Sony neemt deel aan CES 2021

ucr4YEbN5

Sony presenteert haar nieuwste initiatieven rond het thema "Redefining Our Future with Tomorrow’s Technologies" op de volledig digitale CES 2021, die plaatsvindt van 11 tot 14 januari 2021 (PST). https://square.sony.com/

Sony gebruikt zijn "3R-technologie" - Reality, Real-time en Remote - om Kando (emotie) te inspireren door middel van de kracht van entertainment, en ook om de zekerheid te bieden die deze ervaringen ondersteunt. Sony's aanwezigheid op De CES 2021 is gestructureerd rond 12 onderwerpen. Deze onderwerpen laten zien hoe de 3R-technologieën bijdragen aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Tools en Solutions die zijn ontworpen om het creëren van content mogelijk te maken; Immersive Entertainment Experiences; Technology for a Better Future.

In speciale online content die voor de CES van dit jaar werd uitgebracht, presenteerde Kenichiro Yoshida, voorzitter, president en CEO van Sony Corporation, Sony-exposities waaronder PlayStation®5, VISION-S en Airpeak. Hiermee benadrukte hij: "Met Sony's technologie, 'Creativity Has No Limits.'” Hij werd gevolgd door Bill Baggelaar, EVP & CTO, Technology Development, Sony Pictures Entertainment, die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van virtuele productietechnologie en volumetrische beeldacquisitie introduceerde, evenals samenwerkingsinitiatieven met Sony's nieuwe line-up van BRAVIA XR TV-modellen. Hierna legde Jim Ryan, President en CEO van Sony Interactive Entertainment, de nadruk op de evolutie van de PlayStation®-community en verklaarde: "Onze community is met elkaar verbonden als nooit tevoren en is diverser dan ooit. We vieren en omarmen de verschillende standpunten waaruit onze gemeenschap bestaat." Ten slotte demonstreerde Dennis Kooker, President, Global Digital Business en U.S. Sales van Sony Music Entertainment, diverse unieke samenwerkingen met artiesten en nieuwe technologie.

Alle Sony-content met betrekking tot CES 2021 zal toegankelijk zijn via Sony's nieuwe digitale evenementenplatform 'Sony Square'. Na de lancering op CES 2021 zal Sony Square digitale evenementinformatie blijven verstrekken met betrekking tot producten, content en technologieën van de gehele Sony Group.

Demonstratie overzicht

 Voor ‘Creators’

Empowerment van tools en oplossingen

Ontdek technologieën en oplossingen op afstand die het maken van content verbeteren en verrijken

Virtuele productie met Volumetric Real World Capture

Sets en locaties voor film- / tv-productie worden vastgelegd als 3D-volumetrische ‘point cloud data’, vervolgens verwerkt en weergegeven door de "Atom View"-software van Sony Innovation Studios en getoond als achtergrondafbeelding op een Crystal LED-display voor virtuele productie in realtime.

Madison Beer Immersive Reality concertervaring met Real-time 3D Creation Technology

De singer-songwriter Madison Beer van Epic Records werkt samen met Sony Music Entertainment en Verizon om een meeslepende reality-muziekshowcase te creëren die de ervaring van concertprestaties opnieuw vormgeeft voor weergave op digitale platforms. Met behulp van de nieuwste innovaties op het gebied van real-time 3D-creatietechnologie is Madison Beer getransformeerd tot een zeer realistische avatar en zal ze een medley van haar nieuwste nummers uitvoeren in een virtuele recreatie van de Sony Hall.

360 Reality Audio Production Tools

Sony en Virtual Sonics Inc, een bedrijf dat muzieksoftware ontwikkelt, hebben de 360 Reality Audio Creative Suite ontwikkeld. Dit is een tool voor het creëren van 360 Reality Audio-compatibele muziek die een ruimtelijk geluidsveld realiseert.

Met behulp van bestaande productieplatforms kunnen artiesten en producers muziek produceren door geluidsbronnen zoals zang, geluidseffecten en instrumenten in kaart te brengen met positionele informatie en deze in een bolvormige ruimte te plaatsen.

Voor details verwijzen wij u naar het volgende persbericht:

https://pers.sony.nl/pressreleases/sony-kondigt-uitbreiding-aan-van-360-reality-audio-ecosysteem-3063348

Airpeak

De eerste onthulling van het vliegtuigontwerp "Airpeak". Uitgerust met Sony's Alpha full-frame mirrorless camera, maakt Airpeak dynamisch filmen, gecombineerd met een nauwkeurige, stabiele vlucht, mogelijk. Dit stimuleert de creativiteit van videomakers en biedt nieuwe expressieve mogelijkheden. Met dit initiatief wil Sony bijdragen aan de evolutie van drones en waarde genereren binnen deze groeiende markt op het hoogste niveau.

Ondersteuning voor videoproductie met Xperia 5 II

De Xperia 5 II 5G-compatibele smartphone legt realiteit vast en vergroot de reikwijdte van de expressie van content makers door middel van de full-scale camerafunctie Photography Pro en Cinematography Pro "powered by CineAlta". Door gebruik te maken van de kleurinstellingen die zijn geïnspireerd op de kleurweergave van de Master Monitor technologie van Sony, kunt u een ongekende kleurnauwkeurigheid op uw scherm ervaren, zoals de makers het voor ogen hadden. Met 5G kunnen gegevensoverdracht en -ontvangst in realtime worden uitgevoerd.

Spatial Reality Display

Een display dat ruimtelijke beelden in drie dimensies reproduceert alsof ze echt zijn, waardoor makers hun visie volledig kunnen uiten wanneer ze productontwerpen delen of variaties in kleur of vorm laten zien. Dit zorgt ervoor dat zij hun intentie aan de kijker kunnen overbrengen. Dankzij het buitengewone realisme en detailniveau wordt de reikwijdte van video-expressie vergroot, bijvoorbeeld in displays en driedimensionale bewegwijzering in winkels. Tegelijkertijd kan de kijker de diepte, textuur en het uiterlijk van het object zien met een echt gevoel van aanwezigheid.

Crystal LED-display

De nieuwe Crystal LED-serie is uitgerust met de hoogwaardige beeldkwaliteitsprocessor "X1 ™ for Crystal LED". Deze processor bevat LED-besturingstechnologie die is ontwikkeld voor Sony's baanbrekende Crystal LED. Tevens beschikt de processor over de signaalverwerkingstechnologie die wordt geprezen in de BRAVIA-tv-serie van Sony. Zeer realistische en meeslepende afbeeldingen kunnen worden uitgedrukt in een reeks lay-outs en formaten voor verschillende toepassingen, zoals bedrijfsshowrooms, lobby's en virtuele producties.

Hawk-Eye-innovaties en uitdagende sportconventies
Hawk-Eye is een bedrijf van Sony dat oplossingen voor sportfunctionarissen en spelanalyse diensten biedt. Hawk-Eye's digitale divisie Pulselive levert digitale oplossingen die de ervaring van sportfans verbetert. Samen zetten ze zich in voor innovatie in de gehele sportindustrie - van formele tot supporter betrokkenheid - door gebruik te maken van video en data. In de toekomst wil Sony nieuwe vormen van entertainment bieden die spelcontent en sportgegevens visualiseren.

 Voor liefhebbers

Meeslepende entertainment ervaringen

Entertainmentproducten en- services die de werkelijkheid versterken, plaatsvinden in realtime en op afstand worden geleverd

BRAVIA XR

De nieuwste BRAVIA XR is uitgerust met Cognitive Processor XR, die intelligentie levert die de menselijke cognitieve kenmerken weerspiegelt. Het detecteert de focuspunten van de kijker en analyseert talloze beeldkwaliteitselementen om een beeld te produceren dat natuurlijker is en dichter bij het menselijk geheugen ligt. Tevens wordt het geluid opgeschaald naar 5.1.2-kanalen om de kijker van alle kanten met geluid te omringen. Dit zorgt voor een realistische en meeslepende ervaring, die dicht in de buurt komt van de sensatie van beeld en geluid die mensen in het echte leven voelen.

Videostreaming van 360 Reality Audio met Spatial Sound Technology

Sony zal tegen het einde van dit jaar in samenwerking met grote muzieklabels en streamingdiensten live streaming video-content lanceren, waarbij het ruimtelijke geluidsveld en de beelden van 360 Reality Audio worden gecombineerd. Luisteraars zullen het gevoel krijgen alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden als de artiest. Voordat de dienst wordt gelanceerd, zal er een optreden van Zara Larsson uitgebracht worden als eerste videocontent van 360 Reality Audio.

Voor details verwijzen wij u naar het volgende persbericht:

https://pers.sony.nl/pressreleases/sony-kondigt-uitbreiding-aan-van-360-reality-audio-ecosysteem-3063348

PlayStation®5

PlayStation®5, gelanceerd in november 2020, is uitgerust met een ultrasnelle SSD, geïntegreerde aangepaste I/O, een DualSense™ draadloze controller en 3D-audiotechnologie waarmee het revolutionaire ‘next generation’ game-ervaringen kan realiseren en spelers een nieuw meeslepend gevoel biedt. Naast het brede scala aan titels dat al beschikbaar is sinds de lancering, zullen Sony Interactive Entertainment en ontwikkelaars over de hele wereld in de toekomst een reeks verbluffende en baanbrekende nieuwe titels blijven leveren.

 Voor wereldburgers

Technologie voor een betere toekomst

Een beter leven dankzij innovatie gericht op veiligheid en beveiliging

VISION-S

Met als doel bij te dragen aan de evolutie van mobiliteit, heeft de ontwikkeling van VISION-S de volgende fase bereikt. Terwijl de ontwikkelingen rondom veiligheid, beveiliging, amusement en aanpassingsvermogen van het voertuig werden voortgezet, begonnen in december 2020 in Oostenrijk diverse testen op de openbare weg voor technische evaluatie.

Als "creatief entertainmentbedrijf met een solide technologie basis", zal Sony Kando en zekerheid blijven bieden via zijn 3R-technologieën waarmee content kan worden gedeeld ongeacht de locatie (Remote), vrij van latentie (Realtime) en met een niet te onderscheiden realiteitszin (Reality).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.