Projectoren voor de volgende generatie

Geniet van heldere beelden met meer impact op uw publiek en minder impact op het milieu. Laserprojectoren van Sony hebben zeer weinig onderhoud nodig en bieden het beste in efficiëntie, responsiviteit en gemak.

Het projecteren van de toekomst

Onze benadering voor efficiënte prestaties vereist uiterst zorgvuldige productontwikkeling. Voor de bijna onderhoudsvrije laserlichtbron zijn minder grondstoffen nodig en doordat het 3LCD-systeem snel opstart en afsluit, bespaart u zowel tijd als energie.

[1] Model met conventionele lamp [2] Lasermodel van Sony [3] Tijd

Lampen vervangen is niet meer nodig
Lampen vervangen is niet meer nodig 

Omdat de projectoren een laserlichtbron bevatten die tot wel 20.000 uur meegaat — en geen lamp die vervangen moet worden — zijn ze praktisch, kosteneffectief en beter geschikt om te monteren op moeilijk bereikbare plekken zoals het plafond. Bovendien worden er minder grondstoffen verbruikt dankzij de efficiëntie van de laserlichtbron.

Tijd- en energiebesparing dankzij snel opstarten

Dankzij de Z-Phosphor™-laserlichtbron van Sony gaat de projector snel aan en uit, waardoor u tijd en energie bespaart. De automatische dimmodus bespaart ook energie (tot 95% vergeleken met volledige uitvoer) door de lichtuitvoer te verlagen wanneer de unit aan is maar niet wordt gebruikt. De automatische beeldmodus past het lichtniveau aan de projectie aan.

Tijd- en energiebesparing dankzij snel opstarten

[1] Helderheid [2] Verstreken tijd
[3] Lasermodellen van Sony [4] Model met conventionele lamp

Kwikvrije laserlichtbron

Anders dan conventionele hoogwaardige projectoren met lampen die zorgvuldig moeten worden vervangen en afgedankt, bevat de Z-Phosphor™-laserlichtbron van Sony geen kwik. De projector heeft een lage milieu-impact en biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit en gebruiksgemak.

De nieuwste generatie laserprojectoren

De nieuwste 3LCD-laserprojectoren van Sony bieden praktisch dezelfde helderheid en beeldkwaliteit als conventionele UHP-lampprojectoren, maar hun lichtbronnen gaan langer mee, ze zijn eenvoudiger te onderhouden en opstarten/afsluiten kost minder tijd.

De technologie achter laserprojectie
De technologie achter laserprojectie

Eenvoudig gezegd gebruikt een laserlichtbron een helderblauwe laser om materiaal met fosfor te activeren, waardoor er licht met een volledig spectrum wordt geproduceerd. Het resultaat: consistente, levendige RGB-kleuren.

Een nieuwe generatie van laserprojectie
Een nieuwe generatie van laserprojectie

Het geavanceerde BrightEra™-lcd-scherm, ontwikkeld door Sony, gaat tot wel 20.000 uur mee.

Tsuneharu Nomura
Ontwerpen voor de toekomst

Tsuneharu Nomura

Chief Light Source Engineer, Projector Design

Jarenlang hebben bedrijven vertrouwd op projectoren met lampen die kwik bevatten. Maar laserlichtbronnen met halfgeleiders starten veel sneller op en gaan jaren mee zonder te hoeven worden vervangen.
Ik laat me leiden door ons ontwikkelingsbeleid: "Wat willen klanten?" We moeten de specifieke wensen van klanten kennen, bijvoorbeeld lampen die ze niet hoeven te vervangen en projectoren die snel opstarten. Ook moeten we rekening houden met het milieu, wat klanten misschien niet uitdrukkelijk zeggen, maar wel verwachten.
Bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten kom je altijd obstakels tegen, maar nu laserprojectoren steeds meer voldoen aan de verwachtingen van klanten, wil ik me bij toekomstige producten meer richten op milieuvriendelijkheid.

3LCD-projectoren met laserlichtbron
3LCD-projectoren met laserlichtbron

Meer informatie over technologie van Sony