Artikel-ID : 00142739 / Laatst gewijzigd : 21-11-2017

Pixels op het lcd-scherm lijken donker of worden als heldere rode, groene of blauwe stippen te zien

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Mogelijk ziet u een of meer van de meer dan 2.000.000 pixels waaruit de LCD/OLED-schermen en ledschermen zijn opgebouwd. Deze pixels kunnen rood, groen, blauw, wit of zwart lijken.

Deze LCD/OLED -schermen worden naar hoge maatstaven geproduceerd door middel van precisietechnologie. Maar bij alle LCD/OLED -schermen, ongeacht de fabrikant, kan echter een klein aantal pixels voorkomen waarvan de kleur niet gewijzigd kan worden. Dit is een normaal verschijnsel bij LCD/OLED-schermen van alle fabrikanten en is eigen aan de technologie. Deze pixels blijven op het scherm staan, maar zijn alleen te zien wanneer een volledig wit of volledig zwart beeld wordt getoond. Tijdens normale kijkomstandigheden zouden deze pixels niet merkbaar moeten zijn.

OPMERKINGEN:

• Sommige pixels kunnen dood of defect lijken als er vuil op het scherm ligt. Reinig het scherm grondig met een zachte droge doek om te controleren of het probleem daadwerkelijk een dode of defecte pixel betreft of dat er gewoon stof of vuil op het scherm ligt.
  • Omdat het bij alle LCD/OLED-schermen normaal is dat een of meerdere pixels defect zijn, is het zo dat wanneer het LCD/OLED-scherm vervangen zou worden er een grote kans is dat de vervanging dezelfde symptomen vertoont. Er kunnen zelfs meer defecte pixels zijn of de defecte pixels kunnen optreden op een positie waar ze meer opvallen dan bij het scherm dat wordt vervangen.
  • Soms kunnen deze dode of defecte pixels zichzelf na verloop van tijd corrigeren.