Artikel-ID : 00235860 / Laatst gewijzigd : 10-12-2019

Welkom bij Android™ 9 Pie (van toepassing op tv-modellen uit 2018)

Op deze pagina maakt u kennis met belangrijke functies in het nieuwste Android-besturingssysteem. Let op: deze pagina is alleen van toepassing is op de AF9- en ZF9-serie.

Dolby Atmos: Android-P Dolby Atmos: Android-P

Quick settings (Snelle instellingen) opnieuw ontworpen en menu Instellingen gestroomlijnd

Open het menu Quick settings (Snelle instellingen) via de knop ACTION MENU (ACTIE MENU) op de afstandsbediening. U kunt ook door u gekozen apps toevoegen of verwijderen.
    Gestroomlijnde instellingen: Alle opties voor Instellingen vallen nu onder zeven categorieën, zodat u sneller kunt vinden wat u wilt.

Ondersteuning Apple AirPlay / HomeKit

Met Apple AirPlay kunt u films, muziek, games en foto's rechtstreeks vanaf uw iPhone, iPad of Mac naar uw televisie streamen.

Geïntegreerde ondersteuning voor Dolby Atmos via de ingebouwde luidsprekers van de tv

U kunt nu direct op de TV van oorspronkelijke audio in Dolby Atmos genieten.
    Daarnaast zullen Geluid Modus-compatibele modellen automatisch op Dolby-audio overschakelen, zodat u kunt genieten van content met Dolby Atmos.

Extra voordelen

Wijzigingen aan menu en interface

Nieuwe functies

Overige veranderingen

Functie niet langer ondersteund

Wijzigingen aan menu en interface

Menu Instellingen gestroomlijnd

Alle opties voor Instellingen zijn nu gegroepeerd in zeven categorieën.

• Tv-kijken: Instellingen voor uitzendingen zoals zender installatie, opname, ondertiteling, kinderslot, kabel-/satellietbox (alleen IR blaster-compatibele modellen) enz.
    • Weergave en geluid: Instellingen voor het aanpassen van beeld en geluid
    • Netwerk en internet: Instellingen voor internet en thuisnetwerkverbindingen
    • Accounts & aanmelden: Google accountsinstellingen
    • Apps: Instellingen voor apps
    • Apparaatvoorkeuren: Andere apparaatinstellingen zoals datum en tijd, taal, toegankelijkheid, Chromecast ingebouwd, enz.
    • Afstandsbedieningen en accessoires: Instellingen voor de afstandsbediening en verbindingen met Bluetooth-apparaten

Suggesties zijn ook toegevoegd om de instellingen te configureren die tijdens de eerste configuratie zijn overgeslagen.

Vloeiendere overgang naar de zenderlijst en volledige tv-gids

Als u op de knop TV op de afstandsbediening drukt, wordt nu de zenderlijst van het TV-menu getoond.

Wanneer u TV-besturing selecteert in de linkerbenedenhoek van het TV-menu, worden de functies getoond die beschikbaar zijn terwijl u tv kijkt, zoals Picture-in-picture en Toevoegen aan Favorieten.

U kunt op de knop (Omlaag) op de afstandsbediening drukken om de programmagids te tonen en op de knop (Omhoog) om terug te gaan naar het TV-menu. In de programmagids kunt u in het kleine scherm nog steeds het programma zien dat u aan het kijken was.

Verbeterde IR Blaster-instellingen (alleen IR Blaster-compatibele modellen)

De naam IR Blaster instellen is gewijzigd in Instelling kabel/satellietbox.
    Om naar het bedieningsmenu voor de kabel/satellietbox (settopbox) te gaan, moet u nu op de afstandsbediening op de knop TV drukken in plaats van de knop Actie Menu . Als de kabel/satellietbox (settopbox) wordt ingesteld met behulp van Zender installatie onder Instelling kabel/satellietbox wordt Live TV weergegeven; als u Live TV selecteert, wordt nu een lijst weergegeven met programma's die u kunt bekijken.

Als u Instelling kabel/satellietbox voor modellen uit het Verenigd Koninkrijk uitvoert, kunt u de knop REC op de afstandsbediening gebruiken om invoer van geconfigureerde apparaten op te nemen en de knop TITLE LIST om de titellijst opname weer te geven.

Bedieningsmenu HDMI IN opnieuw geconfigureerd

Om naar Start (menu), Optiesen Picture-in-picture te gaan, moet u nu op DISPLAY (EU/PA: (info)) op de afstandsbediening drukken in plaats van de knop ACTION MENU .
    Picture-in-picture is gewijzigd in het pictogram (Picture-in-Picture).

Verbeterde functies voor Titellijst opname

Verwijderen en Beschermen voor de opname van titels, die werden weergegeven wanneer de knop ACTION MENU op de afstandsbediening werd ingedrukt, worden nu uitgevoerd met behulp van (Verwijderen) in Titellijst opname en de gekleurde knoppen.

Menu Opnieuw starten toegevoegd

Het menu Opnieuw starten wordt weergegeven op het tv-scherm door de aan-uitknop op de afstandsbediening van de tv gedurende enkele seconden ingedrukt te houden.

Het menu Ingangen is nu aan te passen

In aanvulling op de TV en via HDMI aangesloten apparaten, kunt u in het nieuwe menu nu ook USB-stations selecteren. U kunt ook nieuwe apps toevoegen en de volgorde van vaak bekeken apps veranderen.

Nieuwe functies

Apps voor video/album/muziek samengevoegd tot de Mediaspeler -app

Video's, foto's en muziek kunnen nu als lijst in de Mediaspeler-app worden bekeken.

Ondersteuning voor HEVC 100/120Hz

Ondersteunt HEVC 100/120Hz-indeling voor de USB-videoweergave.

Overige veranderingen

Bijgewerkte pictogrammen op het beginscherm

Het ontwerp van sommige pictogrammen is gewijzigd en het Timer -pictogram is toegevoegd aan de rechterbovenhoek van het startscherm .

Extra functionaliteit voor de ingebouwde microfoon

De selectie van het microfoon-pictogram op het startscherm en andere schermen gebruikt nu de ingebouwde microfoon in plaats van de microfoon op de afstandsbediening.

Verlichtings-LED laat zien wanneer 'Oké Google' -detectie in de ingebouwde microfoon geactiveerd is, zowel als de tv is ingeschakeld als in stand-bymodus

Het (geel) knipperen van de verlichtings-LED, wat optreedt wanneer “Oké Google” op de ingebouwde microfoon wordt gedetecteerd, gebeurt nu niet alleen tijdens stand-bymodus, maar ook wanneer de tv is ingeschakeld.

Doorvoermodus toegevoegd

Doorvoermodus kan gecomprimeerde audio naar audiosystemen en Soundbars doorgeven.
    OPMERKING: Als doorvoermodus is ingesteld, worden geluiden zoals toetstonen van de tv of gesproken antwoorden mogelijk niet doorgegeven; het is ook mogelijk dat de spraakherkenningsfunctie van de ingebouwde microfoon minder efficiënt is.

De optie Voorkeursatelliet toont de namen van providers

De items die werden weergegeven als Voorkeurssatelliet op het TV-menu zijn gewijzigd in de namen van de providers om gemakkelijker herkend te worden.

Functie niet langer ondersteund

Vaste displayfunctie van teletekst verwijderd

De functie (Tekst bevriezen), die werd uitgevoerd door op de knop (INPUT) op de afstandsbediening te drukken terwijl teletekst werd weergegeven, is verwijderd.

*iPhone, iPad, Mac, AirPlay en HomeKit zijn handelsmerken van Apple Inc, geregistreerd in de VS en andere landen.