Artikel-ID : 00058341 / Laatst gewijzigd : 13-11-2017

Hoe u video van een Digital8®- of MiniDV-camcorder naar een Apple® Macintosh® computer overbrengt.

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

.

BELANGRIJK: De volgende zaken zijn vereist om deze procedure te voltooien:

• Compabitele software voor videoregistratie, zoals iMovie®, moet op de computer geïnstalleerd zijn.
  • De computer moet een FireWire®- seriële busaansluiting hebben.
  • Een i.LINK®(IEEE-1394)-kabel moet beschikbaar zijn.

OPMERKING: FireWire is een geregistreerd handelsmerk van Apple en i.LINK® is een geregistreerd handelsmerk van Sony. Beide handelsmerken verwijzen naar de gestandaardiseerde IEE 1394 seriële busaansluiting.

1. Schakel de computer in.
  2. Start de iMovie-software.
  3. Sluit een i.LINK®-kabel aan op de i.LINK®-poort van de digitale camcorder.
  4. Sluit het andere uiteinde van de i.LINK®-kabel aan op de FireWire-seriële busaansluiting van de computer.

OPMERKING: De IEEE 1394-poorten kunnen aansluitingen met 4, 6 of 9 pinnen hebben. De digitale camcorders van Sony® gebruiken poorten met 4 pinnen. Als uw computer alleen een poort met 6 pinnen heeft, moet u een kabel met een 4-pins en een 6-pins uiteinde hebben. Als uw computer alleen een poort met 9 pinnen heeft, moet u een kabel met een 4-pins en een 9-pins uiteinde hebben.

5. Schakel de digitale camcorder met de POWER schakelaar in en selecteer de modus VTR of PLAY/EDIT.

OPMERKING: De aspeel-instelling van de camcorder hangt af van het model. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw camcorder voor specifieke informatie. U vindt handleidingen via de link Handleidingen/Specificaties/Garantie op deze pagina.

6. Spoel de tape in de camcorder naar het beginpunt van de video die uw wilt imporeren.
  7. Klik in het venster van iMovie op de knop IMPORT (Importeren).
  8. Wanneer u klaar bent, klikt u opnieuw op de knop IMPORT om te stoppen.

BELANGRIJK: U vindt meer informatie over de import van video met iMovie en het oplossen van problemen op de website van Apple Macintosh Web http://www.apple.com/support/imovie/import/.