Artikel-ID : 00173750 / Laatst gewijzigd : 26-07-2021

Mijn OLED-tv-scherm wordt plotseling helderder of donkerder

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Als de helderheid van het tv-scherm plotseling verandert, controleert u het volgende:

• Als de licht- en kleursensor of lichtsensor is ingesteld op On (Aan), verandert de helderheid van het tv-scherm om zich aan te passen aan de helderheid van de omgevingslicht. Ga als volgt te werk om de instellingen van de licht- en kleursensor of lichtsensor te wijzigen:
    1. Druk op de Home-knop op de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer het pictogram Instellingen.
    3. De volgende stap is afhankelijk van de menu-opties die beschikbaar zijn op uw tv:

OPMERKING: de lichtsensor bevindt zich in het midden van de onderkant van het tv-scherm.

• Selecteer Weergave en geluidBeeldLight and Color sensor (Licht- en kleursensor) → Helderheid.
      • Selecteer Weergave en geluidBeeldLicht Sensor.
      • Selecteer WeergaveBeeldLicht Sensor.
    • Als er op het scherm beeld wordt weergegeven waarbij snel beeldretentie kan optreden, wordt de helderheid van het scherm geleidelijk verminderd om de tv te beschermen tegen beeldretentie. De helderheid wordt weer normaal als u het scherm wijzigt of een andere actie uitvoert die geen risico op beeldretentie geeft. OPMERKING: deze functie wordt vaak geactiveerd omdat het HOME-scherm en de apps boven aan het scherm heldere afbeeldingen bevatten.

Als de helderheidswijziging ongewenst is, verlaagt u de Peak Luminance (Beste luminantieratio) om de helderheidswijziging te verminderen:

1. Druk op de Home-knop op de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer het pictogram Instellingen.
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
      • Selecteer  Weergave en geluid → Beeld  → Helderheid  Peak luminance (Beste luminantieratio) → Midden of Laag.
      • Selecteer  Weergave en geluid  → Beeld  → Geavanceerde instellingen  Helderheid  Peak luminance (Beste luminantieratio) → Midden of Laag.
      • Selecteer Weergave  Beeld  Geavanceerde instellingen  Helderheid  Peak Luminance  (Beste luminantieratio) → Midden of Laag.