in 2021 gratis gedeeltelijke diensten lanceerde met als doel partnerbedrijven te werven met behulp van AITRIOS, zijn er wereldwijd meer dan 20 demonstratie-experimenten geïmplementeerd. Veel partnerbedrijven meldden dat de service voor hen effectief was voor professioneel gebruik. Dit toont aan dat het lanceren van een op abonnementen gebaseerd bedrijfsmodel haalbaar is. Dit resulteerde op zijn beurt in de lancering van Console Developer Edition en Console Enterprise Edition als abonnementsservices op het AITRIOS-platform. 

Console Developer Edition 
Console Developer Edition wordt via de cloudinfrastructuur van SSS geleverd aan verschillende entiteiten die zich bezighouden met het ontwikkelen van applicaties en AI-modellen, zoals startups en academische onderzoeksinstellingen. Door gebruik te maken van de service hoeven ontwikkelaars niet langer zelf de infrastructuur te bouwen, waardoor ze nu eenvoudig een omgeving kunnen bouwen waarin ze gemakkelijk edge-apparaten kunnen instellen, verbinding kunnen maken met de cloud, applicaties en AI-modellen kunnen ontwikkelen en oplossingen kunnen uitvoeren. 

Console Enterprise Edition 
Console Enterprise Edition is voornamelijk bedoeld voor systeemintegratorbedrijven die werken aan het bouwen van zakelijke klantsystemen. Vanuit Microsoft Azure Marketplace wordt de service geïnstalleerd op de Microsoft Azure-infrastructuur. Deze infrastructuur is eigendom van klanten en biedt een verscheidenheid aan tools, ontwikkelomgevingen en functies die kunnen helpen bij het oplossen van de vele problemen waarmee partnerbedrijven tegenwoordig worden geconfronteerd. Voorbeelden van deze problemen zijn onder andere de toenemende arbeidstijd en een gebrek aan ingenieurs en vaardigheden. Console Enterprise Endition kan daarnaast eenvoudig worden aangesloten op en geïntegreerd worden met de bestaande klantsystemen op dezelfde infrastructuur. Het is ook niet nodig voor klanten om hun eigen gegevens buiten hun eigen infrastructuur te exporteren. Dit zorgt voor flexibiliteit en voordelen op het gebied van beveiliging van systeemaanpassingen. 

De SSS is van plan om deze services op volledige schaal te gebruiken om de sociale implementatie van detectieoplossingen in samenwerking met partnerbedrijven te versnellen. Tegelijkertijd wil de SSS ook de andere AITRIOS-services uitbreiden om aan de behoeften van verschillende partners te voldoen. 

Voor meer informatie over de Console Developer Edition en de Console Enterprise Edition, kan je deze website bezoeken.  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.