Artikel-ID : 00116940 / Laatst gewijzigd : 20-08-2020

Hoe installeer ik apps op mijn Android TV van Sony?

Voor u begint

• Dit artikel is alleen bedoeld voor Android TV™-modellen. Als uw tv geen Android TV is, raadpleeg dan dit andere artikel voor welke apps geschikt zijn voor op uw tv.
    • U kunt alleen apps downloaden die compatibel zijn met tv's. Deze apps kunnen verschillen van de apps voor mobiele apparaten.
    • Controleer of de app die u wilt downloaden, beschikbaar is voor uw Android TV.
    • Controleer of uw tv via een actieve internetverbinding verbinding met een netwerk heeft.
    • U moet een Google™-account hebben om apps te kunnen downloaden uit de Google Play™ Store.

Apps downloaden en installeren

1. Druk op de Home-knop op de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer onder Apps de Google Play Store.
      • Op tv's met het Android™ 8.0 Oreo™-besturingssysteem (OS) selecteert u het pictogram Apps als u Google Play Store niet vindt in het gedeelte met de favoriete apps en selecteert u vervolgens het pictogram Meer apps of Google Play Store.
    3. Selecteer in het scherm van  Google Play Store het zoekpictogram .
      • Het zoekvenster wordt weergegeven en het microfoonpictogram wordt rood .
      • Als u de naam van de app wilt op zoeken, spreekt u met de functie voor spraakgestuurd zoeken op de tv de naam uit van de app.
      • Als u het schermtoetsenbord wilt gebruiken, drukt u op de knop met de pijl-rechts om dat toetsenbord weer te geven.
    4. Selecteer de app.
    5. Selecteer Installeren.

Een geïnstalleerde app starten

1. Druk op de knop HOME.
    2. Selecteer onder Apps de app die u hebt geïnstalleerd.
      • Op een tv met Android 8.0 Oreo OS selecteert u het pictogram Apps om de lijst met geïnstalleerde apps weer te geven.

Een app verwijderen

1. Druk op de knop HOME.
    2. Selecteer onder Apps de optie Google Play Store.  Als u zich nog niet hebt aangemeld, wordt u gevraagd om u aan te melden bij uw Google-account.
      • Op een tv met Android 8.0 Oreo OS selecteert u Apps en vervolgens Google Play Store.
    3. Selecteer Mijn apps in het linkerdeelvenster.
    4. Selecteer de app die u wilt verwijderen.
    5. Selecteer VERWIJDEREN.
    6. Selecteer OK om te bevestigen.

U kunt vooraf geïnstalleerde apps niet verwijderen.