bruid en bruidegom met hun gezicht naar een berg

Alpha 7 IV | Magische bruiloften

Maciej Suwalowski

Mijn naam is Maciej Suwalowski, maar iedereen noemt me Magic. Daar komt de naam Magic Wedding Photographer ook vandaan. Ik fotografeer bruiloften op locatie, ik ben ambassadeur van Sony en ik houd me al negen jaar bezig met trouwfotografie. Wat ik zo leuk vind aan het fotograferen van bruiloften, is dat ze vol geluksmomenten zitten. En het heeft iets speciaals om herinneringen te maken die generaties lang worden gekoesterd.

knuffelend bruidspaar boven op een klif

© Maciej Suwalowski | Sony α7 IV + FE 24mm f/1.4 GM | 1/1250s @ f/1.4, ISO 100

Wat was uw eerste indruk van de Alpha 7 IV?

Ik was enorm onder de indruk, want dit is precies de camera die ik zocht. Een nieuwe Sony Alpha met de perfecte resolutie van 33 megapixels: ideaal voor het werk dat ik doe. De autofocus met realtime tracking is bovendien een ware uitkomst voor elke trouwfotograaf. Daarnaast genoot ik van de nieuwe gebruikerservaring met de verbeterde EVF en het volledig scharnierbare scherm. Die functies zouden voor mij waarschijnlijk al genoeg zijn geweest, maar toen ik in de modus voor continue opnamen met 10 fps begon te fotograferen en zag hoeveel sneller de buffer wordt gewist, werden mijn verwachtingen echt overtroffen. Ik vind dit een heel handige functie voor mijn workflow, want ik kon met de Alpha 7 IV foto na foto maken zonder op de camera te hoeven wachten.

maciej suwalowski die het frame bepaalt voor een shot van een bruid en bruidegom

Wat voor impact zullen deze nieuwe functies hebben op de manier waarop u foto's maakt?

Al deze nieuwe functies en verbeteringen maken het leven van trouwfotografen veel makkelijker. Dankzij de technologie die in de Alpha 7 IV is ingebouwd, hoeven we ons veel minder bezig te houden met de technische aspecten van fotografie. De camera beschikt bijvoorbeeld over autofocus met realtime tracking en die is zo betrouwbaar dat we al onze aandacht kunnen vestigen op wat er zich voor de lens afspeelt. Ik kan erop vertrouwen dat de camera blijft scherpstellen op het gezicht en de ogen van mijn subjecten. Voor mijn werk zijn een hogere resolutie en snellere elektronische zoeker essentieel. Hierdoor hoef ik de belichting niet na elk shot aan te passen of te controleren en is de gebruikerservaring vloeiender. De laatste verbetering waar ik blij mee ben, is het nieuwe, volledig scharnierbare lcd-scherm. Hierdoor kan ik vanuit verschillende posities fotograferen en veel makkelijker de omkadering controleren dan voorheen. Wat er tijdens een bruiloft gebeurt, gebeurt maar één keer, dus voor trouwfotografen is er niets erger dan wanneer we niet op onze apparatuur kunnen vertrouwen. De technologie van de Alpha 7 IV maakt deze camera absoluut betrouwbaar.

kussend bruidspaar tussen het groen in een veld

© Maciej Suwalowski | Sony α7 IV + FE 35mm f/1.4 GM | 1/320s @ f/1.8, ISO 100

Met de Alpha 7 IV willen we de lat hoger leggen voor wat fotografieliefhebbers en videomakers mogen verwachten. Is dat volgens u gelukt?

Ik denk echt dat de Alpha 7 IV de beste allroundcamera is die contentmakers en fotografieliefhebbers zich kunnen wensen. Kijk alleen al naar de functies en algehele gebruikerservaring: een full-framesensor met 33 megapixels voor een uitstekende beeldkwaliteit, een goed ISO-bereik voor prestaties bij weinig licht, geweldige automatische scherpstelling, twee kaartsleuven waarvan één voor supersnelle CF-A-geheugenkaarten, een volledig scharnierbaar scherm, een betere zoeker en een lange batterijduur… Zo kan ik nog wel even doorgaan. En dan zijn er nog de videofuncties, zoals opnemen in 4K 60 p met 10 bits. Het is bizar hoe goed de Alpha 7 IV is uitgerust. Alle technologie van de professionele modellen van Sony Alpha zit erin, maar de camera is daarnaast heel toegankelijk. Dat maakt hem tot een zeer krachtige tool die fotografen en contentmakers volgens mij echt gaat helpen zich op hun creativiteit te concentreren.

maciej suwalowski die het frame voor een shot bepaalt op het lcd-scherm van zijn sony a7m4

© Maciej Suwalowski | Sony α7 IV + FE 35mm f/1.4 GM | 1/1000s @ f/5.6, ISO 500

Lenzen en accessoires spelen ook een belangrijke rol bij het maken van foto's. Welke lenzen en accessoires van Sony gebruikte u voor de eerste test en waarom?

Ik werk graag nauw samen met mijn bruidsparen om hun verbondenheid te voelen en ik gebruik een geringe scherptediepte om de intimiteit tussen hen in beeld te brengen. Daarom gebruik ik bijna altijd prime-lenzen. Mijn favoriete en meestgebruikte lenzen zijn de FE 24 mm f/1.4 GM, de FE 35 mm f/1.4 GM en de FE 50 mm f/1.2 GM. Die drie gebruikte ik ook voor deze bruiloftsshoot in Madeira. De lenzen hebben een geweldige beeldkwaliteit, een prachtig bokeh-effect en een heel compact formaat, wat ook essentieel is voor het werk dat ik doe. Alle nieuwe G Master-lenzen zijn uitgerust met supersnelle autofocusmotoren, wat ze onderscheidt van andere lenzen op de markt. In combinatie met het autofocussysteem van de Alpha 7 IV met realtime tracking, kon ik heel dynamische situaties vastleggen met een zeer geringe scherptediepte. Daarnaast heeft de Sony 24 mm f/1.4 GM een iets grotere hoek, waardoor ik ook de mooie omgeving in mijn shots kon opnemen.

bruid en bruidegom die hand in hand een berghelling op lopen

© Maciej Suwalowski | Sony α7 IV + FE 24mm f/1.4 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 100

Welk advies zou u willen geven aan beginnende fotografen en creatieve makers die tegen u en uw werk opkijken?

Ik zou zeggen: geniet van wat u doet en geloof in de kracht van trouwfotografie. Ik denk dat we vaak onterecht denken dat onze foto's niet goed genoeg zijn, doordat we onszelf vergelijken met andere fotografen. Vaak is de kracht van onze fotografie echter vele malen groter dan we ons kunnen voorstellen. De momenten die we vastleggen, worden belangrijke herinneringen die families de rest van hun leven onthouden. Ik wens voortdurend dat ik zou kunnen zien hoe een bruiloft er tachtig jaar geleden uitzag, toen mijn grootouders trouwden. Tegenwoordig beschikken we over de technologie om die herinneringen in beelden te vangen en dat is onze missie als trouwfotografen. Als we op die manier naar ons werk kijken, maakt dat het nog betekenisvoller en krachtiger.

silhouet van een bruid en bruidegom bij zonsondergang

© Maciej Suwalowski | Sony α7 IV + FE 50mm f/1.2 GM | 1/250s @ f/1.2, ISO 200

Hebt u nog laatste woorden of adviezen voor onze lezers?

Om te beginnen wil ik Sony hartelijk bedanken voor het maken van geweldige apparatuur die mijn werk makkelijker maakt. En voor de lezers: gebruik technologie in uw voordeel, maak plezier tijdens het fotograferen en creëren, en deel uw werk vol trots met de rest van de wereld. Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met me op via @magicweddingphotographer op Instagram. Ik beantwoord vragen altijd graag en vind het leuk om over bruiloften en apparatuur te praten!

Uitgelichte producten

Maciej Suwalowski

Maciej Suwalowski | Poland

"Als je altijd blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zul je altijd krijgen wat je altijd hebt gehad."

Gerelateerde verhalen

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd