Winnaar van de Movement-wedstrijd: Moving Forward

De titel van onze meest recente Instagram-wedstrijd kon op veel manieren worden geïnterpreteerd. We zagen daarom veel verschillende inzendingen, maar allemaal met één gemeenschappelijk thema: beweging. Er kwamen foto’s langs van sporters, auto’s en dieren, maar we zagen ook vrijere interpretaties met lichtsporen en bewegingsonscherpte. De jury was op zoek naar foto’s die binnen het thema passen, die visueel aantrekkelijk zijn en die ook technisch uitstekend in elkaar zitten. Het was zoals gewoonlijk niet makkelijk om een winnaar te kiezen uit de duizenden inzendingen, want er kwamen veel prachtige beelden voorbij. Toch wist Roberto Manfredi de aandacht van de juryleden te trekken met zijn perfect uitgevoerde foto van lichtsporen aan boord van een monorail in Tokio.

Roberto Manfredi sony alpha 6600 lichtsporen op straat dankzij een lange sluitertijd

© Roberto Manfredi | Sony α6600 + FE 16-55mm f/2.8 G | 1s @ f/2.8, ISO 100

Manfredi legt uit: “Ik nam deze foto afgelopen november in Tokio, vanuit een monorail die van het centrum van de stad naar de Odaiba-buurt rijdt. Door de dag heen had ik tijdens het reizen al vergelijkbare shots gemaakt, maar die foto's hadden niet de impact waarnaar ik op zoek was.”

Roberto wist wat hem te doen stond en liet zich niet uit het veld slaan door de tegenvallende foto’s die hij overdag had gemaakt. Die avond ging hij terug naar de monorail, vastberaden om dat ene shot te maken wat hij voor ogen had. “Ik ging ‘s avonds terug,” vervolgt hij, “en toen ging ik in de eerste wagon zitten, op de eerste rij, om in de reisrichting van de trein te fotograferen. Ik had geen statief of ander bevestigingspunt, dus ik moest de camera op een plankje vlak onder het raam zetten en hem stevig vasthouden. Ik bleef foto’s maken totdat ik ervan overtuigd was dat het juiste shot ertussen zat.” Als winnaar van de wedstrijd kan Roberto een nieuwe lens aan zijn Sony-verzameling toevoegen: de FE 70-200 mm f/2.8 G Master-lens.

“Op dit moment gebruik ik een α7RIII en een α6600. Daarmee schiet ik foto's van uitstekende kwaliteit en de camera's zijn klein en licht, wat ideaal is voor als ik op reis ben. Mijn favoriete lens is de nieuwe E 16-55 mm f/2.8 G-lens. Die levert uitzonderlijke scherpte en helderheid, waardoor ik hem het vaakst pak. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om de FE 70-200 mm f/2.8 G Master-lens te gebruiken, vooral in situaties met weinig licht.”

Volg @alphauniversebysony.eu op Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste wedstrijden en de beste foto’s van elke wedstrijd.

Volg ons op Instagram Volg Alpha Universe op Instagram

Volg α Universe op Instagram voor actuele tips, verhalen en wedstrijdinformatie

Opvallende inzendingen

Christoph Oberschneider sony alpha 99II skiër die plotseling afremt en een wolk van sneeuw doet opwaaien

© Christoph Oberschneider | Sony α99 II + 70-400mm f/4-5.6 G SSM II | 1/1250s @ f/5.0, ISO 400

Dieter Thau sony alpha 850 shot van drie marathonlopers met bewegingsonscherpte dankzij een lange sluitertijd

© Dieter Thau | Sony α850 + 45mm | 1/5s @ f/10, ISO 100

Malcolm Yates sony alpha 7II edelhert schudt water van zijn kop

© Malcolm Yates | Sony α7 II + 150-600mm f/5-6.3 | 1/320s @ f/15.6, ISO 3200

Oliver Schabenberger sony alpha 7II vogel met een lange snavel die rondschudt in het water

© Oliver Schabenberger| Sony α7 II + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/2000s @ f/5.6, ISO 400

Uitgelichte producten

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd