Artikel-ID : 00201013 / Laatst gewijzigd : 19-07-2022Afdrukken

Pas op voor vervalste oplaadbare batterijen 'NP-FZ100' van Sony

  V1: Wat is een vervalste oplaadbare batterij NP-FZ100 van Sony?

  A1: Een batterij die er bijna net zo uitziet als de oplaadbare batterij NP-FZ100 van Sony, maar waarvoor het logo van Sony zonder toestemming is gebruikt.

  V2: Wat zijn de verschillen tussen vervalste en originele producten? Waarom zijn de verschillen niet bekendgemaakt?

  A2: Er zijn veel verschillende soorten vervalste producten en de kenmerken van deze namaakproducten veranderen continu. Dat is de reden waarom we de verschillen niet bekend hebben gemaakt. Op dit moment hebben wij een geval bevestigd met betrekking tot een nagemaakt product waarbij de vorm van de aansluiting voor verbinding met de camera niet correct is (de batterij kan niet worden aangesloten op de camera, etc.).

  V3: Wat moet ik doen als mijn batterij vervalst is?

  A3: Sony biedt geen omruilservice of ondersteuning voor eventuele problemen met vervalste producten. Informeer bij de winkel waar u het item hebt gekocht.

  V4: Hoe kunnen consumenten het verschil zien tussen echte en vervalste producten in de winkel? Wat moet zij doen als zij het verschil niet kunnen zien?

  A4: De meeste vervalste producten hebben een zeer vergelijkbare verpakking en lijken op onze producten, dus het is moeilijk om alleen afgaand op uiterlijk een namaakproduct te herkennen. Informeer bij de winkel waar u het item hebt gekocht.

  V5: Worden de vervalste producten alleen in deze regio verkocht?

  A5: De nagemaakte producten worden ook in andere regio's verkocht.

  V6: Wat zijn de symptomen van de voorbeelden van onbruikbare producten vermeld op het internet?

  A6: We kunnen geen exact antwoord geven, maar de volgende symptomen zijn enkele voorbeelden:

    • Kan niet worden ingeschakeld.

    • Schakelt zonder waarschuwing uit tijdens het gebruik, en gegevens worden niet correct opgeslagen.

  • Batterijcapaciteit is lager dan bij een originele batterij.

  V7: Zijn er ongevallen veroorzaakt door vervalste items?

  A7: Wij kunnen geen uitspraken doen over individuele gevallen.

  Sony heeft bevestigd dat nagemaakte oplaadbare batterijen 'NP-FZ100' worden verkocht, die zijn voorzien van het logo van Sony en lijken op de originele Sony batterij.

  Het is bekend dat wanneer vervalste batterijen zijn aangesloten op de camera, dit kan leiden tot problemen zoals:

  • het niet kunnen inschakelen van de camera
  • onverwacht uitschakelen van de camera, waardoor gegevens niet naar behoren wordt opgeslagen.

  Ook is het bevestigd dat er vervalsingen met een verminderde batterijcapaciteit in vergelijking met de originele batterijen in de handel zijn. Gebruik van vervalste batterijen brengt brand- of explosiegevaar met zich mee.

  Daarom vragen wij u om voorzichtig te zijn bij het aanschaffen van oplaadbare batterijen van Sony, inclusief de NP-FZ100, en ervoor te zorgen dat u geen vervalste batterij koopt.

  Sony is niet verantwoordelijk voor productstoringen die kunnen optreden als gevolg van het gebruik van vervalste oplaadbare batterijen. Bovendien willen wij u erop wijzen dat Sony geen namaakproducten zal omruilen voor legitieme producten of namaakproducten zal repareren.

  Sony raadt altijd aan de nodige voorzichtigheid in acht te nemen met betrekking tot nagemaakte oplaadbare batterijen en wij adviseren u alleen originele Sony oplaadbare batterijen te kopen en te gebruiken.

  Raadpleeg de volgende nuttige informatie over het vermijden van vervalste producten: