Artikel-ID : 00269510 / Laatst gewijzigd : 29-10-2021

Let op waterschade: zo beschermt u uw koptelefoon

1. Houd alles schoon en droog

Als uw koptelefoon, oplaadcase of USB-aansluiting tijdens het opladen nat of vuil is (bijv. stof), kan dit leiden tot ongelukken (bijv. brand, elektrische schokken of brandwonden door brand), vlekken of storingen. Een snelle routinecontrole kan u helpen deze risico's te voorkomen:

• Controleer of er geen water, vocht of vuil aanwezig is op of in de buurt van:
      • de koptelefoon
      • de oplaadcase (indien van toepassing)
      • de oplaadpoort (USB-aansluiting)

Als u water, vocht of vuil ziet, verwijder het dan met een zachte, droge doek en laat alles volledig drogen op kamertemperatuur voordat u begint met opladen.

WAARSCHUWING! Dit geldt voor alle soorten koptelefoons en oordopjes, inclusief water- en vochtbestendige modellen.

• Controleer de USB-kabel: kijk of deze niet beschadigd, vervormd, nat of vuil is.

Nogmaals, als u vocht of vuil ziet, moet u de USB-kabel vóór gebruik reinigen of drogen. Als de kabel beschadigd of vervormd is, gebruik dan een andere USB-kabel.

2. Wat zijn algemene situaties waarin uw koptelefoon gemakkelijk nat kan worden?

Het ligt voor de hand, maar toch is het belangrijk om rekening te houden met situaties en plaatsen waar water of vocht voorkomen. Deze waarschuwing geldt voor alle soorten koptelefoons en oordopjes, zelfs als ze waterbestendig of vochtbestendig zijn. Als u een compleet draadloos model met oordopjes hebt, moet u het deksel van de oplaadcase altijd gesloten houden.

• Plaatsen met waterbronnen zoals badkamers, gootstenen, badkuipen, douches of zwembaden.
      Gebruik uw koptelefoon niet op vochtige plaatsen, waar water of vocht gemakkelijk op uw koptelefoon kan komen.

• Regen, zweet of transpiratie
      Gebruik uw koptelefoon niet wanneer het regent of draag deze dan niet in uw zak, zelfs niet als u een paraplu gebruikt.
      Ook zweet of vocht kan snel op uw koptelefoon terecht komen, vooral als u flink aan het sporten bent.

• Condensatie
      Als u de koptelefoon in de buurt van een koude fles met drank plaatst of iets anders dat condens kan aantrekken, kan er condens op de koptelefoon of de USB-poort komen.