Artikel-ID : 00266335 / Laatst gewijzigd : 27-08-2021Afdrukken

Ondertiteling weergeven

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Ondertiteling bestaat doorgaans uit de transcriptie van het audiogedeelte van de inhoud die wordt weergegeven op de tv. Ondertiteling omvat een omschrijving van geluidseffecten en gebeurtenissen, maar de beschikbaarheid van niet-verbale elementen is afhankelijk van de inhoud.

  Ondertiteling weergeven op het tv-scherm

  U kunt de ondertitelingsfunctie inschakelen door op de knop SUBTITLE (CC) (Ondertiteling) op de tv-afstandsbediening te drukken. Deze functie is beschikbaar voor apps en tv-uitzendingen waarvoor ondertiteling beschikbaar is.

  Apps

  Het hangt van de app af of deze de ondertitelingsfunctie ondersteunt. In sommige apps, zoals Netflix, kunt u de ondertiteling inschakelen door het instellingenmenu van de app te gebruiken in plaats van op de knop SUBTITLE (CC) (Ondertiteling) op de tv-afstandsbediening te drukken.* Bovendien kunt u in sommige apps de tekstgrootte en -kleur van de ondertiteling wijzigen. Raadpleeg de ondersteuningswebsite van de app die u gebruikt voor meer informatie over het inschakelen van bepaalde functies.

  (*) Deze informatie is geldig vanaf februari 2021. De specificatie van Netflix kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.

  Tv-uitzendingen

  Afhankelijk van het tv-programma zijn er mogelijk twee soorten ondertiteling beschikbaar voor tv-uitzendingen. Druk op de knop SUBTITLE (CC) (Ondertiteling) op de tv-afstandsbediening om Basic (Basis) of For hard of hearing (Voor slechthorenden) te selecteren.

  Basisondertiteling 

  Basisondertiteling geeft alleen het audiogedeelte van de inhoud weer.

  Ondertiteling voor slechthorenden

  Ondertiteling voor slechthorenden geeft zowel het audiogedeelte als de niet-spraakelementen van de inhoud weer (bijv. er wordt aan de deur geklopt).

  Volg de onderstaande stappen als u wilt dat uw tv ondertiteling weergeeft voor slechthorenden wanneer deze beschikbaar zijn. 
  Ondertiteling weergeven voor slechthorenden