Winnaar van de wedstrijd 'Portret van je huisdier': Natuurlijke schoonheid

Onze laatste Instagram-wedstrijd was een van de populairste ooit: we vroegen fotografen om hun huisdier vast te leggen. Er kwamen duizenden inzendingen binnen en we zagen veel verschillende dieren voorbijkomen uit alle uithoeken van Europa. Het is echter geen makkelijke taak om een foto te maken die echt opvalt. De juryleden zochten naar foto’s die technisch perfect zijn, die mooi belicht zijn en waarin, belangrijker nog, iets van de schoonheid en persoonlijkheid van het dier te zien is. De winnende foto heeft dit allemaal.

Fotograaf Denys Borysov maakte dit eenvoudig uitziende shot van een kitten met één oog, waar een geweldig verhaal achter zit.

Denys Borysov – Kat met één oog die stoer op zijn achterpootjes staat

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

“Mijn vrouw liep op een dag door het park en toen vond ze een kitten met een verwonding aan zijn oog”, legt Denys uit. “De kitten was bang, dus ze nam hem mee naar huis en daarna naar de dierenarts. We hadden de kitten net op tijd gevonden, want zijn oog moest snel worden verwijderd. Na de operatie besloten we de kitten als huisdier te houden.”

Tikhon de kitten, die de hoofdrol speelde in de winnende foto, heeft nu met liefde de schuld aan Denys en zijn vrouw terugbetaald voor het redden van zijn leven. Maar hoe kwam deze foto tot stand?

Denys vervolgt: “Ik vond het altijd al leuk om dieren te fotograferen en met deze shoot van mijn kitten wilde ik geen dagelijkse emoties in beeld brengen, maar een kat in jachtmodus. Ik zette twee flitsers neer en mijn vrouw en ik speelden om de beurt met de kat. De shoot duurde ongeveer een uur en we hebben honderden foto’s gemaakt. Daarna waren we allemaal uitgeput. Ik was bang dat de kat niet zo blij met me zou zijn na de shoot, maar dat had ik mis. Hij is heel aanhankelijk.”

Van een van de beelden maakte Denys vervolgens een zwart-witfoto en hij voegde een subtiele sepiatoon toe. Hij vertelt: “Ik vind dat het monochrome beeld iets charmants en mysterieus heeft. Hij benadrukt ook het karakter van de kat zonder dat de kijker wordt afgeleid door kleur.”

Als winnaar van de wedstrijd heeft Denys een Sony α7 III gekregen.

Hij zei hierover: “Ik was verrukt toen ik het hoorde! Ik kan het nog steeds bijna niet geloven, want er waren zo veel prachtige inzendingen.”

Denys hoopt dat de camera hem verder helpt met zijn fotografie: “Ik heb altijd al gedroomd van een full-framecamera. Met de Sony α7 III zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik wil eerst graag een paar nieuwe lenzen aanschaffen, maar uiteindelijk hoop ik voor grote bedrijven en merken te kunnen fotograferen. Ik hoop dat die wens uitkomt!”

Volg @alphauniversebysony.eu op Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste wedstrijden en de beste foto’s uit elke wedstrijd.

Volg ons op Instagram Volg Alpha Universe op Instagram

Volg α Universe op Instagram voor actuele tips, verhalen en wedstrijdinformatie

Overige prijswinnaars

Alex Class werd tweede met dit grappige portret. De prijs hiervoor is een Sony FE 85 mm f/1.8-lens.

Alex Class – Klassiek portret van een hond met een verweerde muur op de achtergrond

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/8.0, ISO 100

| En ten slotte, op de derde plek: Céline Bissat. Zij wint een Sony RX100 V met deze leuke foto van een heel blije hond!

Céline Bissat – Portret van een lachende hond omringd door bubbels

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Uitgelichte producten

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd