Artikel-ID : 00230293 / Laatst gewijzigd : 05-08-2019

Wat is DSEE HX-audiotechnologie?

Muziekbestanden met kwaliteitsverlies (zoals MP3's) zijn geweldig om ruimte op uw apparaat te besparen, maar ze missen belangrijke informatie uit het originele opnamebestand van het nummer. Bestandsindelingen voor hi-res audio (zoals FLAC en WAV) worden echter gemaakt met compressie zonder kwaliteitsverlies, waardoor de originele gegevens van een opname bijna perfect kunnen worden gereconstrueerd door een aantal algoritmen. DSEE HX™-technologie ligt daar tussenin. Zo werkt het:

De DSEE HX™-software van Sony schaalt uw bestaande geluidsbron (MP3's of AAC's met kwaliteitsverlies) op naar bijna de geluidskwaliteit van hoge resolutie. Dit betekent dat de technologie meer leven in uw muziek blaast door gecomprimeerde bestanden op te schalen. Hierdoor worden de subtiele details van de oorspronkelijke opname hersteld.