Artikel-ID : S700024387 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Een vergeten BIOS-wachtwoord opnieuw instellen

Aan de hand van dit artikel kunt u:
    • bepalen welk BIOS-wachtwoordsysteem op uw VAIO in gebruik is, en
    • hoe u het kunt ontgrendelen.
    moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
    gemakkelijk
    benodigde tijd Benodigde tijd:
    10 minuten

Om te voorkomen dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw VAIO, kunt u een BIOS-wachtwoord instellen.
    Als een BIOS-wachtwoord 3 keer verkeerd is ingevoerd, wordt de toegang tot de VAIO vergrendeld en is ondersteuning van VAIO Support nodig om de VAIO te ontgrendelen.

OPTIE 1: op het scherm wordt een 16-cijferige vergrendelingscode weergegeven en u wordt om een eenmalig wachtwoord gevraagd.

Als u denkt dat dit het gevolg is van een typefout en u het nogmaals wilt proberen, schakelt u de VAIO uit door de aan/uit-knop gedurende 5 seconden ingedrukt te houden en start u de VAIO opnieuw op.

Als u het BIOS-wachtworod niet kunt achterhalen, moet u de de volgende stappen uitvoeren:

1. Voordat we u kunnen helpen, moet u ervoor zorgen dat de VAIO goed is geregistreerd.
    2. Als dit buiten kantooruren gebeurt, raden wij u aan de VAIO uit te schakelen en tot de volgende ochtend te wachten.
    3. Wanneer u er klaar voor bent om contact op te nemen met VAIO Support over uw probleem, start u de VAIO op en voert u een aantal keer een verkeerd wachtwoord in tot u bij het scherm komt waarin om een eenmalig wachtwoord wordt gevraagd.
    4. Neem telefonisch contact op met VAIO Support.
    5. De medewerker die u aan de lijn krijgt controleert uw contactgegevens. Mogelijk wordt er een identiteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens wordt uw eenmalige code intern geëscaleerd en krijgt u een tijdelijk wachtwoord.
    6. BELANGRIJK: vanaf dit moment moet u de VAIO AAN laten staan tot u het eenmalige wachtwoord hebt ontvangen.
    7. Binnen korte tijd wordt u door een medewerker teruggebeld met het eenmalige wachtwoord dat u kunt gebruiken om weer toegang te krijgen tot uw systeem.

OPTIE 2: op het beeldscherm wordt aangegeven dat de VAIO vergrendeld is. Er wordt een 4-cijferige code weergegeven en er wordt om een tijdelijke code gevraagd.

Dezelfde procedure als hierboven is van toepassing. De code bestaat echter uit slechts 4 cijfers en wordt niet eenmalig wachtwoord genoemd.

OPTIE 3: op het beeldscherm wordt aangegeven dat de VAIO vergrendeld is en er wordt om een tijdelijke code gevraagd.

Dezelfde procedure als hierboven is van toepassing, met het verschil dat u alleen het serienummer van de VAIO nodig hebt. Tijdens de escalatie hoeft de VAIO niet aan te blijven staan.

OPTIE 4: sommige oudere VAIO-modellen kunnen niet telefonisch worden ontgrendeld.

Deze modellen kunnen alleen in een van de geautoriseerde VAIO-reparatiecentra worden ontgrendeld. Neem contact op met VAIO Support voor meer informatie.