Artikel-ID : 00141060 / Laatst gewijzigd : 23-04-2020

Het toetsenbord verschijnt niet op het scherm, zelfs niet wanneer een tekstvak is geselecteerd

Het toetsenbord verschijnt niet op het scherm, zelfs niet wanneer een tekstvak is geselecteerd

Als het toetsenbord niet op het scherm van de tv wordt weergegeven, zelf niet nadat u het vak voor tekstinvoer hebt geselecteerd, kunt u de volgende tijdelijke oplossingen op volgorde uitvoeren.
    Als het probleem zich blijft voordoen, raden wij u aan de volgende tijdelijke oplossing uit de lijst te proberen. Controleer of het toetsenbord op het scherm wordt weergegeven nadat u een van de volgende stappen hebt uitgevoerd:

Verwijder alle draadloze apparaten die via USB op de tv zijn aangesloten

Als u een ontvanger voor een draadloze muis op de tv hebt aangesloten, herkent deze de ontvanger mogelijk als een USB-toetsenbord, waardoor de televisie de opdracht krijgt om het toetsenbord op het scherm niet weer te geven.
    U kunt dit probleem oplossen door de ontvanger van de draadloze muis van de tv te verwijderen.

Voorbeeld van een ontvanger voor een draadloze muis
    afbeelding van een ontvanger voor een draadloze muis

Gebruik het Leanback-toetsenbord

Als het toetsenbord niet op het tv-scherm wordt weergegeven, selecteert u Leanback Keyboard (Leanback-toetsenbord) in het menu Settings (Instellingen):

1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening.
    2. Selecteer  Instellingen.
    3. Selecteer toetsenbord als categorie in System Preferences (Systeemvoorkeuren).
    4. Selecteer Leanback Keyboard (Leanback-toetsenbord) in Current keyboard (Huidig toetsenbord).

Verwijder de updates voor Google Keyboard (Google-toetsenbord)

Als de optie Leanback-toetsenbord niet beschikbaar is, voert u de volgende stappen uit om het Google Keyboard (Google-toetsenbord) terug te zetten naar de standaardinstellingen:

• Verwijder updates van de Google Play Store.
      1. Open de Google Play Store.
      2. Kies My apps (Mijn apps).
      3. Selecteer onder Recently Updated (Onlangs geüpdatet) Gboard - the Google Keyboard (Gboard: het Google-toetsenbord).
      4. Selecteer UNINSTALL UPDATES (Updates verwijderen).

• Verwijder de updates uit de instellingen van de tv.
      • Selecteer Instellingenpictogram Settings (Instellingen)> Apps > Gboard > Uninstall updates (Updates verwijderen).