Artikel-ID : 00238705 / Laatst gewijzigd : 22-01-2020

Het wisselen van videokanalen gaat langzamer bij het bekijken van video's op een apparaat dat is aangesloten met een HDMI 4-poort

Dit probleem treedt op omdat de HDMI 4-poort meer mogelijkheden biedt voor de communicatie tussen de tv en het apparaat, en de poort een interne signaalverwerking heeft die anders is dan die van de andere HDMI-poorten.
    Naast het feit dat het wisselen van videokanaal langzamer kan gaan, kan ook het bericht 'Geen signaal' gedurende enkele seconden worden weergegeven bij het afspelen of onderbreken als er een 8K of 4K 100Hz/ 120Hz-apparaat is aangesloten op de HDMI 4-poort van de tv.

Afhankelijk van het aangesloten apparaat kan het bij HDMI 4-poorten meer tijd kosten nemen om videocontent weer te geven en gaat het wisselen van videokanaal mogelijk trager.

Sluit het apparaat aan op een andere HDMI-poort op de tv om dit te voorkomen.

Voor aanvullende informatie over de HDMI 4-poort, raadpleegt u de helpgids van de tv.