Sony Research Award Program

Sony is begonnen met het accepteren van inzendingen gericht op opkomende en innovatieve technologische ontwikkeling. Nu het 8e jaar, gehouden in Noord-Amerika, Europa en India.

Schermafbeelding 2023-07-24 151644.jpg

Vanaf vandaag, 15 juli 2023, zal Sony Group Corporation beginnen met het ontvangen van onderzoeksvoorstellen voor het Sony Research Award-programma. Het Sony Research Award-programma is een open innovatieprogramma dat gesponsorde onderzoeksfinanciering verstrekt voor projecten op het gebied van opkomende en innovatieve technologieën in samenwerking met de eigen onderzoeksgroepen van Sony Group. Het programma bestaat al 8 jaar en staat open voor universiteiten en onderzoeksinstellingen zoals onderzoeksinstituten van de overheid en non-profitorganisaties in de VS, Canada, 17 Europese landen en India.

Het Sony Research Award-programma rijkt twee prijzen uit: de Faculty Innovation Award en de Focused Research Award. Beide prijzen creëren nieuwe kansen voor academici om baanbrekend onderzoek te doen, wat zal moeten leiden tot de introductie van baanbrekende technologieën.

  • De “Faculty Innovation Award” biedt onderzoekers $100,000 USD (voor 1 jaar), om een onderzoeksproject te starten dat valt onder 1 van de 3 categorieën waarin Sony’s interesses liggen: “Information Technology”, “Devices & Materials”, en “Biomedical & Life Sciences”.
  • De “Focused Research Award” biedt onderzoekers $150,000 USD (voor 1 jaar), om onderzoek te doen naar 1 van de 12 thema’s waar Sony op dit moment interesse in heeft.

Voor meer informatie over de awards en deelname vereisten, klik hier.

 

Hiroaki Kitano, Senior Executive Vice President en CTO van Sony Group Corporation

"Het is Sony’s doel om 'de wereld te vullen met emotie, door middel van creativiteit en technologie', en daarnaast is het onze missie door middel van onderzoek en ontwikkeling (R&D) 'onze beschaving vooruit te stuwen en deze planeet duurzaam te maken'. Op verschillende vlakken van onze samenleving is samenwerking met externe onderzoeksinstellingen en de academische wereld essentieel voor Sony om technologieën te ontwikkelen waarmee videomakers hun volledige creatieve potentieel kunnen ontketenen en in contact kunnen komen met diverse gebruikers. Wij zijn van mening dat het Sony Research Award-programma belangrijke kansen biedt voor samenwerking tussen onderzoekers over de hele wereld en de Sony Group, om zo baanbrekende technologieën en innovaties te ontwikkelen voor een betere toekomst.”

 

Commentaar van winnaars van dit programma

Professor Zhou Yu, Columbia University (New York, U.S.)

“Het was een prettige ervaring om de afgelopen drie jaar met Sony samen te werken. De synergie tussen onze academische nauwgezetheid en de ervaring van Sony in de branche creëert een krachtige combinatie die baanbrekend onderzoek bevordert en ons dichter bij toepassingen in de echte wereld brengt. Dit partnerschap verbetert niet alleen de kwaliteit en relevantie van ons onderzoek, maar opent ook deuren naar mogelijke toekomstige samenwerkingen, kennisdeling en toegang tot state-of-the-art bronnen. Hand in hand samenwerken met Sony voedt onze passie voor het bevorderen van Natural Language Processing en draagt bij aan de bredere academische en technologische gemeenschappen, waarmee een weg wordt vrijgemaakt voor transformatieve vooruitgang in het begrijpen, plannen en genereren van dialogen.”

 

Professor Stephen Morris, University of Oxford (Oxford, U.K.)

“Het ontvangen van een Sony Research Award is transformerend geweest voor onze onderzoeksgroep. Doordat we rechtstreeks in contact kwamen met onderzoekers van Sony, hebben we grote vooruitgang kunnen boeken wat betreft de toepassing van onze directe laserschrijftechniek bij de vervaardiging van liquid crystal display-apparaten en aanverwante technologieën. Door deze samenwerking zijn we in staat geweest om onze simulaties en experimenten aan te passen aan de huidige technologiebeperkende uitdagingen, en tegelijkertijd nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen te ontgrendelen.”

 

Professor Arpita Patra, Indian Institute of Science (Bengaluru, India

“De samenwerking met Sony heeft mogelijkheden gecreëerd voor het overwegen van real-world implementatie van veilige, op multiparty-computing gebaseerde oplossingen om efficiënte protocollen te ontwerpen voor aanbevelingssystemen met behoud van privacy. Het team van Sony heeft mogelijke use-cases besproken en gedeeld die in de praktijk relevant zijn, waardoor we in staat waren op maat gemaakte protocollen te ontwerpen die nodig zijn voor de onderliggende toepassingsscenario's. De financiële steun van Sony heeft ons in staat gesteld om getalenteerde jonge geesten aan boord te krijgen, en ik geloof dat het programma hard nodig is om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen.”

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.