Artikel-ID : 00101868 / Laatst gewijzigd : 11-04-2022

Waarom is het beeld niet scherpgesteld wanneer ik een onderwerp in de verte opneem?

  Afhankelijk van de camera en de brandpuntinstelling (breed of tele), wordt hetoneindigheidssymbool (Afbeelding) mogelijk weergegeven wanneer de scherpstelling in de telemodus ingesteld is op een verre afstand. Om die reden kan het moeilijk zijn om scherp te stellen op een onderwerp,  als de eigenlijke afstand tot het onderwerp verder ligt dan het scherpstelpunt van de camera.

  Volg de onderstaande richtlijnen om te voorkomen dat je onscherpe beelden opneemt.

  BELANGRIJK: Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen van deze oplossing uit te voeren, raadpleeg je de bedieningsinstructies van het product.

  1. Gebruik de knop MANUAL (handmatig) of het aanraakpaneel om de scherpstelling handmatig aan te passen.
   OPMERKING: Het oneindigheidssymbool (Afbeelding) wordt weergegeven wanneer de scherpstelafstand is ingesteld op meer dan 1 kilometer.

  2. Soms kan de scherpstelpositie van het onderwerp variëren, afhankelijk van de opnameomstandigheden.
   OPMERKING: Pas de scherpstelpositie aan en controleer of het onderwerp in focus is.

  3. Als je een camera gebruikt die eendiafragma-instelling heeft, probeer je een kleiner diafragma te selecteren om de opening van de iris te versmallen. Zo verhoog je de scherptediepte en creëer je een minder wazige achtergrond.

   OPMERKINGEN:

   • Het scherpstelbereik wordt kleiner als de iris verder is geopend.
    U kunt de scherptediepte vergroten door een vertraagd diafragma te gebruiken (IRIS).

   • Voor andere camera's dan de FDR-AX700 gebruikt u, afhankelijk van het onderwerp, de instellingen Landscape (Liggend), Sunrise & Sunset (Zonsopgang & Zonsondergang), Night Scene (Nachtscène) of Fireworks (Vuurwerk) uit het menu Scene Selection (Scèneselectie) met Focus (Scherpstelling) ingesteld op Auto.

  4. Afhankelijk van je onderwerp, kun je Landscape, Sunrise & Sunset, Night Scene of Fireworks (Landschap, Zonsopgang, Zonsondergang, Nachtscène, Vuurwerk) selecteren op het menu Scene Selection (Scènekeuze) met Focus (Scherpstelling) ingesteld op Auto.