Muziekinformatie ophalen en 12 TONE ANALYSIS (Music Center for PC Ver.1.0)

U kunt automatisch muziekinformatie (meta-informatie zoals namen van albums, artiesten of nummers) ophalen op het internet met behulp van de CDDB (Gracenote CD DataBase), een service voor muziekinformatie. De opgehaalde muziekinformatie wordt weergegeven op de WALKMAN® nadat nummers zijn overgedragen.

Ook kunt u, nadat u 12 TONE ANALYSIS voor nummers hebt uitgevoerd, de voorwaarden instellen voor het maken van een dynamische afspeellijst.

Opmerking

• Om de CDDB-service te kunnen gebruiken, moet uw computer zijn aangesloten op het internet.
    • U kunt de CDDB-service gratis gebruiken. Mogelijk moet u zich wel aanmelden bij Gracenote wanneer u deze service voor de eerste keer gaat gebruiken. Volg de instructies op het scherm.

Muziekinformatie ophalen wanneer u een audio-cd importeert

Wanneer u nummers van een audio-cd importeert, wordt automatisch meta-informatie (zoals de namen van albums, artiesten of nummers) opgehaald.

Wanneer u geen muziekinformatie kunt ophalen

• De informatie kan worden geblokkeerd door antivirussoftware. Schakel zo nodig de instellingen van de software uit.
    • U kunt geen muziekinformatie ophalen voor cd's die niet zijn geregistreerd in de CDDB. Verander in dat geval de items (zoals de titel) handmatig.
    • Als het ophalen van muziekinformatie niet automatisch wordt gestart, klikt u op [Cd-info ophalen] (A).
      Schermafbeelding die de procedure toont voor het handmatig ophalen van muziekinformatie. Voor meer informatie over de procedure raadpleegt u de tekst.

Muziekinformatie ophalen voor nummers in "Music Center for PC"

U kunt zoeken naar titels van nummers of titels van albums, en deze ophalen voor de geselecteerde nummers of albums in de lijst.

1. Klik in het linkervenster op [Muziekbibliotheek].
    2. Selecteer in de lijst met nummers het nummer of album waarvoor u muziekinformatie wilt ophalen.
    3. Selecteer [Cd- en nummerinfo ophalen] in het menu [Tools].

Music Center for PC" begint automatisch te zoeken naar muziekinformatie.
      Wanneer muziekinformatie is gevonden, wordt de informatie (zoals de titel van het album, de naam van de artiest of de titel van het nummer) weergegeven.
      Selecteer de gewenste informatie uit de voorstellen en klik op [OK]. De muziekinformatie wordt weergegeven in de lijst.

Muziekinformatie automatisch ophalen of analyseren

U kunt zoeken naar nummers die geen vastgestelde muziekinformatie hebben (zoals nummers "Zonder titel" of nummers die niet zijn onderworpen aan 12 TONE ANALYSIS). U kunt vervolgens automatisch muziekinformatie ophalen en 12 TONE ANALYSIS uitvoeren.

1. Selecteer [Nummerinformatie en 12 TONE ANALYSIS ophalen] in het menu [Tools].
    2. Klik op [Automatisch ophalen van nummerinformatie / 12 Tone Analysis uitvoeren].

Selecteer de informatie die u automatisch wilt ophalen, en plaats een vinkje in het selectievakje.

3. Klik op [OK].

De muziekinformatie wordt opgehaald. Vervolgens wordt 12 TONE ANALYSIS automatisch uitgevoerd.
      Als muziekinformatie wordt gevonden, wordt de relevante muziekinformatie automatisch opgehaald.