Nuttige functies van α

  Hieronder worden nuttige functies van α geïntroduceerd. Deze zijn vooral aantrekkelijk voor beginners, omdat hiermee eenvoudig een eigen tintje aan films kan worden toegevoegd zonder te hoeven vertrouwen op een computer of andere bewerkingsapparatuur.

  Creatieve stijl

  Afbeelding vastgelegd met Creative Style (Creatieve stijl) ingesteld op [Vivid] (Levendig)
  Vivid (Levendig)
  Afbeelding vastgelegd met Creative Style (Creatieve stijl) ingesteld op [Sunset] (Zonsondergang)
  Sunset (Zonsondergang)

  Zelfs wanneer u foto's maakt van hetzelfde onderwerp, kunt u de foto's een andere look geven door een combinatie van details af te stemmen, zoals kleurtoon, verzadiging, helderheid, contrast en scherpte.
  Met Creative Style (Creatieve stijl) kunt u al deze parameters in één keer instellen. Hoewel u ook tijd kunt besteden aan het perfectioneren van uw films met bewerkingssoftware, is Creative Style (Creatieve stijl) een betere keuze voor beginners, omdat u uw eigen voorkeur kunt geven op het moment van opnemen.

  Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zoals Vivid (Levendig) en Portrait (Portretopname). Door een thema te selecteren kunt u eenvoudig films opnemen op de manier die u voor ogen hebt.
  Dit kan bijvoorbeeld op vakantie erg handig zijn: draag films over naar een smartphone, voer basisbewerkingen uit en deel ze meteen op sociale media.

  Vertraagd en versneld

  Vaak wordt slow-motionvideo gemaakt op een computer of ander bewerkingsapparaat nadat de film is opgenomen met een framesnelheid van 60p of 120p. Dit omzetten kost veel tijd en moeite. Bij α-camera's zijn functies voor slow en quick motion inbegrepen, waardoor het eenvoudig is om dit soort films met alleen de camera op te nemen. Ze zijn ook eenvoudig in het gebruik: stel de keuzeschakelaar in op S&Q en kies een opname-instelling en framesnelheid.

  Opmerking: Modellen die kunnen opnemen in slow en quick motion (S&Q):ILCE-1、ILCE-9、ILCE-9M2、ILCE-7RM4、ILCE-7RM3、ILCE-7SM3、ILCE-7M3、ILCE-7C、ILCE-6600、ILCE-6500、ILCE-6400、ILCE-6100 (per 22 maart 2021)