Artikel-ID : 00237392 / Laatst gewijzigd : 04-12-2020Afdrukken

Mijn apparaat loopt vast of applicaties worden plotseling uitgeschakeld

  Tip

  De volgende stappen kunnen per Android-versie verschillen. Als u wilt weten welke Android-versie uw apparaat heeft, zoekt en tikt u op Settings (Instellingen) > About phone (Over de telefoon) > Android version (Android-versie). Als About phone (Over de telefoon) niet wordt weergegeven onder Settings (Instellingen), tikt u op System (Systeem).

  • Gedownloade applicaties kunnen ervoor zorgen dat uw apparaat zich onverwacht gedraagt of de prestaties beïnvloeden. Gebruik de Safe mode (Veilige modus) om te controleren of het probleem wordt veroorzaakt door gedownloade applicaties. In de Safe mode (Veilige modus) start het apparaat alleen met software en applicaties die al waren geïnstalleerd toen u het apparaat kocht.

   Safe mode (Veilige modus) inschakelen 

  • Als de prestaties van het apparaat verbeteren in de Safe mode (Veilige modus), is het waarschijnlijk dat een of meer van uw naderhand gedownloade applicaties het apparaat negatief beïnvloeden. U kunt de Safe mode (Veilige modus) afsluiten en het apparaat opnieuw starten om de applicatie(s) te verwijderen die het probleem waarschijnlijk veroorzaken. Als het probleem recent is en u niet zeker weet welke applicatie het probleem veroorzaakt, kunt u beginnen door de meest recent gedownloade applicatie te verwijderen.

   Een applicatie verwijderen uit het applicatiescherm (Android 11/Android 10) 

   Een applicatie verwijderen uit het applicatiescherm (Android 9/Android 8) 

  • Update uw apparaat voor optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.
  • Herstel de fabrieksinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als het apparaat niet meer goed werkt, maar houd er rekening mee dat alle persoonlijke inhoud die is opgeslagen in het interne geheugen van uw apparaat, wordt verwijderd. Maak een back-up van de gegevens die u wilt bewaren.

   Een back-up maken van uw gegevens met behulp van een computer 

   Een back-up maken van apps, telefooninstellingen en oproepgeschiedenis en deze synchroniseren 

   De standaardinstellingen herstellen (Android 11/Android 10) 

   De standaardinstellingen herstellen (Android 9) 

   De standaardinstellingen herstellen (Android 8)