α9 II

Geïnspireerd op echte passie

De overweldigende snelheidsprestaties van de α9, een doorbraak in de sport- en nieuwsfotografie, zijn nu nog verder uitgebreid om je professionele workflow en productiviteit een boost te geven.

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

€ 5.299,00

Nieuwe software is nu beschikbaar.
Gemaakt voor snelheid, betrouwbaarheid en productiviteit

De voordelen van de α9 II passen bij de vereisten van de professionele workflow, zoals geavanceerd bedieningsgemak en netwerkconnectiviteit voor verbeterde ondersteuning in het veld, robuuste betrouwbaarheid en ongeëvenaarde snelheid.

a9 II-fotogalerij
α9 II-fotogalerij
Afbeelding van wedstrijd para-cycling
Verfijnde snelheidsprestaties
Geavanceerde autofocus
Geavanceerde autofocus
Een foto van een berg met besneeuwde top
Hoge beeldkwaliteit
Geavanceerde workflowondersteuning
Geavanceerde workflowondersteuning
Veelzijdig en betrouwbaar
Veelzijdig en betrouwbaar
Gemaakt voor snelheid
Schrijf geschiedenis met momenten die eerder buiten bereik bleven
20 opeenvolgende foto's van skiërs
Supersnel continu fotograferen tot wel 20 fps

Met de baanbrekende full-frame Exmor RSTM CMOS-sensor en BIONZ XTM-processor fotografeer je continu met 20 fps en AF/AE-tracking. Dankzij razendsnelle prestaties en een ruime buffer leg je dat ene speciale moment vast.

Opnamen zonder zwarte vlekken
Opnamen zonder zwarte vlekken

De elektronische sluiter voorkomt de typische zwarte vlekken van een SLR-spiegel. Het onderwerp is zichtbaar bij gebruik van de sluiter, met Live View van 60 fps en minimale vertraging bij continu fotograferen.
(A) Zonder vlekken (B) Met vlekken

AF/AE-berekeningen tot 60 keer/s
AF/AE-berekeningen tot 60 keer/s

Het licht valt zonder mechanische onderbreking op de sensor. De spiegelloze constructie en snelheidsverhogende technologieën maken AF/AE mogelijk in het full-frame brandpuntsvlak.
(1) AF/AE-berekeningen (2) 60 keer/s (3) 20 frames/s

Elektronische sluitertijden tot 1/32.000 s
Elektronische sluitertijden tot 1/32.000 s

Elektronische sluitertijden tot 1/32.000 s overtreffen ruimschoots die van mechanische sluiters. Je kunt een kleine scherptediepte blijven gebruiken zonder ND-filter, zelfs in situaties met fel licht.
(A-modus, 1/20.000 s, F8.0, ISO 1000, gemaakt met α9)

Geen storende geluiden
Geen storende geluiden

De elektronische sluiter gaat vervorming tegen en legt de scène geruisloos vast, zonder dat je bijvoorbeeld het risico loopt om met mechanische spiegel- of sluitergeluiden de spanning van een sportevenement te verstoren.

Antiflikkering-opname
Antiflikkering-opnamen

Geflikker van TL-verlichting en kunstlicht wordt gedetecteerd, en de sluiter wordt getimed om afwijkingen in belichting en kleur (bij snelle sluitertijden) en inconsistenties tussen continu-opnamen te onderdrukken.
Antiflikkering [1] AAN [2] UIT

10 fps met mechanische sluiter
10 fps met mechanische sluiter

De mechanische sluiter is nu geschikt voor continu fotograferen tot 10 fps, en kan ook met een flitser worden gebruikt. Je kunt supersnel continu fotograferen gebruiken bij scènes die daarom vragen.

Opmerking: deze camera heeft elektronische en mechanische sluiters. De functies die hier worden beschreven, betreffen voornamelijk de bediening van elektronische sluiters, tenzij anders wordt aangegeven.

Full-frame gestapelde CMOS-sensor met geïntegreerd geheugen
Full-frame gestapelde CMOS-sensor met geïntegreerd geheugen

De 24,2 MP full-frame high speed gestapelde sensor slaat gegevens op in het geïntegreerd geheugen voor bliksemsnel uitlezen. De CMOS-sensor en verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor bieden digitale vrijheid.
[ Gestapelde achterverlichte structuur met geïntegreerd geheugen]
(1) Pixelgebied (2) Geïntegreerd geheugen (3) Supersnelle signaalverwerking (4) Beeldverwerkingsprocessor

Ongeëvenaarde AF-prestaties
4D-FOCUS: brede autofocus
4D-FOCUS: brede autofocus

De sensor beschikt over fasedetectie van 693 punten en contrastdetectie-AF van 425 punten. Dat levert een autofocusbereik met een brede en hoge dichtheid op, dat 93% van het beeld dekt.

4D-FOCUS: snelle autofocus
4D-FOCUS: snelle autofocus

Dankzij de responsieve, verbeterde en snelle hybride autofocus beschikt de α9 II zelfs bij weinig licht over een snelle autofocus om onderwerpen succesvol vast te leggen.

Foto van atleet die sport beoefent in rolstoel
4D-FOCUS: betrouwbare tracking

Ononderbroken autofocus en een geoptimaliseerd AF-algoritme verbeteren de nauwkeurigheid van de autofocus en tracking aanzienlijk. Met continue autofocus kun je bewegende onderwerpen volgen, zelfs tijdens sluiterbediening.

4D FOCUS link
Meer informatie over 4D FOCUS
Snelheid gecombineerd met kunstmatige intelligentie

Realtime tracking en realtime eye-autofocus zijn er beide voor gemaakt om je onderwerp snel, nauwkeurig en op intelligente wijze te volgen. Ze maken gebruik van algoritmen op basis van AI en verwerken ongelofelijke hoeveelheden gegevens in realtime.

Realtime AI-tracking
Realtime AI-tracking

Nadat het onderwerp is bepaald blijft de precieze scherpstelling gehandhaafd zolang je de sluiterknop half indrukt. Ook bij verplaatsingen blijft dat zo, zodat je flexibel kunt kadreren terwijl je je op de beste opname blijft concentreren.

Onderliggende technologie
Onderliggende technologie

Het AI-herkenningsalgoritme verwerkt efficiënt en met grote precisie gegevens over kleuren, patronen, afstanden, gezichten en ogen uit de beeldsensor.
(1) Gezicht [AI] (2) Oog [AI] (3) Kleur (4) Patroon (5) Afstand (6) Realtime verwerking

Direct scherpstellen op de ogen
Direct scherpstellen op de ogen

Wanneer de sluiterknop half wordt ingedrukt, of als op AF-ON of een aanpasbare knop wordt gedrukt, stelt realtime eye-autofocus scherp op een van de ogen van het onderwerp, zelfs wanneer een ander object zich voor het onderwerp beweegt. 

Selectie van linker-/rechteroog naar wens
Selectie van linker-/rechteroog naar wens

Je kunt met een speciale knop zelfs een specifiek oog selecteren (links of rechts) vóór of tijdens het maken van opnamen. Met oogselectie kun je je concentreren op compositie, belichting en andere details.

Eye-autofocus voor dieren
Eye-autofocus voor dieren

Door de snelle, nauwkeurige en automatische detectie en tracking van menselijke en dierenogen wordt de kans op geslaagde beelden van dieren in het wild of favoriete huisdieren veel groter.

Meer AF-functies voor trefzekere opnamen
Betrouwbaar, zelfs bij weinig licht
Betrouwbaar, zelfs bij weinig licht

Geavanceerde autofocus-algoritmen dragen bij aan de precisie van AF op lage lichtniveaus tot wel -3,0 EV. Met de optie 'Focus Priority in Aperture' kan nauwkeuriger worden scherpgesteld bij minder licht en bij een kleiner diafragma.

Verbeterde bruikbaarheid scherpstelkader
Verbeterde bruikbaarheid scherpstelkader

Zelfs als de sluiterknop half wordt ingedrukt kan het scherpstelgebied nu worden verplaatst met de multikiezer. De kleur van het scherpstelkader kan naar keuze op rood of wit worden ingesteld, afhankelijk van de scène.

Ongelofelijke beeldkwaliteit
Zeer geavanceerde gestapelde CMOS-sensor
Zeer geavanceerde gestapelde CMOS-sensor

Bij benadering 24,2 effectieve megapixels, hoge gevoeligheid, een achterverlichte configuratie, on-chip lensarchitectuur zonder tussenruimte en andere innovaties van Sony leveren prachtige beelden op in uiteenlopende situaties.

Het nieuwste beeldverwerkingssysteem
Het nieuwste beeldverwerkingssysteem

De nieuwste BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor werkt samen met front-end LSI om het maximale uit de hoge-resolutiesensor te halen.

Een foto van een berg met besneeuwde top
Fantastische beeldkwaliteit

De hoge gevoeligheid tot ISO 51.200 en het algoritme zorgen voor heldere, expressieve beelden met natuurlijke huidtinten en vloeiende gradaties in delen als de lucht. De camera beschikt over 14-bits RAW-uitvoer. 

Quad-VGA OLED Tru-Finder met 3,68 miljoen dots
Quad-VGA OLED Tru-Finder™

De zoeker met 3,68 miljoen dots biedt veel detail, en heeft een framesnelheid van 120 fps voor een soepel beeld met minimale bewegingsonscherpte. Door de vuilafstotende fluorcoating is de buitenlens makkelijk te reinigen.

Beeldstabilisatie over vijf assen ingebouwd in de behuizing
Beeldstabilisatie over 5 assen in de behuizing

Beeldstabilisatie over 5 assen in de behuizing resulteert in een 5,5 stappen snellere sluitertijd. Gestabiliseerd Live View-beeld maakt de beeldcompositie eenvoudiger, zelfs bij snel bewegende onderwerpen.
(1) Yaw (2) Pitch (3) Roll

Ruisverminderende structuur
Ruisverminderende structuur

Sony heeft de sluiterunit opnieuw ontworpen met dempende schroeven om alle sluiterschokken te absorberen, en de verbeterde beeldstabilisator vermindert effectief beeldruis. De sluiter is bovendien stiller geworden.

Prachtige 4K-filmopnamen

Maak de mooiste 4K-opnamen. Met volledige pixeluitlezing zonder pixelsamenvoeging kun je de vereiste hoeveelheid gegevens voor 4K-films (het equivalent van de hoeveelheid vereist voor 6K) ca. 2,4 x comprimeren tot 3840 x 2160 4K-uitvoer. Veelzijdig door de snelle hybride autofocus, functies voor eye-AF, Touch Tracking, enz.

Prachtige 4K-filmopnamen
Een groot aantal filmfuncties
Realtime eye-AF, nu ook voor filmopnamen
Realtime eye-AF, nu ook voor filmopnamen

Realtime eye-autofocus ondersteunt nu ook filmopnamen door de ogen van het onderwerp te detecteren en één oog te volgen. De α9 II houdt dat oog scherp, zodat jij je kunt concentreren op de compositie.

Aanraaktracking voor continue focus op je onderwerp
Aanraaktracking voor continue focus op je onderwerp

Bij filmen met de α9 II kun je een onderwerp op het lcd-scherm aanraken om automatisch scherp te stellen en het met Touch Tracking te blijven volgen. Wanneer een menselijk oog wordt gespot, wordt realtime eye-autofocus geactiveerd om het te volgen.

Compatibel met multifunctionele nieuwe microfoon
Compatibel met multifunctionele nieuwe microfoon

De multi-interfaceschoen (MI-schoen) heeft nu ook een interface voor digitale audio. Gebruik de nieuwe ECM-B1M-shotgunmicrofoon om geluid van hoge kwaliteit op te nemen met minimaal kwaliteitsverlies.

Professionele workflowondersteuning
Supersnelle gegevensoverdracht met 1000BASE-T
Supersnelle gegevensoverdracht met 1000BASE-T

1000BASE-T maakt het mogelijk om soepel, betrouwbaar en supersnel gegevens van grote beeldbestanden over te dragen naar een bepaalde FTP-server. FTPS (File Transfer Protocol via SSL/TLS) garandeert een goede beveiliging.

Ondersteuning voor FTP-en op de achtergrond
Ondersteuning voor FTP-en op de achtergrond

Professionals willen direct kunnen leveren. Daarom ondersteunt de α9 II gegevensoverdracht via FTP op de achtergrond voor JPEG- en RAW-bestanden, tijdens en na het fotograferen. Er kunnen vooraf maximaal negen FTP-servers worden toegewezen.

Voeg spraakmemo's toe aan uw foto's
Voeg spraakmemo's toe aan je foto's

Met de nieuwe functie Voice Memo kun je audiobeschrijvingen van maximaal 60 seconden opnemen en als .wav-bestand toevoegen aan je opnamen. IPTC- en serienummerinformatie van de camera kan ook in de beeldbestanden worden opgenomen.

Bediening op afstand met Remote Camera Tool
Bediening op afstand met Remote Camera Tool

Met de desktoptoepassingen Remote Camera Tool bedien je de camera op afstand. Dit is handig wanneer je als fotograaf niet overal kunt of mag komen, zoals wanneer je in vogelperspectief vanaf het dak van een stadion wilt fotograferen.

Met 5 GHz Wi-Fi
Met 5 GHz Wi-Fi®

Je kunt nu zowel met 2,4 GHz als met de hoge overdrachtsnelheid van 5 GHz Wi-Fi® (draadloze LAN IEEE 802.11ac) gegevens overdragen. Ook draadloze PC Remote-opnamen zijn nu mogelijk, zodat je niet langer beperkt wordt door kabels.

Snellere PC Remote-opnamen met bekabelde verbinding via USB
Snellere PC Remote-opnamen met bekabelde verbinding via USB

Fors hogere overdrachtsnelheid door de nieuwe USB type CTM-aansluiting en verbeteringen in het algoritme voor PC Remote-opnamen. Je kunt grote, ongecomprimeerde RAW-bestanden soepel overdragen zonder onderbreking van je workflow.

Gebouwd voor professionals
Eenvoudige bediening in verticale positie
Eenvoudige bediening in verticale positie

De nieuwe VG-C4EM beschikt over een bediening die qua plaatsing, afmeting, vorm en materiaal te vergelijken is met die op de camerabehuizing, zodat de bediening hetzelfde voelt wanneer je de camera verticaal houdt.

Opnamesessies van professionele duur
Opnamesessies van professionele duur

De α9 II heeft een NP-FZ100-batterij met hoge capaciteit. Je kunt twee van deze batterijen gebruiken in de VG-C4EM verticale handgreep, zodat je onderweg langer en zonder zorgen kunt fotograferen.

Twee mediasleuven, beide met UHS-II-ondersteuning
Twee mediasleuven, beide met UHS-II-ondersteuning

Beide sleuven zijn compatibel met UHS-I en UHS-II voor het snel wegschrijven van gegevens. De α9 II kan afzonderlijke RAW-/JPEG-gegevens en foto's of films gelijktijdig of als serie opnemen, en gegevens tussen kaarten kopiëren.

Instellingen opslaan en laden
Instellingen opslaan en laden

Met een nieuwe functie kun je camera-instellingen opslaan op en laden van een SD-geheugenkaart, zodat je deze gemakkelijk kunt delen met andere α9 II-camera's. Onder de FTP-overdrachtsfunctie vind je een functie om je FTP-instellingen op te slaan en te laden.

Efficiënte beeldselectie
Efficiënte beeldselectie

Geef je beelden een sterrenwaardering en vergrendel ze ter plekke via het weergavescherm. Je kunt nu ook grote fotocollecties bekijken met sprongen van 10 tot 100 frames, en continu-burstopnamen groepsgewijs beoordelen.

Verbeterde menu-interface
Verbeterde menu-interface

Afbeeldingen van aanpasbare toetsinstellingen maken het gebruik inzichtelijker. Daarnaast kun je met de voorste draaiknop of de Fn-knop met één hand tussen menutabbladen schakelen.

Creators' Cloud
Creators' Cloud-platform

Creators' Cloud is een plek waar creativiteit, van opname tot productie, wordt ondersteund door de combinatie van geavanceerde cameratechnologie en cloudgebaseerde AI. Het is ook een plek voor ontdekking en samenwerking met andere creators. Ontdek web-, mobiele en pc-apps met efficiënte oplossingen voor de integratie van camera's met apps en diensten voor opname en productie.

α9 en α9 II: snelle-installatiegids
α9 en α9 II: snelle-installatiegids voor autofocus
iMovie en Final Cut Pro X
Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met iMovie en Final Cut Pro X.

Specificaties en kenmerken

De bediening, betrouwbaarheid en connectiviteit zijn verbeterd om te voorzien in de behoeften van de professional, waaronder (naast de betrouwbare AF) continu fotograferen tot 20 fps zonder zwarte vlekken, mogelijkheden voor geluidloos fotograferen en een trillingvrije sluiter tegen vervorming.
  • Full-frame gestapelde CMOS-sensor van 35 mm met 24,2 megapixels en geïntegreerd geheugen

  • BIONZ X-verwerkingsprocessor

  • 20 fps continu fotograferen met AF/AE-tracking

  • Breed autofocusbereik met fasedetectie van 693 punten en contrastdetectie-AF van 425 punten

  • 1000BASE-T LAN-aansluiting, 5GHz Wi-Fi®-ondersteuning voor snelle dataoverdracht

Compatibele lenzen
Lenzen met E-bevestiging van Sony
Type sensor
Full-frame (35,6 x 23,8 mm) Exmor RS®-CMOS-sensor van 35 mm
Aantal pixels (effectief)
Circa 24,2 megapixels
ISO-gevoeligheid
[Still images] (Foto's), mechanische sluiter: ISO 100-51.200 (ISO-getallen vanaf ISO 50 tot ISO 204800 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik), AUTO (ISO 100-12800, instelbare onder- en bovenlimiet), elektronische sluiter: ISO 100-25600 (ISO-getallen vanaf ISO 50 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik), AUTO (ISO 100-12800, instelbare onder- en bovenlimiet), [Movies] (Films), ISO 100-51200 equivalent (ISO-getallen tot en met ISO 102400 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik.), AUTO (ISO 100-12800, instelbare onder- en bovenlimiet)
Batterijlevensduur (foto's)
Circa 500 opnamen (zoeker) / circa 690 opnamen (lcd-beeldscherm) (CIPA-standaard)
Type zoeker
Elektronische zoeker (kleur) van 1,3 cm, Quad-VGA OLED
Type scherm
Type-TFT van 7,5 cm (type 3.0)
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers