Artikel-ID : 00206066 / Laatst gewijzigd : 20-08-2020

Ondertiteling voor tv-uitzendingen, films en apps

Ondertiteling bestaat doorgaans uit de transcriptie van het audiogedeelte van de inhoud die wordt weergegeven op de tv. Ondertiteling omvat een omschrijving van geluidseffecten en gebeurtenissen, maar de beschikbaarheid van niet-verbale elementen is afhankelijk van de inhoud.

Ondertiteling weergeven op het tv-scherm

U kunt de ondertitelingsfunctie inschakelen door te drukken op de afstandsbediening van de tv op de knop SUBTITLE (CC).
    Deze functie is beschikbaar voor tv-uitzendingen en apps, zoals Google Play Movies & TV (niet bij alle tv-uitzendingen en apps kan er ondertiteling worden weergegeven).

Apps: Of een bepaalde app de ondertitelingsfunctie ondersteunt, hangt af van de app. Vanaf februari 2020 ondersteunt Google Play Movies & TV de ondertitelingsfunctie. Bij sommige apps, zoals Netflix, kunt u de ondertiteling niet inschakelen met de knop SUBTITLE (CC) van de tv-afstandsbediening maar via het instellingenmenu van de desbetreffende service. Daarnaast kunt u in sommige apps de grootte en kleur van de tekst wijzigen.

• Raadpleeg de ondersteuningswebsite van de desbetreffende apps voor meer informatie over het inschakelen van bepaalde functies.
    • Vanaf februari 2020 is bovenstaande informatie bevestigd. De specificaties van Google Play Movies & TV en van Netflix kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Tv-uitzendingen: Afhankelijk van het tv-programma zijn er mogelijk twee soorten ondertiteling beschikbaar.
    Druk op de afstandsbediening van de tv op de knop SUBTITLE (CC) om Basic (Basis) of For hard of hearing (Voor slechthorenden) te selecteren.

• Basis: Alleen gesproken tekst wordt ondertiteld.
    • Voor slechthorenden: Gesproken tekst en alle andere geluiden worden ondertiteld, zoals het sluiten van een deur.

Op uw tv worden voor slechthorenden ondertitels weergegeven wanneer die beschikbaar zijn. Volg de onderstaande richtlijn:

Voor Android™ 9 (voor modellen uit 2020, and A9F_AF9, A9G_AG9, XG85xx_X85xxG_U8G (55/65/75/85), XG95xx_X95xxG, Z9F_ZF9, Z9G_ZG9 series)

• Voor Android 8.0 (andere modellen)

Voor Android 7.0