Artikel-ID : 00167980 / Laatst gewijzigd : 30-03-2021

Het apparaat schakelt zich plotseling vanzelf uit

  De meeste videocamera's zijn erop gemaakt om na een korte tijd niet gebruikt te zijn geweest automatisch uit te schakelen. Dit draagt bij aan het behoud van het batterijvermogen. Gewoonlijk gebeurt dit als de camera enkele minuten in de stand-bymodus staat. Wat er gebeurt, is dus normaal. U hoeft de camera dan alleen maar opnieuw in te schakelen om de normale werking te hervatten.

  OPMERKINGEN:

  • Sommige camera's tonen een waarschuwingslampje of bericht op het scherm voordat ze worden uitgeschakeld, andere camera's niet.
  • Sommige camera's hebben een automatische uitschakelfunctie in hun menu, die u kunt deactiveren om te voorkomen dat de camera voortijdig wordt uitgeschakeld, maar niet alle camera's hebben deze functie.

  Er zijn andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de camera vanzelf wordt uitgeschakeld. Het batterijvermogen kan worden beïnvloed door koude weersomstandigheden of in een andere omgeving met een lage temperatuur. De metalen contactpunten op de batterij zijn mogelijk vuil of geoxideerd. In deze situaties is het raadzaam om de batterij enkele minuten in uw zak te verwarmen en met een droge doek of wattenstaafje de contactpunten schoon te maken.
  Afhankelijk van de temperatuurwijziging van de camerabehuizing of batterijen, kan de stroom automatisch worden uitgeschakeld om beide te beschermen. Wacht in dat geval tot de camerabehuizing en batterijen weer een normale temperatuur hebben en schakel de camera weer in.