Artikel-ID : 00170406 / Laatst gewijzigd : 22-05-2023Afdrukken

Wat is het verschil tussen een A-bevestiging en een E-bevestiging?

  Er zijn twee typen lensbevestigingen voor camera's met verwisselbare lens van Sony®: de A-bevestiging en de E-bevestiging.

  OPMERKING: De bevestiging is het gedeelte waar de lens aansluit op de camerabehuizing. Voordat u begint met foto's maken, bevestigt u de lens op de lensbevestiging van de camera en wacht u tot de lens en de camera elkaar herkend hebben.

  Afbeelding

  1. De bevestiging op een behuizing met een A-bevestiging.
  2. De bevestiging op een behuizing met een E-bevestiging.

  Lenzen met een A-bevestiging

  Lenzen met een E-bevestiging

  Lenzen met een A-bevestiging kunnen gebruikt worden op cameramodellen met een spiegel of een translucent mirror (ILCA-xx, DSLR-Axx, SLT-Axx). Lenzen met een E-bevestiging zijn de standaardlenzen die gebruikt worden op modellen zonder spiegel (ILCE-xx, NEX-xx).
  De modelnaam van lenzen met een A-bevestiging begint met SAL, bijv. SAL1650. De modelnaam van lenzen met een E-bevestiging begint met SEL, bijv. SEL16F28.

  Lenzen met een A-bevestiging kunnen worden gebruikt op een behuizing met een E-bevestiging door een bevestigingsadapter te gebruiken.

  OPMERKING: Er kunnen enkele verschillen zijn tussen lensbevestigingsadapters, bijvoorbeeld het niet beschikbaar zijn van de functies automatische scherpstelling of SteadyShot®.

  Lenzen met een E-bevestiging kunnen niet worden gebruikt op een behuizing met een A-bevestiging.

  OPMERKINGEN:

  • Sony levert lenzen met een A-bevestiging en lenzen met een E-bevestiging, zodat er lenzen beschikbaar zijn voor elke bevestigingsstandaard voor camerabehuizingen.
  • De standaard voor de A-bevestiging heeft een andere diameter dan de standaard voor de E-bevestiging.