Artikel-ID : 00236444 / Laatst gewijzigd : 11-12-2019

Firmware-update: Welkom bij Android™ 9 Pie voor tv's van Sony uit 2018–2019 (series AF9, ZF9, AG9, ZG9, XG85/XG87 en XG95) - vanaf 11 december 2019

We zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat vanaf 11 december 2019 Android™ 9 Pie geleidelijk wordt geïmplementeerd op toepasselijke tv's met een internetverbinding.

Deze firmware zal geleidelijk tijdens de vakantieperiode en in nieuwe jaar worden geïmplementeerd. De werkelijke datum waarop u de automatische update ontvangt, is afhankelijk van uw model en land, variërend van enkele weken tot een paar maanden.

Tijdens de eerste fase komt deze update rechtstreeks beschikbaar voor in aanmerking komende lcd-modellen (de series ZF9, ZG9, XG85/XG87 en XG95). Onze modellen uit de BRAVIA OLED Master Series (de series AF9 en AG9) ontvangen deze update tijdens de tweede fase, begin 2020.

U kunt een bladwijzer op deze pagina aanmaken om op de hoogte te blijven van de releasedatum voor modellen uit de AF9- en AG9-serie. U kunt ook onze mobiele app Support by Sony installeren, zodat u een melding krijgt als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Deze update introduceert Android™ 9 Pie en biedt belangrijke functies en verbeteringen aan de prestaties en compatibiliteit van de tv, terwijl bestaande functionaliteiten ook worden verbeterd:

• Apple AirPlay / HomeKit* worden nu ondersteund
    • Geïntegreerde ondersteuning voor Dolby Atmos via de ingebouwde speakers van de tv
    • Opnieuw ontworpen Quick settings (Snelle instellingen) en gestroomlijnde Instellingenmenu's
    • Lost problemen op met het afspelen van Netflix-content in Ultra High Definition (UHD) 4K of Dolby Vision-content wanneer u verbonden bent met de A2DP Bluetooth-hoofdtelefoon
    • Lost geluidsproblemen op bij het afspelen van specifieke audio-indelingen via ARC en verbetert de algehele compatibiliteit met bepaalde ARC-apparaten

OPMERKING: De volledige lijst met alle functies en voordelen vindt u op onze speciale Android 9 Pie introductiepagina(s):

De aanbevolen manier om deze update te ontvangen, is te zorgen dat de instelling Automatisch software download op uw tv is ingeschakeld. Uw tv zou vervolgens de update automatisch moeten ontvangen de komende weken of maanden.

Sony hecht altijd veel waarde aan de feedback van klanten en streeft naar innovatie en algehele productkwaliteit.

[Toepasselijke modelseries]

• Android TV's van Sony uit 2018: AF9- en ZF9-serie
    • Android TV's van Sony uit 2019: AG9-, ZG9-, XG85-/XG87- en XG95-serie

Weet u niet zeker bij welke tv-serie uw model hoort? Hier volgen enkele voorbeelden:

• KD-65AF9
    • KD-65ZF9
    • KD-55AG9
    • KD-55XG8505
    • KD-85ZG9

*iPhone, iPad, Mac, AirPlay en HomeKit zijn handelsmerken van Apple Inc, geregistreerd in de VS en andere landen.