Artikel-ID : 00173390 / Laatst gewijzigd : 10-04-2019

Geluid tegelijkertijd via de hoofdtelefoon en de TV-speakers weergeven.

Als u geluid tegelijkertijd via de hoofdtelefoon en de TV-speakers wilt weergeven terwijl u tv of een film kijkt, moet het bronapparaat over meerdere audio-uitgangen beschikken.

OPMERKING:

• Met 'bronapparaat' wordt het apparaat bedoeld dat het signaal naar de tv zendt.Meestal is dit een extern apparaat, zoals een kabeldecoder, satellietontvanger (settopbox) of een Blu-ray Disc-speler.
    • Sommige tv's beschikken over een audio-uitgang waarop een hoofdtelefoon kan worden aangesloten, maar meestal worden de TV-speakers daarmee uitgeschakeld.

Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen van deze oplossing uit te voeren, raadpleegt u de gebruiksaanwijzing die bij het product is meegeleverd.

1. De hoofdtelefoon (bronapparaat) op de tv aansluiten.
    2. Type hoofdtelefoon.
    3. De tv instellen.

4. De hoofdtelefoon (bronapparaat) op de tv aansluiten.

1. Controleer of het bronapparaat en de tv over meerdere uitgangen beschikken.
        Meerdere audio-uitgangen
      2. Sluit het bronapparaat aan op de tv.

OPMERKING: Voor de beste beeld- en audiokwaliteit wordt een HDMI-aansluiting aanbevolen.

3. Sluit één uiteinde van de audiokabel aan op de AUDIO OUT-aansluiting achter op de bron.

Analoge ingang

4. Sluit het andere uiteinde aan op de AUDIO IN-aansluiting achter op de zender van de hoofdtelefoon.

Ingang hoofdtelefoon

OPMERKING: Voor sommige hoofdtelefoons is een stereoministekker-aansluiting nodig in plaats van de gebruikelijke rood-witte compositietaansluiting. Als er geen stereoministekker bij de hoofdtelefoon is meegeleverd, neemt u contact op met uw lokale elektronicawinkel en vraagt u naar een RCA-naar-stereoministekker-kabel.

Stereo-naar-composiet-audiokabel.

5. Type hoofdtelefoon.
      1. Wat er precies op het label van de ingangaansluiting staat hangt af van het model RF-hoofdtelefoon. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:
        • AUDIO IN 1 (L en R) en AUDIO IN 2
        • A (L en R) en B
        • PHONES IN (L en R)
        • LINE IN
      2. IR- (infrarood) en RF-hoofdtelefoons (radiofrequentie).

OPMERKING: Voor draadloze hoofdtelefoons is meestal een extra stroomaansluiting nodig. Raadpleeg de handleiding die bij de hoofdtelefoon is meegeleverd om te bepalen of de hoofdtelefoon gebruikmaakt van batterijen of een stroomaanslutiing.

6. De tv instellen.

Voor Android TV:

1. Druk op de knop HOME van de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer onder de categorie TV de optie Geluid.
    4. Selecteer Hoofdtelefoon/Audio uit.
    5. Selecteer Audio-uit (vast).
    6. Druk op de afstandsbediening op de knop BACK (Terug).
    7. Selecteer Koppeling hoofdtelefoon luidsprekers.
    8. Selecteer Speakers aan.

Voor andere tv's van Sony:

1. Druk op de knop HOME van de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Voorkeuren.
    4. Selecteer Installatie.
    5. Selecteer AV Installatie.
    6. Selecteer Hoofdtelefoon/Audio uit.
    7. Selecteer Audio uit.
    8. Druk op de knop BACK (Terug) of RETURN om terug te gaan naar AV Installatie.
    9. Selecteer Audio uit.
    10. Selecteer Vast.

Ga voor meer informatie over aansluitingen naar:
      Informatie over het aansluiten van een hoofdtelefoon.
      Een draadloze hoofdtelefoon of draadloze speakers aansluiten op een televisie of andere A/V-bron.