Artikel-ID : 00261439 / Laatst gewijzigd : 25-07-2022Afdrukken

Wat is BRAVIA Google TV?

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

In dit artikel worden de belangrijkste functies van de BRAVIA Google TV beschreven en hoe u deze gebruikt. Voor meer gedetailleerde beschrijvingen van functies en het installatieproces kunt u altijd de Helpgids van uw Google TV raadplegen. U vindt de Helpgids van uw Google TV op de productpagina op deze ondersteuningswebsite. Voer de modelnaam in de zoekbalk in om de pagina van uw product te vinden.

Inhoud

Wat is Google TV?

Google TV brengt films, programma's en live-tv* samen (afhankelijk van wat er in uw land/regio beschikbaar is) en biedt uw favoriete apps en services op abonnementsbasis die vervolgens voor u persoonlijk worden georganiseerd. Ontdek nieuwe dingen om naar te kijken met aanbevelingen op basis van wat u bekijkt en wat u interesseert, van alle abonnementen en alle inhoud die voor u beschikbaar is. Vraag Google met uw stem om films en programma's te vinden, vragen te beantwoorden, slimme thuisapparaten te bedienen en nog veel meer. En met de Google TV-app kunt u deze overal en altijd bekijken.

• Als u de volledige functionaliteit van de tv wilt gebruiken, moet u zich aanmelden bij een Google-account.
    • Google Assistent is alleen in bepaalde talen en landen/regio's beschikbaar.

Uw Google TV instellen

Google TV instellen

Selecteer Set up Google TV (Google TV instellen) in het beginscherm en voltooi de netwerkinstellingen en de Google-accountinstellingen.

Als u tijdens de eerste installatie de optie Set up basic TV (TV instellen) hebt geselecteerd, kunt u Set up Google TV (Google TV instellen) selecteren in het menu Home (Start) of Settings (Instellingen).

Geniet van content en apps

Geniet van inhoud

Inhoud van verschillende apps (afhankelijk van uw land en regio) wordt weergegeven op het tabblad* For you (Voor u). Inhoud die u via uw Google-account hebt gekocht of gehuurd, is ook rechtstreeks toegankelijk via het tabblad Library (Bibliotheek). Inhoud die aan uw kijklijst is toegevoegd, wordt ook in uw bibliotheek weergegeven. U kunt zelfs vanaf uw smartphone inhoud toevoegen aan uw kijklijst terwijl u weg bent. Zodra u thuiskomt, staat deze inhoud in uw bibliotheek.

Zoek inhoud en apps met uw stem

Spreek in de microfoon op de afstandsbediening van de tv terwijl u op de knop Google Assistent (of MIC) op de afstandsbediening drukt.

Geniet van vooraf geïnstalleerde apps

De lijst met geïnstalleerde apps wordt weergegeven door See all (Alles tonen) te selecteren op de meest rechtse positie van Your apps (Uw apps) in het menu Home (Start).

Apps installeren

Selecteer uw favoriete apps die zijn gerangschikt op categorie op het tabblad Apps. Als u een app wilt installeren met behulp van een zoekfunctie, zoekt u met spraak door op de knop Google Assistent (of MIC) (Microfoon) op de afstandsbediening te drukken of door met het toetsenbord op het scherm te zoeken. U kunt ook naar de app zoeken die u wilt installeren via Search for apps (Apps zoeken) onder het tabblad Apps in het menu Home (Start). De Google Play Store-app wordt niet weergegeven in het menu Home.

Casten vanaf mobiele apparaten

Met de Chromecast built-in kunt u eenvoudig uw films, programma's, foto's en meer vanaf uw mobiele Android™- of iOS-apparaat rechtstreeks naar uw tv casten.

AirPlay

Met Apple AirPlay kunt u films, muziek, games en foto's rechtstreeks vanaf uw iPhone, iPad of Mac naar uw televisie streamen.

Spraakbesturing

Open Google Assistent of gesproken zoeken door op de knop Google Assistent (of MIC) (Microfoon) op de afstandsbediening te drukken. Voor Google Assistent en gesproken zoeken is een internetverbinding nodig en is het instellen van Google TV vereist.

Overige functies en opmerkingen

Living Decor

Living Decor (Interieurdecor) is een functie waarmee uw TV wordt gebruikt als fotolijst, klok of decoratief element. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete beeld en geluid op een ingestelde tijd weergeven door Living Decor te selecteren voor de functie Timer Aan.

Timers en klok

Timers

De On timer (Timer Aan), Sleep timer (Slaaptimer) en Alarm zijn tijdmeldingen met geluiden die kunnen worden ingesteld. Met de On timer kunt u de tv aanzetten met uw favoriete zender of ingang.
    Selecteer Timers & Clock (Timers en klok) in uw apps of selecteer elke timer uit (Quick Settings) (Snelle instellingen).
    (Alarm kan worden toegevoegd via + (Edit) (Bewerken) in Quick Settings) (Snelle instellingen)

Klok

De klok kan altijd of elk uur op het tv-scherm worden weergegeven. Als u de klok wilt weergeven, selecteert u Klokweergave in Timers en klok. Het is handig om de klok weer te geven in gevallen waarin u een video blijft bekijken zonder de tijd bij te houden. OLED-modellen kunnen de klok niet continu weergeven om de beeldretentie te verminderen.

Handsfree stemcontrole (alleen tv's met een ingebouwde microfoon)

Als u de ingebouwde microfoon op de tv wilt gebruiken, moet de schakelaar voor de ingebouwde microfoon zijn ingesteld op AAN en moet u de installatie voltooien om de ingebouwde microfoon-functie te kunnen gebruiken. Wanneer u voor de eerste keer op de knop Google Assistent (of MIC) op de afstandsbediening drukt, wordt het bevestigingsbericht weergegeven om de ingebouwde microfoon-functie in te schakelen. Als u de ingebouwde microfoon op de tv wilt inschakelen, schakelt u de functieschakelaar IN door de instructies op het scherm te volgen. (De locatie van de schakelaar van de ingebouwde microfoon op de tv wordt op het scherm weergegeven, maar u kunt ook gedetailleerde informatie vinden in de Reference Guide (Referentiegids))

Als er geen reactie is nadat u Hey Google of OK Google hebt gezegd, gevolgd door een spraakopdracht, is de schakelaar van de ingebouwde microfoon op de tv mogelijk ingesteld op UIT. Als de schakelaar voor de ingebouwde microfoon is ingesteld op UIT, verschijnt er een oranje LED (A) onder aan de tv.

Koppelen met Smart Speaker (TV-besturing met Smart Speakers-app, alleen in ondersteunde landen/regio's)

Door de tv te koppelen aan uw slimme speaker die Amazon Alexa of Google Assistent ondersteunt, kunt u de tv met uw stem bedienen. Als u deze functie wilt gebruiken, selecteert u de app TV-besturing met Smart Speakers in uw apps en meldt u zich aan bij de cloudservice voor Home Entertainment & Sound-producten van Sony door de instructies op het scherm te volgen om de koppeling met uw slimme speaker te voltooien.

*Of de tv de app TV-besturing met Smart Speakers ondersteunt, is afhankelijk van uw land/regio.

Tip: U kunt deze app zelfs gebruiken als u Set up Google TV (Google TV instellen) niet als standaardinstelling hebt geselecteerd.

Bioscoopervaring in uw woonkamer, geniet van gratis films met BRAVIA XR™ (BRAVIA CORE™)

BRAVIA CORE is de plek waar entertainment en technologie samenkomen, ontwikkeld om waarde toe te voegen en een unieke Sony-ervaring te laten zien. De app BRAVIA CORE is een videoservice die bij elke in aanmerking komende BRAVIA TV wordt geleverd. Deze biedt toegang tot een reeks nieuwe releases en klassieke SPHE-films, de grootste IMAX Enhanced-filmcollectie, UHD-kwaliteit met Pure Stream zonder kwaliteitsverlies, Studio Access achter de schermen en nog veel meer! Aanbiedingen verschillen per markt en apparaat. Ga voor meer informatie naar de Bravia Core-website.

Beschikbaarheid: BRAVIA CORE is mogelijk niet beschikbaar of wordt mogelijk niet ondersteund in alle landen en talen. Raadpleeg voor landen of regio's de BRAVIA CORE-ondersteuningspagina.

IMAX Enhanced is toegevoegd aan de instelling Picture mode (Beeldmodus)

IMAX Enhanced, dat is geoptimaliseerd voor het bekijken van inhoud van IMAX Enhanced zoals deze was bedoeld, wordt toegevoegd aan de Picture mode (Beeldmodus).

Google, Google TV, Google Play, Chromecast built-in en andere gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC.
    *iPhone, iPad, Mac en AirPlay zijn handelsmerken van Apple Inc, geregistreerd in de VS en andere landen.
    *Amazon Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of de hieraan gelieerde ondernemingen.