Sony levert langverwachte firmware updates

Deze firmware updates voor de Alpha 1, Alpha 9 III, Alpha 7S III en Alpha 7 IV verbeteren zowel de opnamefuncties als de workflow van creators

Sony Alpha.PNG

Vandaag maakt Sony firmware updates voor de Alpha 1 (Ver. 2.00), Alpha 7S III (Ver. 3.00), Alpha 7 IV (Ver. 3.00) bekend. De update bevat een aantal van Sony's meest invloedrijke technologieën, waaronder Camera Authenticity Solution, de digitale handtekening in de camera en C2PA-formatondersteuning (Coalition for Content Provenance and Authenticity). Met deze tools wordt het mogelijk de authenticiteit van beelden te garanderen, wat bijdraagt aan de inspanningen van de industrie om creators en de maatschappij te beschermen tegen nepbeelden.

De Alpha 9 III firware update komt beschikbaar vanaf mei 2024.

De Alpha 1 Ver 2.00 & Alpha 7 S III firmware updates brengen meer dan 30 extra functies om de opname-ervaring voor Alpha gebruikers te verrijken.

De Alpha 7 S III Ver 3.00 functies zijn:

 • Focus breathing compensation voor cinematische focus tijdens video-opname
 • Gratis DCI 4K 24 p licentie te downloaden met echte 24p framerate en 1/96s, 1/48s & 1/24s sluitertijdinstellingen
 • AF assist-functie voor flexibiliteit bij het scherpstellen
 • Compatibel met timecode synchronisatie
 • Verbeterde touch- en afspeelfuncties
 • Ondersteuning voor Monitor & Control App inclusief waveform & false colour monitoring
 • Ondersteuning voor Creators' App & directe Creators' Cloud-overdracht

Alpha 1 Ver 2.00 functies zijn:

 • Focus breathing compensation voor cinematische focus tijdens video-opnamen
 • Nieuwste functies voor afstandsbediening & FTP-overdracht voor professionele fotografen
 • Verbeterde touch- en afspeelbewerkingen
 • Verbeterde beeldstabilisatieprestaties voor specifieke Sony-lenzen
 • 4K 30p UVC-streamingcompatibiliteit
 • Ondersteuning voor Creators' App & directe Creators' Cloud-overdracht
 • Ondersteuning voor Monitor & Control App inclusief waveform & false colour monitoring

Deze updates brengen veel gevraagde functies die gericht zijn op het optimaliseren van de alledaagse functionaliteit. Ze verfijnen de opnamefuncties en stroomlijnen de workflows na het schieten, terwijl ze ook geavanceerde filmfuncties integreren zoals focus breathing compensation. Bovendien introduceren deze firmware updates nieuwe remote shooting mogelijkheden, verbeteren ze functies die zijn afgestemd op professioneel gebruik en maken ze toegang tot een breder scala aan cloudservices mogelijk.

 

Camera Authenticity Solution
Vorig jaar kondigde Sony aan bezig te zijn met de ontwikkeling van technologie die zou bijdragen in de strijd tegen gemanipuleerd beeldmateriaal en door AI gegenereerde vervalsingen. De ernst van dit probleem neemt alleen maar toe, en het is een complexe kwestie die de volledige focus en aandacht van onze hele industrie vereist.

Een cruciaal onderdeel van de oplossing is om meer Sony camera's C2PA-compatibel te maken. C2PA is een project van de Joint Development Foundation, waarvan Sony lid is van het bestuur. C2PA heeft als doel een end-to-end open technische standaard te ontwikkelen om uitgevers, creators en consumenten te voorzien van opt-in, flexibele manieren om de authenticiteit en herkomst van verschillende soorten media te begrijpen. De C2PA is een instantie die technische specificaties zal ontwikkelen over de herkomst en authenticatie van content door de bron en geschiedenis van media-content te certificeren. Met Sony’s firmware-updates kan de authenticiteitsinformatie die is ingesloten in beelden van de Alpha 1, Alpha 9 III, Alpha 7S III en Alpha 7 IV worden behouden vanaf de opname tot aan de publicatie. Dit biedt professionele fotografen de mogelijkheid om hun digitale handtekening op de camera te bewaren, terwijl de bewerkingsgeschiedenis gedurende revisies kan worden gevolgd.

Een ander cruciaal onderdeel van de oplossing is Sony's in-camera digitale handtekeningtechnologie die beelden in real-time ondertekent. Deze nieuwe functie certificeert de authenticiteit van een beeld op het moment van de opname en creëert een 'digitaal geboortecertificaat' dat wordt bewaard gedurende alle revisies. De handtekening bevat metadata waaronder 3D-diepte-informatie die is vastgelegd via Sony’s sensortechnologie. Deze diepte-informatie kan aangeven of het vastgelegde beeld afkomstig was van een echt 3D-object, in plaats van een foto van een beeld of video. Dit biedt extra bescherming en nog meer zekerheid over de authenticiteit van de content, wat Sony's oplossing vooral uniek maakt voor fotojournalisten en media.

Sony's oplossing helpt ook de authenticiteit van content te beschermen door middel van een Image Validation Site, die het beeld verifieert, zelfs nadat er bewerkingen zijn uitgevoerd door C2PA-compatibele bewerkingssoftware. Deze service bevestigt de authenticiteit van de foto die is genomen door gebruik te maken van een specifieke camera en dat het object van de foto 3D is. Deze dienst zal in eerste instantie worden aangeboden aan geselecteerde nieuwsmediabureaus en later worden uitgebreid naar bureaus.

Sony’s Camera Authenticity Solution overview
Sony’s Camera Authenticity Solution overview

Ga voor meer informatie over de lijst met nieuwe functies van deze firmware updates naar de volgende pagina’s:

Alpha 1 2.0 Firmware

Alpha 7S III 3.0 Firmware

Alpha 7 IV 3.0 Firmware

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.