Artikel-ID : 00079510 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Wanneer een opgenomen video wordt afgespeeld, is windgeruis te horen.

BELANGRIJK: Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen van deze oplossing uit te voeren, raadpleegt u de bedieningsinstructies van het product.

Windgeruis wordt opgenomen wanneer de lucht snel beweegt nabij de microfoon van de camcorder. Probeer een van de onderstaande oplossingen om windgeruis te reduceren.

• Gebruik een externe microfoon als de camcorder daar een ingang voor heeft.
    • Scherm de ingebouwde microfoon af van de wind om het opgenomen windgeruis te beperken.
    • Bevestig het windscherm (van schuim of bont) om het windgeruis te reduceren, indien het meegeleverd is met de camcorder of de externe microfoon

Afbeelding   Afbeelding

• Als geen windscherm is meegeleverd, kun je het kopen bij verschillende externe fabrikanten. Je hebt de keuze tussen een aangepast of een universeel type, dat zelfs kan worden aangebracht op een ingebouwde microfoon.

Afbeelding

• Als de camcorder een functie voor het verminderen van windgeruis heeft, kun je die inschakelen door de volgende stappen te volgen:

1. Selecteer MENU op het scherm van de camcorder door op het LCD-scherm te tikken of de multi-selectieschakelaar te gebruiken.
    2. Selecteer Camera/Mic.
    3. Selecteer het microfoonpictogram.
    4. Selecteer Wind Noise Reduct (Windgeruis verminderen).
    5. Selecteer On.