Artikel-ID : 00250142 / Laatst gewijzigd : 18-09-2020

Hoe koppel ik de spraakgestuurde afstandsbediening aan mijn tv?

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Als u problemen ondervindt met de afstandsbediening of bij gebruik van de knop (Mic)/spraakopdracht activeren op uw spraakgestuurde afstandsbediening, kunt u het probleem mogelijk oplossen door de afstandsbediening te ontkoppelen en opnieuw te koppelen.

Voor u begint

• Als u de spraakgestuurde afstandsbediening vervangt, moet de nieuwe afstandsbediening opnieuw worden gekoppeld om gebruik te maken van de Voice Search-functionaliteit.
    • Na het bijwerken van de software van uw tv, moet de afstandsbediening mogelijk opnieuw worden gekoppeld om de Voice Search-functionaliteit te kunnen gebruiken.
    • Het koppelen kan mislukken als de batterij bijna leeg is. In dit geval dient u de batterijen te vervangen door nieuwe voordat u de afstandsbediening koppelt.

Voor Android TV™ uit 2016 of nieuwer

Als u dit type afstandsbediening gebruikt, volgt u deze stappen:

voorbeelden van afbeeldingen voor draadloze of spraakgestuurde afstandsbedieningen

De spraakgestuurde afstandsbediening loskoppelen van de tv

1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer  Settings (Instellingen).
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
      • Selecteer Remotes & Accessories  (Afstandsbediening en accessoires) → Bluetooth Settings (Bluetooth-instellingen) → SONY TV RC MIC 001 of SONY TV VRC 001  → Unpair (Ontkoppelen)  → OK.
      • Selecteer Bluetooth settings (Bluetooth-instellingen)  → SONY TV RC MIC 001 of SONY TV VRC 001  → Unpair (Ontkoppelen)  → OK.

De afstandsbediening van de tv opnieuw koppelen

1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
      • Selecteer Remotes & Accessories (Afstandsbedieningen en accessoires) — Remote control (Afstandsbediening) — Connect via Bluetooth (Koppelen via Bluetooth) of de knop  Activate (Activeren).

• Selecteer Remote control (Afstandsbediening) — Connect via Bluetooth (Koppelen via Bluetooth).

• Selecteer Voice Remote Control (afstandsbediening met stembesturing) — de knop  Activate (Activeren).

4. Volg de instructies op het scherm.

Voor Android TV uit 2015

Als u dit type afstandsbediening gebruikt, volgt u de onderstaande stappen.
    afbeelding van touchpad-afstandsbediening

De spraakgestuurde afstandsbediening loskoppelen van de tv

1. Druk op de meegeleverde afstandsbediening op de knop HOME.
    2. Selecteer Settings (Instellingen).
    3. Selecteer Bluetooth-instellingen in de categorie Netwerk & Toebehoren.
    4. Selecteer Apparaatlijst.
    5. Selecteer SONY TV REMOTE 001.
    6. Kies Unpair (Ontkoppelen).
    7. Selecteer OK.

De afstandsbediening van de tv opnieuw koppelen

1. Druk op de meegeleverde afstandsbediening op de knop HOME.
    2. Selecteer Settings (Instellingen).
    3. Selecteer Instellingen Touchpad-afstandsbediening in de categorie Netwerk & Toebehoren.
    4. Selecteer Touchpad-afstandsbediening koppelen.
    5. Volg de instructies op het scherm.