Artikel-ID : 00261439 / Laatst gewijzigd : 29-04-2021

Functies voor 2021 BRAVIA met Google TV™

In dit artikel worden de belangrijkste functies van de 2021 BRAVIA met Google TV beschreven en hoe u deze gebruikt. Raadpleeg de Helpgids voor uitgebreidere instructies.

Inhoud

Wat is Google TV?

Google TV brengt films, programma's, live-TV* en meer uit al uw apps en abonnementen samen en organiseert ze voor u. Ontdek nieuwe dingen om naar te kijken met aanbevelingen op basis van wat u bekijkt en wat u interesseert, van alle abonnementen en alle inhoud die voor u beschikbaar is. Vraag Google met uw stem om films en programma's te vinden, vragen te beantwoorden, slimme thuisapparaten te bedienen en nog veel meer. En met de Google TV-app kunt u overal en altijd ergens naar kijken.

*Is mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van uw land/regio.

OPMERKING:

• Als u de volledige functionaliteit van de tv wilt gebruiken, moet u zich aanmelden bij een Google-account.
    • Google Assistent is in bepaalde talen en landen/regio's niet beschikbaar.

Voorbereiding

Google TV instellen

• Selecteer Set up Google TV (Google TV instellen) in het beginscherm en voltooi de netwerkinstellingen en de Google-accountinstellingen.

• Als u bij de eerste installatie de optie Set up basic TV (TV instellen) hebt geselecteerd, selecteert u Set up Google TV (Google TV instellen) in het menu Start of Settings (Instellingen).

Geniet van content en apps

Geniet van inhoud

Inhoud van verschillende apps wordt weergegeven op het tabblad For you* (Voor jou).  U kunt gehuurde of gekochte inhoud op uw Google-account openen via het tabblad Library (Bibliotheek). Inhoud die aan uw kijklijst is toegevoegd, wordt ook in uw bibliotheek weergegeven. U kunt zelfs vanaf uw smartphone inhoud toevoegen aan uw kijklijst terwijl u weg bent. Zodra u thuiskomt, staat deze in uw bibliotheek.

*Afhankelijk van uw land/regio mogelijk niet beschikbaar.

Zoek inhoud en apps met uw stem

Spreek in de microfoon op de afstandsbediening van de tv terwijl u op de knop Google Assistant (of MIC) op de afstandsbediening drukt.

Geniet van vooraf geïnstalleerde apps

De lijst met geïnstalleerde apps wordt weergegeven door See all (Alles tonen) te selecteren op de meest rechtse positie van Your apps (Uw apps) in het menu Start.

Apps installeren

Selecteer uw favoriete apps die zijn gerangschikt op categorie op het tabblad Apps.
    Als u een app wilt installeren met behulp van een zoekfunctie, zoekt u met spraak door op de knop Google Assistant (of MIC) op de afstandsbediening te drukken of zoekt u met het schermtoetsenbord. U kunt ook zoeken in de app die u wilt installeren via Search for apps (Zoeken naar apps) op het tabblad Apps in het menu Start.
    Onthoud dat de Google Play Store-app niet wordt weergegeven in het menu Start.

Casten vanaf mobiele apparaten

Met de ingebouwde Chromecast kunt u eenvoudig uw films, programma's, foto's en meer vanaf uw mobiele Android- of iOS-apparaat rechtstreeks naar uw tv casten.

AirPlay

Met Apple AirPlay kunt u films, muziek, games en foto's rechtstreeks vanaf uw iPhone, iPad of Mac naar uw televisie streamen.

Spraakbesturing

Open Google Assistant of gesproken zoeken door op de knop Google Assistant (of MIC) op de afstandsbediening te drukken.

*Voor Google Assistant en gesproken zoeken is een internetverbinding nodig en is het instellen van Google TV vereist. Google Assistent is in bepaalde talen en landen/regio's niet beschikbaar.

Overige functies en opmerkingen

Living Decor

Met de functie Living Decor kunt u uw tv gebruiken als fotolijst, klok of als decoratief onderdeel van uw interieur. Uw favoriete beeld en geluid worden bijvoorbeeld op de ingestelde tijd afgespeeld door Living Decor te selecteren voor de functie Timer Aan. De hoeveelheid inhoud die door Living Decor wordt geselecteerd zal worden verhoogd met toekomstige updates.

Timers en klok

Timers

U kunt tijdmeldingen instellen met geluid zoals de Timer Aan, Sleep Timer en Alarm. Met de Timer Aan kunt u de tv inschakelen met uw favoriete zender of ingang.
    Selecteer Timers en klok in uw apps of selecteer elke timer uit (Snelle instellingen).
    (Alarm kan worden toegevoegd via + (Wijzigen) in Snelle instellingen)

Klok

De klok kan altijd of elk uur op het tv-scherm worden weergegeven. Als u de klok wilt weergeven, selecteert u Klokweergave in Timers en klok. Het is handig om de klok weer te geven als u de tijd in de gaten wilt houden.

Voor OLED-modellen: om de beeldretentie te verminderen, kan de klok niet altijd worden weergegeven.

Handsfree stemcontrole (alleen tv's met een ingebouwde microfoon)

Als u de ingebouwde microfoon op de tv wilt gebruiken, moet de schakelaar voor de ingebouwde microfoon zijn ingeschakeld, en moet de installatie voor het gebruik van de ingebouwde microfoon zijn voltooid.
    Wanneer u voor de eerste keer op de knop Google Assistant (of MIC) op de afstandsbediening drukt, wordt het bevestigingsbericht weergegeven om de ingebouwde microfoon in te schakelen. Als u de ingebouwde microfoon op de tv wilt inschakelen, schakelt u de functieschakelaar IN door de instructies op het scherm te volgen. (De locatie van de schakelaar van de ingebouwde microfoon op de tv wordt op het scherm weergegeven, maar u kunt ook gedetailleerde informatie vinden in de referentiegids)

Als er geen reactie is nadat u Hey Google of OK Google hebt gezegd, gevolgd door een spraakopdracht, is de schakelaar van de ingebouwde microfoon op de tv mogelijk ingesteld op UIT. Als de schakelaar voor de ingebouwde microfoon is ingesteld op UIT, verschijnt er een oranje LED (A) onder aan de tv.

Koppelen met Smart Speaker (TV-besturing met Smart Speakers-app, alleen in ondersteunde landen/regio's)

Door de tv te koppelen aan uw slimme speaker die Amazon Alexa of Google Assistant ondersteunt, kunt u de tv met uw stem bedienen. Als u deze functie wilt gebruiken, selecteert u de app TV-besturing met Smart Speakers in uw apps en meldt u zich aan bij de cloudservice voor Home Entertainment & Sound-producten van Sony door de instructies op het scherm te volgen om de koppeling met uw slimme speaker te voltooien.

*Of de tv de app TV-besturing met Smart Speakers ondersteunt, is afhankelijk van uw land/regio.

Tip: u kunt deze app zelfs gebruiken als u Set up Google TV (Google TV instellen) niet als standaardinstelling hebt geselecteerd.

Geniet thuis van de bioscoopervaring en films die zijn opgenomen met BRAVIA XR™ (alleen Z9J/A90J/A84J/A83J/A80J/X95J/X94J/X93J/X92J/X90J-serie)

BRAVIA CORE™ is de plek waar entertainment en technologie samenkomen, ontwikkeld om waarde toe te voegen en een unieke Sony-ervaring te laten zien. De app BRAVIA CORE is een videoservice die bij elke in aanmerking komende BRAVIA TV wordt geleverd. Deze biedt toegang tot een reeks nieuwe releases en klassieke SPHE-films, de grootste IMAX Enhanced-filmcollectie, UHD-kwaliteit met Pure Stream zonder kwaliteitsverlies, Studio Access achter de schermen en nog veel meer! Aanbiedingen verschillen per markt en apparaat. Ga voor meer informatie naar de Bravia CORE-website.

Beschikbaarheid:BRAVIA CORE is niet beschikbaar, of wordt mogelijk niet ondersteund, in elk land en in elke taal.

IMAX Enhanced toegevoegd in de instelling Beeldmodus (alleen Z9J/A90J/A80J/X95J/X90J-serie)

IMAX Enhanced, dat is geoptimaliseerd voor het bekijken van inhoud van IMAX Enhanced zoals deze was bedoeld, wordt toegevoegd aan de Beeldmodus.

*Google, Google TV, Google Play, ingebouwde Chromecast en andere gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC.
    *iPhone, iPad, Mac en AirPlay zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.
    *Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of de hieraan gelieerde ondernemingen.