Nummerinformatie verkrijgen / 12 TONE ANALYSIS

U kunt automatisch nummerinformatie (meta-informatie zoals namen van albums, artiesten en nummers) verkrijgen op het internet met behulp van de CDDB (Gracenote CD DataBase), een dataservice voor nummerinformatie. De verkregen nummerinformatie wordt weergegeven op het audioapparaat, zoals de WALKMAN®, nadat nummers zijn overgedragen.

Hint

• Om 12 TONE ANALYSIS uit te voeren, klikt u op [Menu] voor een nummer of een album in de lijst met inhoud, en selecteert u [Onbekendeeigenschappen ophalen].

Opmerking

• Om de CDDB-service te kunnen gebruiken, moet uw computer zijn aangesloten op het internet.
    • Wanneer u muziektracks in de WAV-indeling naar de Walkman overbrengt, 12 TONE ANALYSIS wordt de informatie van de track niet gekopieerd.

Nummerinformatie verkrijgen wanneer u nummers importeert vanaf een audio-cd

U kunt automatisch meta-informatie, zoals namen van albums, artiesten en nummers, van een audio-cd verkrijgen wanneer u nummers vanaf de audio-cd importeert.

Als u geen nummerinformatie kunt verkrijgen

• De informatie kan worden geblokkeerd door antivirussoftware. Schakel zo nodig de instellingen van de software uit.
    • U kunt geen muziekinformatie ophalen voor cd's die niet zijn geregistreerd in de CDDB. Wijzig in dat geval de items (zoals de titel) handmatig.
    • Als het verkrijgen van nummerinformatie niet automatisch start, klikt u op [Menu] en klikt u daarna op [Verkrijgen van CD-informatie].
      Klik op [Verkrijgen van CD-informatie].

Informatie verkrijgen over nummers die zijn geïmporteerd in “Music Center for PC”

U kunt zoeken naar de namen van nummers of albums om informatie te verkrijgen over de nummers of albums die zijn geselecteerde in een lijst.

1. Selecteer een categorie onder [Mijn bibliotheek] op de zijbalk.
    2. Selecteer het nummer of album waarvoor u nummerinformatie wilt verkrijgen in de lijst met nummers.
    3. Klik op [Menu] in het rechterdeelvenster van het venster en klik daarna op [Zoeken naar albums].

"Music Center for PC" begint automatisch te zoeken naar nummerinformatie. Wanneer nummerinformatie is gevonden, wordt de informatie (zoals de titel van het album, naam van de artiest of titel van het nummer) weergegeven. Selecteer de gewenste informatie uit de suggesties en klik op [OK]. De nummerinformatie wordt weergegeven in de lijst.

Nummerinformatie automatisch verkrijgen en analyseren

U kunt zoeken naar nummers die geen ingestelde nummerinformatie hebben. Daarna kunt u automatisch nummerinformatie verkrijgen en 12 TONE ANALYSIS uitvoeren.

1. Klik op (Menu) in de linkerbovenhoek van het scherm, en selecteer daarna [instellingen] in het menu [Tools].
    2. Wanneer [Instellingen] wordt weergegeven, selecteert u [Informatie over het nummer verkrijgen] in het linkerdeelvenster van [Instellingen].

Selecteer de informatie die u automatisch wilt verkrijgen, en plaats een vinkje in het selectievakje. Klik op [OK].
      De nummerinformatie wordt verkregen. Vervolgens wordt 12 TONE ANALYSIS automatisch uitgevoerd.
      Nadat de nummerinformatie is gevonden, wordt de betreffende nummerinformatie automatisch verkregen.

Selecteer [Informatie over het nummer verkrijgen].