Sony wint vier TIPA Awards in 2023

ucrssCTq3

TIPA 2023 

Met trots kondigt Sony aan dat de zeer gerenommeerde Technical Image Press Association (TIPA) Sony's prestaties en innovatie erkend met vier onderscheidingen.
Dit jaar heeft Sony titels gewonnen, waaronder "Best Full Frame Professional Camera" voor de Alpha 7RV en "Best Professional Content Creator Camera" voor ZV-E1. 

BEST FULL FRAME PROFESSIONAL CAMERA: Sony Alpha 7RV 

De TIPA ziet de Alpha 7RV als indrukwekkende, responsieve en flexibele camera die de lat hoger legt op het gebied professionele fotografie. De camera biedt een 61 MP full-frame sensor, 8K video-opname en 8-stops beeldstabilisatie. Daarnaast biedt de A7RV ongekende nauwkeurigheid en snelheid bij het volgen en voorspellen van de bewegingen van een groot aantal onderwerpen met een geavanceerd AI-autofocussysteem. Dankzij de Exmor R BSI en BIONZ XR-processor beschikt de A7RV ook over een opmerkelijk dynamisch bereik van 15 stops en beschikt de camera over uitgebreide mogelijkheden in low-light omstandigheden. Wanneer het essentieel is om vluchtige momenten vast te leggen, kan het vastleggen van content met 10 fps goed van pas komen. De camera kan in volledige resolutie continu fotograferen tot maximaal 538 gecomprimeerde RAW-beelden bij hoge snelheid. In JPEG kan de camera 1000 opeenvolgende frames in een enkele burst vastleggen. 

BEST PROFESSIONAL CONTENT CREATOR CAMERA: Sony ZV-E1 

De compacte full-frame ZV-E1 is ontworpen voor veeleisende professionele content creators die zowel onderweg als in een vaste setup content willen maken, zonder dat er een crew of veel nabewerking nodig is. Deze camera biedt nieuwe Al-functies voor het volgen van bewegende onderwerpen en kan meerdere onderwerpinteracties aan. Via de CineVlog-instellingen kunnen content creators vele visuele effecten en stemmingen in hun content implementeren. De instellingen zijn eenvoudig toegankelijk via het touchscreen op de camera en de camera kan ook op afstand via een smartphone worden bediend. De Dynamic Active Mode zorgt voor stabilisatie wat meer vrijheid biedt bij hand-held opnames . De AI-chip snijdt het beeld op intelligente wijze bij om zo het onderwerp altijd in het middelpunt van de belangstelling te houden. De camera kent daarnaast talrijke connectiviteitsinstellingen zoals livestreaming door middel van een USB-verbinding. De ZV-E1's ingebouwde 3 capsule-microfoon kan handmatig of op automatische detectie worden ingesteld. Bovendien hebben creators via deze camera toegang tot het Creators’ Cloud-ecosysteem van Sony Creators wat het delen en bewerken van content nog gemakkelijker maakt. 

BEST STANDARD PRIME LENS: Sony FE 50mm F1.4 GM 

Deze prime-lens biedt een supersnel diafragma van f/1.4 en is daarmee ideaal voor opnamen in low-light omstandigheden. Met een diafragma met 11 lamellen en een focusbereik van 40,6 cm is deze G Master-lens ideaal voor algemeen gebruik. Daarnaast levert deze lens verrassend vloeiende achtergronden en prachtige bokeh. De TIPA redactie was onder de indruk van de nieuwe ontwerp- en bedieningsfuncties die de lens ideaal maken voor zowel video als fotografie. Zo heeft deze lens twee focusvergrendelingsknoppen en een handmatige focusring met lineaire respons voor een nauwkeurige focus. Het stof- en vochtbestendige ontwerp besteedt speciale aandacht aan naden, knoppen en schakelaars, terwijl de fluorcoating van het frontelement de lens beschermt in uitdagende omstandigheden. Zoals alle G Master-lenzen van Sony minimaliseren speciale elementen aberraties en vervorming en bieden ze tegelijkertijd een uitstekende resolutie, scherpte en verbeterde helderheid en kleurnauwkeurigheid. 

BEST STANDARD ZOOM LENS: Sony FE 20-70mm F4 G 

Moderne lenzen moeten voldoen aan de behoeften van allerlei typen videografie en fotografie. De Sony 20-70 mm lens voldoet aan deze behoeften en dient als een uitstekende groothoeklens tot normale lens. Hiermee breidt Sony de universele 24-70 mm zoomlens uit tot een zeer bruikbare 20 mm. Voor videografen biedt het breed ingezoomde beeld een uitgebreid gezichtsveld voor selfies, landschaps- en evenementvideografie met uitstekende scherpte van rand tot rand. De "portret"-lengte van 70 mm is daarentegen perfect voor POV, interview en detailwerk, met een 9-bladige diafragma voor zachte bokeh Effecten. Twee XD-motoren zorgen voor soepele en stille AF-prestaties, en het ontwerp elimineert focus-breathing, focus shift en axial shift. Dit ontwerp biedt daarnaast actieve beeldstabilisatie wat een gelijkmatige kwaliteit in video content garandeert. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.