Artikel-ID : 00126577 / Laatst gewijzigd : 11-01-2018

Er is geen beeld of er verschijnt een zwart scherm wanneer ik probeer op te nemen

Ga als volgt te werk om problemen op te lossen inden er geen beeld is of als een zwart scherm verschijnt in de zoeker of het lcd-scherm wanneer u probeert op te nemen.

OPMERKING:

• Omdat elk van deze stappen een mogelijke oplossing biedt voor het probleem, dient u na elke stap te controleren of de zoeker of het lcd-scherm nu wel goed werkt.
    • Mogelijk dient u de bedieningsinstructies die bij de camcorder zijn geleverd te raadplegen voor informatie over hoe u een bepaalde handeling uitvoert met uw specifieke model.
    1. Druk op de knop knop(Beelden bekijken) om te controleren of het beeld op het lcd-scherm wordt afgespeeld. Als er in de afspeelmodus geen beeld wordt weergegeven, kan er een probleem met het lcd-scherm zijn.
    2. Controleer het volgende.

OPMERKING: Afhankelijk van het model zijn bepaalde items hieronder mogelijk niet van toepassing.
      • Zorg dat de lensdop op de voorkant van de camcorder is verwijderd.
      • Controleer of de lensdop is verwijderd.
      • Zorg dat de schakelaar STANDBY/LOCK op de positie STANDBY staat.
      • Schakel de camcorder in en zet deze op de stand CAMERA.
    3. Zorg dat een volledig opgeladen batterij in de camcorder is geplaatst.
    4. Pas de instellingen van de helderheid van het lcd-scherm aan.

OPMERKING: Wanneer u buiten opneemt, kan het moeilijk zijn het beeld te zien wanneer het lcd-scherm wordt blootgesteld aan zonlicht. Blokkeer het zonlicht om het beeld te controleren.

5. Kijk of een beeld zichtbaar is in de zoeker of op het lcd-scherm.

BELANGRIJK: Sommige camcorders hebben zowel een zoeker als een lcd-scherm. Om energie te besparen, wordt er niet tegelijk beeld weergegeven in de zoeker en op het lcd-scherm. Als de zoeker is uitgetrokken, wordt mogelijk geen beeld weergegeven op het lcd-scherm. Controleer of een beeld wordt weergegeven door de zoeker naar binnen te trekken. Om de zoeker te gebruiken, moet het lcd-scherm gesloten zijn.

OPMERKING: Als er geen beeld wordt weergegeven op de monitor of zoeker tijdens het opnemen van 4K-video, controleert u of 4K Output Sel. (4K-uitvoerselectie) is ingesteld op Memory Card+HDMI (Geheugenkaart+HDMI).

6. Als het probleem nog niet is opgelost, moet het product mogelijk worden gerepareerd.