Artikel-ID : 00173739 / Laatst gewijzigd : 11-04-2022

Het beeld op mijn tv-scherm verschuift soms (functie Pixel shift (Pixelverschuiving))

Een beeldverschuiving op uw OLED-tv wordt veroorzaakt door een functie-instelling genaamd Pixel shift (Pixelverschuiving). Met deze functie wordt het beeld na een bepaalde tijd verplaatst om te voorkomen dat het beeld op het scherm blijft staan, zodat de levensduur van het beeldscherm wordt verlengd. Het wordt aanbevolen de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) in te stellen op On (Aan).

Stappen om Pixelverschuiving in te schakelen

Volg de onderstaande stappen om de functie Pixel shift (Pixelverschuiving) in te stellen:

1. Open het menu Instellingen. Deze opties variëren afhankelijk van het modeljaar van uw tv.
      • De knop Quick Settings  (Snelle instellingen) gebruiken (voor modellen die in 2019 of later zijn uitgebracht):
        1. Druk op de meegeleverde afstandsbediening op de knop Quick Settings tandwielpictogram (Snelle instellingen).
        2. Selecteer het pictogram Instellingen tandwielpictogram.
      • De knop HOME (Start) gebruiken:
        1. Druk op de Home-knop op de meegeleverde afstandsbediening.
        2. Selecteer het pictogram Instellingen tandwielpictogram.
    2. Volg de onderstaande stappen volgens uw tv-menu.
      • Selecteer Display & Sound (Weergave en geluid) → Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen) → Pixel shift (Pixelverschuiving) → ON (Aan).
      • Selecteer Display (Weergave) → Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen) → Pixel shift (Pixelverschuiving) → ON (Aan).