Artikel-ID : 00173833 / Laatst gewijzigd : 07-10-2020

De rand van mijn OLED-tv-scherm is breed of lijkt bijgesneden

Pixel shift (Pixelverschuiving) is een functie die het beeld met vaste intervallen verplaatst om beeldretentie te voorkomen.
    Deze functie kan de volgende symptomen veroorzaken:

• Zichtbare zwarte strepen aan de randen van het scherm
    • Zwarte banden met verschillende breedtes boven/onder of links/rechts van het scherm
    • Delen van de randen zijn enigszins verborgen

Als gevolg van de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) ziet u een brede zwarte rand op het tv-scherm of lijkt de rand van het scherm bijgesneden te zijn.

Door de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) op Off (Uit) in te stellen, kunt u dit voorkomen. Om de levensduur van het beeldscherm te verlengen, wordt echter aanbevolen de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) op On (Aan) te zetten.

Zo zet u de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) aan:

1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Settings (Instellingen).
    3. Selecteer Weergave in de categorie TV.
    4. Selecteer Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen).
    5. Zet de knop Pixel shift (Pixelverschuiving) op On (Aan) of Off (Uit).

Meer informatie over de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) vindt u hier:
    Het beeld verschuift soms. (functie Pixelverschuiving)