Artikel-ID : 00101961 / Laatst gewijzigd : 30-11-2020

Er verschijnt een wazige of donkere vlek op de opgenomen beelden

  Als u de lens van uw camera vervangt, kunnen er zelfs als u zeer voorzichtig bent kleine vuildeeltjes of stof in de camerabehuizing terechtkomen en aan de beeldsensor blijven plakken. Als er op al uw foto's op dezelfde plek een onscherpe of donkere plek te zien is, kan er vuil op de beeldsensor zitten.

  WAARSCHUWING: de apparatuur kan beschadigd raken. Gebruik geen droge doek of een in de handel verkrijgbaar reinigingsmiddel om stofdeeltjes van het oppervlak van de beeldsensor te verwijderen. Als u dat toch doet, kan de coating op de beeldsensor losraken. Sony biedt geen garantie voor verkeerd gebruik van de camera veroorzaakt door in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen, reinigingspapier en dergelijke. Bij camera's met spiegels moet u ervoor zorgen dat u het spiegeloppervlak niet aanraakt. Het aanraken van het spiegeloppervlak kan storingen veroorzaken. Het wordt aanbevolen om geen andere reinigingsmethoden te gebruiken dan het vuil met een blazer weg te blazen.

  BELANGRIJK: voor modelspecifieke stappen voor het uitvoeren van de onderstaande stappen raadpleegt u de bedieningsinstructies die bij de camera zijn geleverd. Handleidingen vindt u op de ondersteuningspagina voor uw model.

  Volg de onderstaande stappen om de beeldsensor te reinigen:

  1. Als de camera is uitgerust met een automatische reinigingsfunctie, gebruikt u de automatische reinigingsfunctie om vuil of stof van de beeldsensor te verwijderen.
  2. Als het vuil of stof na het uitvoeren van de automatische reinigingsfunctie (op modellen die zijn uitgerust met de functie) niet weg is, gebruikt u een in de handel verkrijgbare blazer.

  OPMERKING: als het niet lukt om het vuil te verwijderen of als u het niet prettig vindt om de beeldsensor zelf te reinigen, gebruikt u een schoonmaakservice.