Artikel-ID : 00161791 / Laatst gewijzigd : 15-10-2020

Wat is screen mirroring en hoe gebruik ik het?

Uw mobiele scherm reproduceren

Schermreproductie is een enigszins verouderde technologie waarmee u het scherm van uw smartphone of tablet op uw tv-scherm kunt weergeven door een replica van het scherm van uw smartphone of tablet te maken. U kunt deze functie gebruiken om beelden op uw mobiele apparaten weer te geven op een groter scherm, bijvoorbeeld wanneer u foto's bekijkt. Vergeet niet dat u alleen het beeld reproduceert en niet het geluid.

De afgelopen jaren werd schermreproductie minder populair omdat de technologische standaard een andere wending nam: het casten, of verzenden van inhoud, werd belangrijker dan het simpelweg kopiëren van het scherm. Daarom zullen veel moderne televisies niet langer de optie schermreproductie aanbieden. Alternatieve technologieën die vaak worden gebruikt, zijn Google Cast, Chromecast of AirPlay.

Wat is het verschil tussen casten en schermreproductie?

Zoals eerder vermeld, wordt er met schermreproductie een spiegelbeeld of replica van het scherm van uw smartphone of tablet weergegeven op uw televisie. Dit betekent dat de inhoud die u afspeelt of bekijkt op uw mobiele apparaat tegelijkertijd op uw tv wordt weergegeven. Schermreproductie heeft echter enkele nadelen: Apple-apparaten ondersteunen geen schermreproductie en het protocol is niet meer zo betrouwbaar als dat van moderne varianten.

Casten is daarentegen een modernere variant die iets anders werkt. Met casting kunt u content naar uw tv 'verzenden'. Uw smartphone of computer vertelt de tv wat er moet worden afgespeeld, in plaats van het op uw mobiele apparaat af te spelen en op de televisie na te bootsen.

Met andere woorden, uw tv fungeert als het medium voor uw smartphone of computer en is niet zomaar een spiegel. Een populair castingvoorbeeld is het afspelen van een YouTube-video vanaf uw smartphone op uw Android TV van Sony, of het weergeven van een website vanuit de Chrome-browser van uw computer. U opent YouTube op uw smartphone, selecteert een video, selecteert de casting-knop en uw tv doet de rest.

Wat zijn de alternatieven voor schermreproductie?

Deze video ondersteunt ondertiteling.
    De ondertiteling in- of uitschakelen bij het kijken naar internetvideo's van YouTube

Hoe kan ik schermreproductie gebruiken?

1. Druk op uw afstandsbediening op de knop [INPUT] (INVOER).
      Als uw tv geschikt is voor schermreproductie, vindt u de optie voor schermreproductie tussen de andere invoerbronnen (HDM1, enz.). Als deze functie niet beschikbaar is, kunt u de hierboven genoemde alternatieven gebruiken om content op uw tv weer te geven.
    2. Selecteer Schermreproductie. De tv schakelt over op stand-by terwijl u uw mobiele apparaat verbindt.
    3. Open nu de instellingen van uw mobiele apparaat. Afhankelijk van uw softwareversie kan het menupad enigszins verschillen:
      Settings (Instellingen) → Device connection (Apparaatverbinding) → (Mogelijk: Connection preferences (Verbindingsvoorkeuren)) → Selecteer Screen mirroring (Schermreproductie) → Tik op Start → Selecteer uw tv

Vermelde apparaten en hoe u de registratie van een apparaat ongedaan kunt maken

1. Wanneer het stand-byscherm voor Screen mirroring wordt weergegeven, drukt u op de knop OPTIONS (Opties). Selecteer vervolgens Apparatenlijst tonen / Verwijderen.
    2. Als u een geregistreerd apparaat uit uw lijst wilt verwijderen, selecteert u het apparaat en selecteert u Ja om het uit de lijst te verwijderen. U kunt ook de optie Alles verwijderen gebruiken om alle geregistreerde apparaten te verwijderen.

Daarnaast kunt u een bericht weergeven om te voorkomen dat onbedoelde apparaten worden verbonden.
    Wanneer het stand-byscherm voor Schermreproductie wordt weergegeven, drukt u op de knop Optie. Zet vervolgens de Bericht van registratie op → Aan.