Artikel-ID : 00060385 / Laatst gewijzigd : 15-01-2014

Problemen met geluid van de ventilator oplossen

Om uw koelsysteem zo geruisloos mogelijk te laten werken, moet u nagaan of de nieuwste BIOS-versie geïnstalleerd is.

1. Druk op de toets met het Windows-logo en typ "VAIO Care".
    2. Klik op het pictogram "VAIO Care (bureaublad)" in de zoekresultaten.
    3. Selecteer "Over uw VAIO".
    4. Selecteer "Systeeminformatie".
    5. Controleer of BIOS-versie R0220VA (of hoger) is. Als dat niet zo is:
    6. Ga naar de downloadversie van deze website of voer VAIO Update op uw computer uit om de nieuwste BIOS-versie te installeren.

Als het geluid van de ventilator na de BIOS-update nog altijd een probleem is, wijzigt u in VAIO Control Center de instellingen voor de CPU en de ventilator in Silence Mode (Stille modus):

1. Druk op de toets met het Windows-logo en typ "VAIO Control".
    2. Klik op het pictogram "VAIO Center" in de zoekresultaten.
    3. Klik op "Power and battery" (Energie en accu)
    4. Selecteer Silence mode (Stille modus) in de rubriek CPU and Fan (CPU en ventilator). Sluit VAIO Control Center af.