α7R IV

Een nieuwe mijlpaal

Virtuose uitdrukkingsmogelijkheden. De full-frame spiegelloze Sony α7R IV onthult een verbluffende fotografische visie, uitdrukkingsmogelijkheden van middenformaatcamera's in een compacte behuizing met hoge snelheid. Nog steviger en een betere connectiviteit voor een hoge productiviteit.

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

€ 3.699,00

Steeds inspirerender

Ontdek een nieuwe wereld van fotografische expressiemogelijkheden met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en verwerkingssnelheid. De α7R-serie wordt uitgebreid met krachtige nieuwe mogelijkheden, geavanceerde connectiviteit en nog meer betrouwbaarheid.

Afbeelding van een man die wegkijkt van de camera met roodgekleurde zandduinen op de achtergrond
Uitmuntende resolutie en gradatie
Afbeelding van een man die door een camera met supertelelens op een statief kijkt
Wendbaar en responsief
Afbeelding van een fotografe en vrouwelijk model in een fotostudio
Prachtige portretten, slimme workflow
Zicht op de achterkant van de camera met het interieur van een kerk op de achtergrond waarop niet is scherpgesteld
Mis geen enkel detail
Zicht van de achterkant van de camera zonder statief dat een menu laat zien op het scherm
Ingenieuze bediening en betrouwbaarheid
Afbeelding van man die camera gebruikt die is aangesloten op externe microfoon en monitor, met bladeren op achtergrond
Maak onvergetelijke films
Weergaloze beeldvorming
Ongekende subtiliteit

61.0-megapixel full-frame Exmor R™ CMOS-sensor zorgt samen met een BIONZ X™-beeldverwerkingsengine voor ongekende resolutie, fijne gradatie, weinig ruis en opent nieuwe dimensies van detail voor professionele fotografen. Met de α7R IV legt u de sfeer van elke scène en de textuur van het onderwerp vast.

Afbeelding van de Exmor R CMOS-beeldsensor
61,0MP full-frame CMOS-sensor met achterverlichting

De nieuw ontwikkelde Exmor R CMOS-beeldsensor beschikt over een ongeëvenaarde hoge resolutie. Het design met achterverlichting zorgt voor een hoge gevoeligheid en weinig ruis, ondanks het extreem hoge pixelaantal van 61,0 MP[FN_o1].

Afbeelding met de BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor
De nieuwste beeldverwerkingsprocessor

De nieuwste BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor werkt samen met front-end LSI om de maximale hoge resolutie uit de sensor te halen met een dynamisch bereik van tot wel 15 stops bij een lage ISO-gevoeligheid.

Afbeelding van een stadsgezicht in de nacht met een verlichte, roodgekleurde brug op de voorgrond
Breed standaard ISO 100-32000-bereik

Ongeacht het toegenomen aantal pixels beschikt de α7R IV over de hoogste standaard ISO-32000 en vermindert de α7R IV ruis in het gemiddelde en lage gevoeligheidsbereik, met hoogwaardige beelden als resultaat.

Factoren die bijdragen aan de uitmuntende resolutie

Afbeelding van de bedrading van het systeem voor beeldstabilisatie in de behuizing over vijf assen van de camera
Beeldstabilisatie over vijf assen ingebouwd in de behuizing

Het algoritme voor de beeldstabilisator over vijf assen in de behuizing optimaliseert de hoge resolutie van de beeldsensor met 61.0MP. Opnamen uit de hand kunnen zo met een langere sluitertijd van 5,5-stops worden gemaakt.

Portretopname van een cheeta
Fotografeer in absolute stilte

Stil fotograferen is ideaal op locaties waar stilte vereist is en het voorkomt bewegingsonscherpte door trililngen. De trillingsvrije sluiter zorgt voor maximale prestaties bij de extreem hoge resolutie van de α7R IV en haarscherpe beelden.

Illustratie van bedrading van de interne structuur van de camera
Ruisverminderende structuur

Een aangepast en opnieuw ontworpen mechanisme zorgt ervoor dat de sluiterunit subtiele camerabewegingen onderdrukt en de verbeterde beeldstabilisator vermindert effectief beeldruis. De hoge resolutie van de camera blijft hierbij behouden.

Een hand van een man die een op afstand te bedienen sluiterknop van de camera ingedrukt houdt
Trillingsvrije op afstand te bedienen sluiterknop

De camerabediening op afstand met een optionele draadloze afstandsbediening (RMT-P1BT) maakt fotograferen zonder camerabewegingen bij het indrukken van de sluiterknop mogelijk. Zo haalt u het beste uit de hoge resolutie van de beeldsensor.

[1] Ultra-XGA OLED Tru-Finder [2] Quad-VGA OLED Tru-Finder

UXGA OLED Tru-Finder met 5,76 miljoen dots

Deze elektronische zoeker van 5,76 miljoen dots reproduceert details met ongeveer 1,6 keer hogere resolutie dan de α7R III. U kunt de modus 'High' kiezen voor high-precision en realisme terwijl u moiré en onregelmatigheden onderdrukt. Soepeler beeld met 120/100 fps, waardoor u makkelijker bewegende onderwerpen kunt volgen.

Ongelooflijke respons
De hoogste burstsnelheid in zijn klasse

Ongeacht de buitengewone afbeeldingsresolutie heeft de α7R IV een snelheid van 10 fps dankzij een mechanische sluiter (tot 8 fps in Live View-modus voor continu fotograferen). Zo kunt u bijvoorbeeld beweging en wilde dieren op het juiste moment vastleggen met zeer scherpe details dankzij de hoge resolutie beeldkwaliteit van 61,0 MP.

Portret van een vliegende vogel, waarmee de hoge beeldresolutie wordt getoond die het mogelijk maakt om vastgelegde afbeeldingen nog verder te vergroten door ze bij te snijden.
Handige 26,2 MP met APS-C bijsnijden

Dankzij de buitengewone beeldresolutie kunt u beelden in hoge resolutie behouden van ca. 26,2 megapixel, zelfs nadat u een full-frame-foto hebt bijgesneden tot APS-C-formaat. Hierdoor kan de α7R IV u actief kan helpen om full-frame opnamen van 61,0 megapixel te gebruiken, bijvoorbeeld bij fotografie van vogels, waarbij vaak bijgesneden moet worden om beelden uit te vergroten.

Afbeelding die laat zien hoe gebieden van een AF-sensor bijna het hele frame bestrijken
Breed Auto Focus bereik

De nieuwe beeldsensor heeft een autofocusbereik met brede en hoge dichtheid en 567 autofocuspunten met fasedetectie (ongeveer 99,7% hoog en 74,0% breed). De 425 autofocuspunten met contrastdetectie ondersteunen nauwkeurige scherpstelling.

Afbeelding van een leeuw in een schaduwrijke omgeving
Snelle autofocus ondanks hogere resolutie

Dankzij de responsieve, verbeterde en snelle hybride autofocus heeft de α7R IV ondanks de grote dataverwerking zelfs bij weinig licht een snelle autofocus. Dit maakt de α7R IV buitengewoon geschikt om gericht onderwerpen vast te leggen.

Afbeelding van twee zebra's die tegenover elkaar staan met opgeheven voorpoten
Stabiliteit van autofocus nog verder verbeterd

De trackingmogelijkheden zijn verder verbeterd door een verhoogd aantal autofocuspunten, een verbrede dekking van de autofocussensor en een verbeterd autofocusalgortime, voor consistente opnamen, zelfs van complexe of plotselinge bewegingen.

4D FOCUS
Lees meer over AF van Sony
Afbeelding van een olifant in een zwak verlichte omgeving
High-precision autofocus bij weinig licht

Geavanceerde autofocusalgoritmen dragen bij aan de precisie van AF op lage lichtniveaus tot wel EV-3. Met de optie 'Focus Priority in Aperture' kan er nauwkeuriger worden scherpgesteld bij minder licht en wanneer het diafragma kleiner wordt.

Illustratie met meerdere achter elkaar genomen foto's van wilde dieren
Continu-opnamen tot 68 beelden

Het buffergeheugen is 1,5 keer groter, waardoor de camera voor burstopnamen een snelheid behaalt van circa 68 beelden. In de opnamemodus APS-C kunt u drie keer meer foto's maken dan in de full-frame opnamemodus.

Afbeelding met een achteraanzicht van de camera met twee SD-kaarten
Twee mediasleuven, beide met UHS-II-ondersteuning

Zowel sleuf 1 als sleuf 2 is compatibel met UHS-I en UHS-II voor het snel wegschrijven van grote gegevensvolumes. De α7R IV kan tegelijk of als serie afzonderlijke RAW-/JPEG-gegevens en foto's/films opnemen, en gegevens tussen kaarten kopiëren.

Afbeelding met een achteraanzicht van de camera met twee Z-batterijen
Opnamesessies van professionele duur

De α7R IV gebruikt een NP-FZ100-batterij met grote capaciteit. Bij langdurige opnamesessies kunt u deze combineren met de optionele verticale handgreep VG-C4EM waar twee NP-FZ100-batterijen in passen, zodat u drie keer zoveel opnamen kunt maken.

Afbeelding van het gezicht van een hond met een AF-frame over een van de ogen
Realtime eye-autofocus met volgen van dierenogen

Dankzij een verbeterd algoritme ondersteunt de α7R IV nu het volgen van mensenogen én dierenogen voor een snelle, nauwkeurige automatische detectie en scherpstelling. Deze ondersteuning voor dierenogen vergroot uw kans op succesvolle beelden van dieren in het wild of favoriete huisdieren wanneer er obstakels zijn of de horizontale/verticale stand van de camera vaak wisselt.

Maximale productiviteit bij professionele portretsessies
Realtime eye-autofocus: evolutie van portretfotografie

Realtime eye-autofocus is de evolutie van de portretfotografie. Deze AI-technologie zorgt voor onmiddellijke en nauwkeurige oogdetectie en tracking voor scherp en duidelijk scherpstellen op het gezicht van het onderwerp, zelfs bij een snel bewegend fotoshoot-model. De fotograaf kan zich concentreren op de compositie, voor een soepelere workflow.

Afbeelding van vrouw die een hoed vasthoudt en een gedeelte van haar gezicht bedekt, met een AF-frame over één oog
Direct scherpstellen op de ogen

Wanneer gezichts-/eye-autofocus in AF aanstaat, drukt u de sluiterknop half in en drukt u op AF-ON of een gepersonaliseerde knop. De camera zorgt voor scherpstelling op de ogen van een onderwerp.

Monitorbeeld van model met een AF-frame over één oog, met zichtbare besturing om het rechter- of linkeroog te selecteren
Selectie van linker-/rechteroog naar wens

U kunt zelfs een specifiek oog selecteren (links of rechts) vóór of tijdens het maken van opnamen dankzij een speciale knop. Met oogselectie kunt u zich concentreren op compositie, belichting en andere details.

Afbeelding van een vrouwelijk model met een onscherp gebouw op de achtergrond
Werkt met realtime tracking voor prachtige portretten

U kunt realtime eye-autofocus combineren met realtime tracking, een functie die reageert op een bewegend onderwerp. Deze samenwerking zorgt voor nauwkeurige tracking, zodat u op een comfortabele manier portretten kunt maken.

Efficiëntere workflow

Draadloze en bekabelde verbindingsoplossingen voor professionals

De α7R IV ondersteunt verschillende opties voor PC Remote-functies en methoden voor gegevensoverdracht, waaronder 5GHz Wi-Fi. Profiteer van meer keuzemogelijkheden en gemak met opnamen op afstand en gegevensback-up.

Afbeelding van een persoon die op een laptop werkt in een fotostudio
Flexibel draadloos opnamen maken via de pc

Met PC Remote kunt u de α7R IV op afstand bedienen of gegevens naar de pc overbrengen via de toepassing Imaging Edge™ 'Remote' (ver. 2.0 of hoger). Een snellere 5GHz Wi-Fi-optie is beschikbaar voor nog meer flexibiliteit bij het fotograferen.

Achteraanzicht van de camera bevestigd op een statief met een bedrade verbinding
Snellere PC Remote met bekabelde verbinding via USB

Gebruik een met SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2) compatibele USB Type-C® poort en draag snel gegevens over met het nieuwe algoritme voor bekabelde PC Remote-opnamen. Draag ongecomprimeerde RAW-bestanden soepel over zonder onderbreking van uw workflow.

Afbeelding van het menuscherm van de camera met de serverinstellingen
Ondersteuning voor FTP-achtergrondoverdracht

Professionals willen direct kunnen leveren. Daarom ondersteunt de α7R IV gegevensoverdracht via FTP op de achtergrond voor JPEG- en RAW-bestanden, tijdens en na het fotograferen. Er kunnen vooraf maximaal negen FTP-servers worden toegewezen.

Afbeelding van een flitser die op de camera is bevestigd
Voor doelbewuste flitsfotografie

Sluitervertraging is geminimaliseerd voor vloeiend en responsief fotograferen met flits tot 10 fps. Kies langzame synchronisatie en synchronisatie met achterste gordijn en fotografeer met draadloze externe flitser voor veelzijdigheid.

Afbeelding van de standaard synchronisatieaansluiting van de camera voor synchronisatie met externe flitsers
Standaard synchronisatieaansluiting

Een standaard synchronisatieaansluiting maakt aansluiting van studioflitsers en andere externe verlichtingsapparatuur mogelijk om bij studiofotografie de gewenste lichtopstelling te kunnen gebruiken.

Afbeelding van een laptop in een fotostudio
Desktop-apps Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te bekijken, beoordelen en selecteren uit grote beeldbibliotheken; en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's.

'Tastbaar' realisme
Een nieuwe dimensie van beeldkwaliteit

Ondersteunt samenstelling 16 beelden met Pixel Shift Multi Shooting

Deze vernieuwde functie verschuift de sensor in stappen van een halve of hele pixel. Zo worden 16 verschoven beelden vastgelegd en samengevoegd tot één ultranauwkeurig beeld met ca. 240,8 MP vanuit een totaal met ca. 963,2 MP oorspronkelijke beeldgegevens. Foto's van o.a. architectuur en kunst krijgen zo levensechte details, textuur, kleur, sfeer en een 3D-achtig realisme, met adembenemende kwaliteit.

Een normale foto van architectonische details vergeleken met een samengestelde foto van Pixel Shift Multi Shooting

[1] Normaal enkelvoudig beeld (200% vergroot)
[2] Samengesteld beeld uit 16 opnamen met Pixel Shift Multi Shooting (100%)

Accepteer de Youtube-cookies om deze video te bekijken

Ga naar je cookievoorkeuren hieronder en zorg ervoor dat je de Youtube-cookie inschakelt in het gedeelte 'Functioneel'.

Gebouwd voor professionals
Cameramenu voor "Opslaan" met de cursor op "CAMSET10"
Functie voor opslaan en laden

Met de nieuwe functie voor opslaan en laden kunt u de camera-instellingen op een SD-geheugenkaart opslaan en deze weer vanaf de kaart inlezen. Zo kunt u uw instellingen met andere camera's delen.

Cameramenu voor "Methode beelden overslaan", met de cursor op "Per 100 foto's"
Efficiënte beeldselectie

Geef uw beelden sterrenwaarderingen en vergrendel ze ter plekke via het weergavescherm. Verspring het beeld per 10/100 foto's en bekijk continu-opnamen gegroepeerd voor extra gemak.

Menu voor aanpasbare toetsinstellingen voor het Instelwiel, met de cursor op "1 Diafragma"
Verbeterde menu-interface

Afbeeldingen van aanpasbare toetsinstellingen maken het gebruik inzichtelijker. Daarnaast kunt u met de voorste draaiknop of de Fn-knop met één hand tussen menutabbladen schakelen.

Professionele filmfunctionaliteit
Betrouwbare AF-tracking voor prachtige films

Voldoe aan de hoge autofocuseisen van 4K-films met verbeterde snelle hybride AF. De snelle, nauwkeurige AF heeft goede trackingprestaties voor vloeiende filmopnamen. Pas de gevoeligheid van de AF-tracking aan voor een evenwichtige scherpstelling.

Portretopname van een vrouw die de mogelijkheid van realtime eye-autofocus laat zien tijdens het filmen
Realtime eye-AF, nu ook voor filmopnamen

Realtime eye-AF ondersteunt nu ook filmopnamen door de ogen van het onderwerp te detecteren en één oog te volgen. De α7R IV houdt dat oog scherp, zodat u zich kunt concentreren op de compositie.

Vinger die het menuscherm aanraakt
Aanraaktracking voor continue focus op uw onderwerp

Tik tijdens het filmen op een onderwerp op het LCD-beeldscherm. De α7R IV stelt scherp en volgt via aanraaktracking. Als de α7R IV een mensenoog detecteert, wordt realtime eye-autofocus geactiveerd en wordt dit ook gevolgd.

Externe microfoon aangesloten op de α7R IV
Digital audio-interface voor heldere opnamen

Digital audio-interface versterkt Multi Interface Shoe (MI Shoe). Gebruik de nieuwe ECM-B1M Shotgunmicrofoon of de XLR Adaptor Kit om hoogwaardig geluid op te nemen met minimaal kwaliteitsverlies.

Miniatuurweergave van de brochure
Download de brochure

Specificaties en kenmerken

De CMOS-sensor biedt een bijzonder hoge resolutie, die wordt geoptimaliseerd met de beeldprocessor en minimale trillingen dankzij de beeldstabilisatie over vijf assen. Superieure dekking, snelheid en tracking met AF. Eye-AF in realtime volgt nu dierenogen. Legt belangrijke momenten vast met burstopnamen van tot wel 10 fps. Professionele functies in een robuuste en compacte behuizing voor betrouwbaarheid, flexibiliteit en vrijheid.
  • 61,0 MP full-frame Exmor R-CMOS-sensor van 35 mm en BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor

  • Standaard ISO-bereik van 100–32.000

  • Snelle hybride autofocus met 567-punts brandpuntsvlakfasedetectie en 425-punts autofocus met contrastdetectie

  • Supersnel continu fotograferen met maximaal 10 fps en AF/AE-tracking

  • Gebruiksgemak en betrouwbaarheid ter ondersteuning van de professionele workflow

Compatibele lenzen
Lenzen met E-bevestiging van Sony
Type sensor
Full-frame (35,7 x 23,8 mm) Exmor R-CMOS-sensor van 35 mm
Aantal pixels (effectief)
Ca. 61,0 megapixel
ISO-gevoeligheid
Foto's: ISO 100–32.000 (ISO-getallen vanaf ISO 50 tot ISO 102.400 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik), AUTO (ISO 100–12.800, instelbare onder- en bovenlimiet), films: equivalent aan ISO 100-32.000, AUTO (ISO 100-12.800, instelbare onder- en bovenlimiet)
Batterijlevensduur (foto's)
Circa 530 opnamen (zoeker) / circa 660 opnamen (lcd-scherm) (CIPA-standaard)
Type zoeker
Elektronische zoeker van 1,3 cm (kleur), UXGA OLED
Type scherm
Type-TFT van 7,5 cm (type 3.0)
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen

Meningen van gebruikers